URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2019, 08:37

Adio, Piața Mare! Clădirile celei mai cunoscute piețe din Oradea intră în demolare (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirile de pe partea dinspre blocul Cicero din Piaţa Cetate (fosta Piață Mare) din Oradea au început să fie demolate în acest sfârșit de săptămână pentru a face loc viitorului centru de afaceri.

Buldozerul în piaţă

Angajaţii Direcţiei Patrimoniu Imobiliar au pus la pământ până vineri seară cele două puncte de transformare a curentului, fosta hală de lapte şi clădirea din curtea fostului sediu al Administraţiei Domeniului Public.

"Mai sunt de demolat două puncte de transformare, unul al Electrica, unul al OTL-ului. Vor fi dărâmate după ce se instalează cele două staţii de transformare a curentului. O staţie e aproape montată în stradă iar pentru a doua acum se fac amenajări", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica.

Pe spaţiul în discuţie a mai rămas în picioare doar unul dintre punctele de termice ale societăţii Termoficare, până la darea în funcţiune a unui echipament similar.

"Când spaţiul va fi eliberat, vom avea nevoie de această suprafaţă dintre hala veche şi blocul Cicero pentru a amplasa aici cortul care a fost folosit şi la construirea Pieţei Rogerius. Acesta va fi montat paralel cu hala existentă, iar aici vor fi relocaţi, pe durata lucrărilor, comercianţii din hala de fructe şi legume", a spus directorul.

"Nu întrerupem activitatea!"

Liviu Andrica a spus că ADP va găsi un loc în cort pentru toţi comercianţii evacuaţi din hală.

"Nu întrerupem activitatea. Fiecare va avea un loc în cort şi apoi în noua piaţă. Îi aştept aici inclusiv pe foştii proprietari ai clădirilor demolate", a spus Andrica.

Municipalitatea orădeană amenajează în Piaţa Cetate un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius. De altfel, proiectul pieţei făcut public de municipalitate aparţine tot arhitectului Daniel Tivadar şi aduce izbitor cu construcţia din Rogerius.

Noua piață urmează să fie construită printr-un proiect de 7,5 milioane euro finanţat prin fonduri transfrontaliere Ro Hu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
o balacareala
corect. Producatorii sa aibe loc. Era o piata cu folii si plastice pe acoperis parca ar fi o satra, iar cand ploua baltoace peste tot. Sincer nu sunt de acord cu piata in centrul orasului. Incurca traficul si creeaza si aglomeratie in centru. Ar fi indicata o piata mare si tare cu acces la mijloacele de transport in comun, cu posibilitate de parcare si pace. ce atatea piete. Nu mai e ca pe vremuri ca nu este ce manca si vizitai toate pietele. Oricum daca L si K se mai extinde....
Postat 21 Octombrie 2019, 23:07 de Christa
Lichidare
Surse de evaziune fiscala, pietele partea cu haine si tot felul, ar trebui desfintate de tot. Partea cu legume fructe, ar trebui regandita astfel incat doar PRODUCATORII ADEVARATI sa poata vinde fructe si legume autohtone. FARA BANANE.
Postat 21 Octombrie 2019, 14:29 de scarbit
Ce om
Dumalau , de 25 de ani e problema asta. Tu acum ți-ai dat seama :::::)))))
Postat 20 Octombrie 2019, 14:08 de Sandu1206
Si pana acum cum a fost mai dummy?
Nu era aceeasi problema cu parcarile, datorita pietei ? Poate regreti fauna care isi face veacul pe acolo. Vanzatori de vechituri, hoti de buzunare si boschetari de care este plin amplasamentul. Comerciantii si producatorii vor ramane si vom scapa de pecinginea asta care de decenii sta lipita de piata! In rest ce sa zic? Esti destept / desteapta de numai poti, cu spume!
Postat 20 Octombrie 2019, 13:16 de 1
neterminata?
Mai crisdummy, pana mai deunazi erai impotriva parcarilor. Dintr-odata esti preocupata de locurile de parcare ale riveranilor ? Cred ca esti de parere ca mai ramane totul cum a fost, decat sa se faca ceva util.
Postat 20 Octombrie 2019, 12:57 de oradea_mea_si_a_ta
Iar la umbra noului mare "centru de afaceri" cu cartofi, roșii și castraveți ...
... locatarii blocurilor din Cicero o să se tot învârtă roată-n jur, până să-și găsească locul de parcare eliberat de cumpărătorii ocazionali !?!
Postat 20 Octombrie 2019, 10:49 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON