URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2021, 16:01

Ai grijă de mașina ta! Decarbonizarea, o soluție la îndemână pentru îndepărtarea calaminei din motorul autoturismului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Calamina depusă pe diversele componente ale motorului autoturismului produce o serie de efecte neplăcute: creşte consumul de combustibil, motorul nu mai „trage” corespunzător, au loc fluctuaţii la mersul în ralanti etc. Pentru eliminarea acestor neajunsuri există, însă, şi o soluţie la îndemână: decarbonizarea. Intervenţia se realizează într-o oră, poate fi realizată la domiciliul clientului şi nu costă decât 150 lei.

Cum să scapi de calamină

Decarbonizarea are ca scop eliminarea calaminei din motoarele cu ardere internă, indiferent de combustibilul utilizat (benzină, motorină, GPL). Ea se poate realiza printr-o intervenţie cu adaos de hidrogen în camera de ardere a motorului automobilului.

Nu este, însă, o soluţie la îndemâna oricui. Hidrogenul necesar se obţine utilizându-se un aparat profesional care realizează hidroliza, apa utilizată trebuind sa fie pură, distilată.

Operaţiunea durează cel puţin 45 de minute pentru motoarele sub 1.500 cmc, iar pentru motoare mari, de peste 2.000 cmc, se recomandă 75 de minute. De asemenea, decarbonizarea este recomandată la fiecare 30 - 40.000 de kilometri parcurşi sau o dată la maximum 2 ani.

Intervenţia se poate realiza oriunde

Generatorul (aparatul de decarbonizare) funcţionează cu sursă de curent de 220 V, iar intervenţia se efectuează cu motorul în funcţiune (în ralanti). Rezultatele sunt pro-ecologice, se reduce substanţial emisia de fum / noxe.

Costul unei intervenţii este de 150 lei, negociabil în cazul unui număr mai mare de automobile. Aparatul este uşor transportabil, astfel că intervenţia se poate realiza oriunde - în apropierea unei surse de curent.

Informaţii şi programări se pot face la telefoanele: 0755-936.206 / 0787-589.535.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ATENTIE!!!!!
Producatorul oricarui automobil nu recomanda aceasta procedura. Verificati manualul masinii. Atentie la excroci.
Postat 15 Martie 2021, 18:30 de Tool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON