URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2021, 22:01

Adolescenţii cu vârste între 12 şi 15 ani se pot vaccina cu Pfizer (VIDEO)

Adolescenţii cu vârste între 12 şi 15 ani se pot vaccina cu Pfizer (VIDEO) (sursa foto: time.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vineri vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul produs de Pfizer - BioNTech. Ulterior, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a spus că adolescenţii vor putea primi vaccinul în centrele dotate cu Pfizer, chiar şi la cele de tip drive-through, însă va fi nevoie de consimţământul părinţilor.

Vaccinul este primul care obţine unda verde a EMA în vederea vaccinării adolescenţilor în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Până acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani, aminteşte Hotnews.ro.

Cele două laboratoare au anunţat pe 31 martie că vaccinul lor anti-covid are o eficienţă de 100% la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, potrivit rezultatelor unui test clinic în faza 3, asupra a 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite.

După ce EMA a autorizat folosirea serului produs de Pfizer - BioNTech şi pentru cei cu vârste între 12 şi 15 ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă a transmis că, în România, "procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele medicilor de familie, acolo unde este solicitat acest tip de vaccin, precum şi în cadrul unor centre de tip drive through sau la evenimente ca maratoanele de vaccinare".

"Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor", a transmis colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV. 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, declarase, joi, că aşteaptă decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului (EMA) privind vaccinarea copiilor, iar după ce această decizie va fi emisă, România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La temperatura camerei.
80°C (minus) la tot copilul. Că-i improvizată vaccinarea în cabina portarului, la școală, sau în orice parcare. Treziți-vă părinți, pentru că oricum nu poate fi respectată procedura, iar copiii voștri o să primească vaccinuri neconforme, doar cu componenta de multiplicare agresivă a proteinei "spike". Așa că, citiți ce înseamnă prea multe proteine în organism. Mai bine îndopați-vă copiii cu carne multă, că totuși e proteină naturală și nu-i produsă în laborator. Că nu degeaba s-a ajuns, în Japonia spre exemplu, la interzicerea transfuziilor de sânge de la vaccinați.
Postat 29 Mai 2021, 08:49 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON