URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Advertorial

Taigo Style te așteaptă pe stoc, la Volkswagen D&C Oradea! Descoperă-l acum!
Advertorial
Dacă visezi la o mașină care să-ți ofere libertatea de a conduce cu stil, Taigo Style este alegerea perfectă pentru tine. La un preț începând de la 27.754 euro, TVA inclus, la D&C Oradea ai Taigo Style cu un motor de 1.5 TSI DSG 150 CP, are îți oferă și performanță și sportivitate în același timp.
15 Aprilie 2024, 14:04
Poftă de excelență: Platforma carne-online.ro a Distri Fresh International Oradea, cel mai căutat e-shop de profil din România (FOTO)
Jos pălăria
Platforma carne-online.ro, prin care Distri Fresh International Oradea livrează cărnuri, mezeluri și brânzeturi fine, a devenit cel mai căutat e-shop de profil din România. În primul an de la lansare, platforma a onorat peste 2.000 de comenzi pentru profesioniștii HoReCa, gurmanzi și organizatori de evenimente, iar în curând Distri Fresh pregătește pentru orădeni un show dedicat pizzei, toate preparatele urmând să fie oferite publicului.
15 Aprilie 2024, 12:11
Din Oradea, în lume! Wojciech Worona, director în cadrul LOT Polish Airlines, prezintă avantajele noilor zboruri Oradea-Varșovia
Advertorial
O delegație a Polish Airlines - compania aeriană națională a Poloniei - s-a aflat vineri la Oradea, unde a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Bihor contractul pentru lansarea, începând din 3 iunie, a zborurilor Oradea - Varșovia. Acestea vor conecta, de fapt, orașul la rețeaua internațională de transport aerian, prin cel mai mare hub din Europa central-estică. Wojciech Worona, director adjunct în departamentul Network Planning al LOT Polish Airlines, explică, într-un interviu, care sunt avantajele noilor zboruri. 
15 Aprilie 2024, 11:35
Sintezis premium: Compania din Oradea aduce pe piața românească cele mai recente inovații tehnologice (FOTO/VIDEO)
Advertorial
Eveniment internațional al Sintezis Oradea, unul dintre principalii furnizori de soluții informatice complete dedicate industriei de retail din România Compania orădeană a prezentat pentru clienți din întreaga țară și furnizori de top veniți din China, SUA, Spania, Germania, Elveția și Ungaria o nouă gamă de produse pe care le va introduce pe piață în următorii ani.
12 Aprilie 2024, 20:27
S-a redeschis Allegria SPA din Băile 1 Mai, după o renovare completă. Poftiți la piscină, masaj balinez, saună și băi cu aburi! (FOTO)
Timp liber
O oază de liniște, relaxare și răsfăț! SPA-ul hotelului Allegria din Băile 1 Mai s-a redeschis după ce a fost complet renovat, pentru a le oferi oaspeților o experiență desfătătoare, la piscină, saună, masaj ori băi de aburi. 
12 Aprilie 2024, 08:41
Campanie pentru sănătatea somnului, cu implicarea Clinicii Davidescu din Oradea: somnul poate determina o mulțime de boli – respiratorii, cardiologice, de ORL, neurologice (FOTO)
Actual
Peste 50 de profesioniști din sănătate din Bihor au participat la un workshop dedicat problemelor de somn, în organizarea Clinicii Davidescu din Oradea și cu sprijinul mai multor structuri din domeniul sanitar de la nivel național și local, pentru a-și împărtăși experiențele în diagnosticarea și tratarea unui inamic tot mai amenințător al sănătății: sindromul apneii obstructive în somn. Medicii au discutat despre importanța cooperării interdisciplinare între specialiștii în pneumologie, ORL, cardiologie și neurologie, pentru a accelera recunoașterea simptomelor și tratarea afecțiunii care, în unele cazuri, poate duce chiar și la decesul pacientului, iar în cele mai multe scade drastic calitatea vieții.  
11 Aprilie 2024, 19:32
Idei de activități pentru o seară de jocuri organizată pentru compania dumneavoastră
Advertorial
Serile de joc sunt o modalitate fantastică de a stimula legătura de echipă, de a elibera stresul și de a crea experiențe memorabile pentru angajați într-un cadru corporativ. Indiferent dacă organizați o întâlnire obișnuită sau un eveniment structurat, încorporarea unei varietăți de activități poate satisface diverse interese și preferințe ale membrilor echipei dumneavoastră. În acest articol, vom explora diferite tipuri de jocuri, inclusiv jocuri de societate, jocuri de cărți și jocuri video, pe care le puteți planifica pentru o seară de jocuri la compania dumneavoastră pentru a promova competiția sănătoasă, colaborarea și distracția.
09 Aprilie 2024, 12:48
Cum ne putem petrece timpul liber: Idei și sfaturi
Advertorial
Timpul liber este unul dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem. Este o oportunitate de a ne relaxa, de a ne reîncărca bateriile și de a face lucruri care ne aduc bucurie și satisfacție. Cu toate acestea, uneori, poate fi dificil să decidem cum să ne petrecem timpul liber, mai ales într-o lume agitată și plină de distracții.
08 Aprilie 2024, 14:32
Buffalo Day în... Bihor: Festin cu specialități din carne de bizon oferit de Distri Fresh International sub brandul Cominca, de la steak și burger la gulaș și... mititei (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Profesioniști HoReCa din toată țara au fost invitați sâmbătă în Bihor, la Mădăras, pentru a degusta bunătăți din carne de bizon și a participa la lansarea unui nou produs forte al firmei orădene Distri Fresh International, sub brandul Cominca: mititei din carne de bizon. Invitații au savurat de la cârnați și mezeluri până la steak și gulaș, toate din carne de bizon, după ce au avut ocazia să viziteze și cea mai mare fermă de profil din Europa, aflată în Salonta.
Under Armour a revenit la ERA Park Oradea. Vezi unde s-a deschis noul pop-up store, cu reduceri de până la 70%!
Advertorial
Unul dintre cei mai importanți producători de echipamente sportive, Under Armour, a revenit la ERA Park Oradea! Noul pop-up store s-a deschis într-un nou spațiu al centrului comercial din Calea Aradului nr. 62, cu oferte și reduceri consistente, de până la 70%!
05 Aprilie 2024, 13:01
„Universitatea Altfel” - serie de evenimente organizate în cadrul Alianței EU GREEN
Advertorial
Universitatea din Oradea a organizat, în ultimele săptămâni, mai multe activități în cadrul Alianței Universităților Europene pentru Sustenabilitate EU GREEN, de la cele dedicate antreprenorilor ori iubitorilor de fotografie, până la deschiderea unor apeluri prin care studenții și cercetătorii pot solicita granturi de 2.000 de euro.
02 Aprilie 2024, 12:58
Primăvara vine cu noutăți la Crișul Shopping Center (FOTO)
Advertorial
Începutul acestei săptămâni este marcat de două inaugurări care aduc noi experiențe și servicii de calitate în cadrul Crișul Shopping Center: ROMFULDA și DigiRay! Aceste două branduri aduc o valoare adăugată și o diversitate remarcabilă experienței de cumpărături pentru toți clienții noștri. În plus, suntem încântați să anunțăm și noul program al centrului comercial, care va fi de luni până sâmbătă, între orele 9:00 și 21:00, oferind astfel o experiență de cumpărături mai vastă și mai accesibilă pentru toți vizitatorii noștri.
02 Aprilie 2024, 11:27
5 Mașini de TOP, la 5 prețuri de excepție!
Advertorial
Dacă îți dorești o mașina rulată cu istoric de service și un preț exceptional, trebuie să îți faci drum spre D&C Oradea – dasWeltAuto, unde te așteptăm cu 5 mașini de TOP la SUPER PREȚURI.
01 Aprilie 2024, 08:20
Nu rata reduceri de până la 35%! Un nou Târg de mobilă, decorațiuni și amenajări are loc săptămâna aceasta la ERA Park Oradea
Advertorial
Decorezi, te muți în casă nouă sau doar vrei să te pui la curent cu cele mai noi tendințe în domeniu? ERA Park Oradea dă startul celei de-a cincea ediții a Târgului de mobilă, decorațiuni și amenajări, cu noutăți și reduceri de nerefuzat!
28 Martie 2024, 10:19
CANVERSI Lansează Nea Ion - Asistentul Virtual cu Inimă Ardeleană
Advertorial
Oradea, România - Într-o lume tehnologizată unde inteligența artificială începe să joace un rol din ce în ce mai important în viețile noastre, compania orădeană CANVERSI face un pas inovator prin lansarea aplicației mobile Nea Ion. Această inițiativă își propune să aducă mai aproape de români conceptul de interacțiune cu chatboți bazați pe inteligență artificială, printr-o abordare plină de umor și înțelepciune caracteristică zonelor Ardealului.
27 Martie 2024, 11:40
Prefectul Dumitru Țiplea - Am pus Bihorul pe drumul cel bun (FOTO)
Advertorial
Din decembrie 2019 ați devenit prefect și ați coordonat toate crizele majore care s-au abătut asupra Bihorului în această perioadă. Mandatul dumneavoastră a fost probabil cel mai marcant din istoria recentă a județului. Cum vedeți, în acest context, rolul prefectului?
25 Martie 2024, 09:15
Inaugurarea noului studio de antrenament Bodyfit EMS Oradea: O evoluție de la psihologie la performanță fizică și sănătate mentală (FOTO)
Advertorial
Cu o experiență de 6 ani în spatele său, Curea Lup Emanuela, fondatoarea și antrenoarea principală a studioului Bodyfit EMS, se pregătește să deschidă porțile către o nouă eră a fitnessului personalizat și eficient în Oradea.
25 Martie 2024, 08:38
S-a finalizat procesul administrativ al tuturor documentelor contractului 3C2 Biharia - Chiribiș
Advertorial
Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL - CITADINA 98 SA a finalizat procesul administrativ al tuturor documentelor contractului 3C2 încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru proiectarea și executarea lucrărilor pentru secțiunea dintre Chiribiș și Biharia a Autostrăzii Transilvania (A3).
22 Martie 2024, 11:57
Energy Forum - Alfabetizare energetică, în contextul tranziției la energie verde în Europa (FOTO)
Advertorial
Tranziția de la combustibili fosili la energie regenerabilă este un drum fără întoarcere, de la care nici Uniunea Europeană, în ansamblul ei, nici România, ca stat membru, nu se vor abate. Obiectivul principal este obținerea neutralității climatice până în 2050, care va fi atins chiar dacă pe parcurs vor mai fi făcute ajustări impuse de contexte externe. Aceasta este concluzia generală a “Energy Forum - Tranziția de la aurul negru la energia verde”, seminarul de închidere a programului “Energy literacy for an efficient and sustainable Romania. Transversal knowledge transfer and awareness raising between Romania and Norway”.
20 Martie 2024, 15:40
La D&C Oradea ai Golf STAR la un preț WOW!
Advertorial
Primăvara aduce cu ea o mulțime de surprize și începuturi proaspete. Și ce ar putea fi mai potrivit decât un nou automobil care să te conducă pe drumul către aventuri neîntrerupte?
18 Martie 2024, 13:55
Curăţătoria Magic Shine Oradea, servicii la standarde înalte cu o diversitate crescută (FOTO)
Advertorial
Este o bucurie imensă și o mândrie deosebită să vă prezentăm deschiderea noului punct al Curățătoriei MagicShine în Cartierul Rogerius. Curățătoria Magic Shine - locul unde am întâlnit calitate în curățarea hainelor.
15 Martie 2024, 13:08
Invertorul fotovoltaic - cum să alegeți cel mai bun dispozitiv?
Advertorial
Invertoarele sunt partea din instalația fotovoltaică responsabilă pentru transformarea eficientă și sigură a energiei electrice obținute de la soare. Fără acestea, energia solară nu ar putea fi utilizată pentru a alimenta aparatele electrice standard. De asemenea, nu ar fi posibilă nici returnarea surplusului de energie electrică către rețea sau stocarea acesteia în acumulatori. Alegerea invertorului potrivit este, de asemenea, esențială pentru a maximiza performanța și eficiența unui sistem fotovoltaic. Deci, ce ar trebui să vă ghideze în alegerea dispozitivului potrivit?
14 Martie 2024, 16:15
ERA Park Oradea împlinește 15 ani! Câștigă un iPhone 15 și sărbătorește alături de noi o săptămână plină de distracție, inclusiv cu un concert Theo Rose!
Timp liber
ERA Park Oradea împlinește 15 ani! Este un nou prilej de a sărbători alături de comunitate, printr-o săptămână plină de distracție, cu evenimente atractive, concerte, spectacole, tombole și concursuri, în urma cărora trei dintre clienții centrului comercial vor câștiga câte un smartphone iPhone 15.
14 Martie 2024, 14:52
Cum a devenit A-bon un jucător mai important în industria cazinourilor online
Advertorial
Industria jocurilor de noroc este ofertantă și dinamică din multiple puncte de vedere. Numărul de jocuri este mare și continuă să crească de la un an la altul. Și numărul producătorilor crește odată cu ele. Perseverența și dedicarea acestora este un aspect ce poate fi observat cu ușurință în portofoliile expuse pe site-urile cazinourilor. 
11 Martie 2024, 13:58
Descoperă FIX - Coworking în inima Oradiei (FOTO)
Advertorial
Oradea se mândrește cu un spațiu de coworking cu totul special: FIX, adăpostit în inima istorică a orașului, în subsolul Palatului Episcopal Romano-Catolic. Dedicat profesioniștilor și nu numai, FIX reprezintă răspunsul pentru cei în căutarea unui birou care să inspire și să stimuleze inovația, departe de monotonia spațiilor de lucru tradiționale.
05 Martie 2024, 08:20
S-a deschis ARGO Travel, cea mai nouă agenție de turism din Oradea (FOTO)
Advertorial
ARGO Travel anunţă inaugurarea noii agenții de turism din Oradea, situată în centrul orașului, pe strada Crinului nr. 1. Agenția de turism ARGO Travel vine cu o nouă abordare completă a serviciilor de turism, care cuprinde o gamă largă de servicii, precum pachete turistice, cazări, pachete de călătorie care includ bilete la concerte sau competiții sportive și city breaks, asistență în obținerea de bilete de avion și consultanță personalizată pentru a satisface nevoile și preferințele fiecărui călător în parte.
04 Martie 2024, 16:00
Golde Oradea: O companie care deschide orizonturi în industria plafoanelor panoramice pentru mașini
Advertorial
Într-o lume în continuă schimbare, cu tehnologie care avansează rapid și inovații constante în industrie, Golde Oradea se evidențiază ca un jucător important în producția de plafoane panoramice pentru mașini. Mai mult decât o simplă companie, Golde Oradea se distinge prin angajamentul său față de oameni, oferind contracte pe perioade nedeterminate și deschizând ușile pentru cei fără experiență.
04 Martie 2024, 09:00
Conduci o mașină marca Volkswagen? Fă-i o verificare de primăvară gratuită la D&C Oradea Service Autorizat!
Advertorial
Dacă ești proprietarul unui automobil marca Volkswagen, pe toată perioada lunii Martie, la D&C Oradea Service Autorizat, îți oferim GRATUIT, o verificare auto de primăvară, astfel încât să intri în noul sezon fără nicio problemă.
01 Martie 2024, 08:30
Artemis: un hotel de 4 stele și un restaurant și-au deschis porțile în Oradea (FOTO)
Advertorial
Este o bucurie imensă și o mândrie deosebită să vă prezentăm deschiderea hotelului și a restaurantului Artemis. Artemis reprezintă nu doar un simplu loc de întâlnire sau de cazare, ci un sanctuar al rafinamentului, al bucuriei și al experiențelor memorabile.
01 Martie 2024, 07:45
Staff Clean Oradea: Partenerul tău de încredere pentru curățenie profesională (FOTO)
Advertorial
În fața unei cereri în creștere pentru servicii de curățenie de înaltă calitate, apare o nouă soluție pe piața din Oradea: Staff Clean. Cu un accent deosebit pe eficiență, atenție la detalii și utilizarea de echipamente profesionale Karcher cu abur și soluții de curățare eco-friendly, Staff Clean este partenerul ideal pentru a vă asigura că spațiul dumneavoastră este mereu impecabil.
29 Februarie 2024, 16:23
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON