URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2019, 22:38

ADN-ul din oasele găsite în curtea criminalului din Caracal este al Alexandrei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alexandra Măceşanu, tânăra răpită săptămâna trecută în Caracal, a fost ucisă. Unchiul tinerei, Alexandru Cumpănaşu, a anunţat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă şi analizate de specialiştii în medicină legală este al fetei.

"Ministrul Justiţiei l-a anunţat pe vărul meu de rezultat. Se confirmă. Vestea a ajuns la familie. ADN-ul Alexandrei e în acea cenuşă. De aici încolo va începe răzbunarea pe care nu cred că şi-o doreşte niciunul din cei care mi-au omorât nepoata", a spus Cumpănașu la Antena3, în cadrul emisiunii "Exces de putere".

Potrivit Antena3, „nu există un alt ADN! Pe dinţii găsiţi, dar şi pe fragmentele de oase găsite în butoi este ADN-ul Alexandrei Măceşanu".

Legiştii nu au putut să stabilească de când exact au fost arse oasele, acestea fiind foarte degradate.

Testele ADN confirmă, însă, varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul. 

Tot vineri, Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis către DIICOT raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos şi dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa lui Gheorghe Dincă.

Totodată, anchetatorii au identificat, în urma percheziţiilor de vineri de la casa lui Gheorghe Dincă, alte fragmente osoase şi probe biologice care urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic, a informat DIICOT. Percheziţia va fi reluată sâmbătă.

De asemenea, a fost găsit și telefonul și cartela fetei, într-un parc din Caracal, după ce suspectul a indicat locul.

Tragica veste a venit la doar o zi după ce tatăl fetei, Ioan Măceşanu, le declara televiziunilor că speră că fiica sa este în viaţă. Într-o mărturie cutremurătoare, făcută tot la Antena3, bărbatul a confirmat că - în două locuri - el a fost cel care a spart uşile la percheziţii, spunând că a fost foarte aproape de locul în care tânăra fusese sechestrată, fapt care-l va urmări toată viaţa. De asemenea, bărbatul a spus şi că visul Alexandrei era să se facă poliţistă şi că dacă Gheorghe Dincă i-a ucis fata, "Să ardă în iad dacă a făcut aşa ceva. Dacă n-a făcut, Dumnezeu să-l aibă în pază".

Digi24 menționează că deocamdată anchetatorii nu au indicii că Luiza Melencu, cealaltă adolescentă răpită de Dincă, în luna aprilie, ar fi fost în casa criminalului.

UPDATE:

 

Și DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu. 

Concluzia le-a fost comunicată procurorilor vineri seară de către reprezentanți ai INML, urmând ca sâmbătă să le fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

Totodată, Direcția mai spune că familia fetei de 15 ani a fost "de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare". 

Citiți mai jos întregul comunicat:

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON