URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2019, 13:00

Acuzaţii grave ale fostului manager al Aeroportului, la adresa şefilor CJ: "Pasztor mi-a interzis să vorbesc cu companiile aeriene. Trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri"

Acuzaţii grave ale fostului manager al Aeroportului, la adresa şefilor CJ: 'Pasztor mi-a interzis să vorbesc cu companiile aeriene. Trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri' Fostul manager al Aeroportului, Gheorghe Pasc (dreapta) îl pune într-o altă lumină pe preşedintele CJ Bihor, UDMR-istul Pasztor Sandor (stânga), alături de care prezenta, în vremurile bune, noile curse internaţionale. „Pentru presă, toate cursele noi au fost realizate de către Judeţ. Niciodată nu a fost menţionat şi personalul Aeroportului Oradea, dar eu de fapt am muncit pentru aceste curse”, spune Pasc azi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul manager al Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a făcut, joi, dezvăluiri cu privire la contextul în care şi-a depus mandatul, lansând acuzaţii grave la adresa conducerii Consiliului Judeţean Bihor, în special a preşedintelui Pasztor Sandor. Pasc spune că acesta i-a interzis să mai poarte negocieri cu operatori aerieni care să vină la Oradea, lămurindu-se astfel că se intenţionează izolarea Aeroportului.

"Vă interzic să mai discutaţi cu vreo companie aeriană"

Pasc a ţinut să destăinuie jurnaliştilor motivele pentru care a anunţat cu o lună înainte că îşi depune mandatul de la 2 septembrie. În esenţă, fostul manager a spus că nu şi-a putut exercita corespunzător atribuţiile, fiind obstrucţionat de către şefii CJ Bihor şi de Consiliul de Administraţie (CA), condus de UDMR-istul Bimbo Szuhai Tibor.

Gheorghe Pasc a spus că, în luna iunie, când a răspuns la o interpelare a liderului grupului liberal, Ionel Avrigeanu, spunând că "suntem în faza finală de discuţii cu 4 companii aeriene" pentru reluarea zborurilor internaţionale, la finele şedinţei a fost chemat la prezidiu, de către şefii CJ şi mustrat pentru aceste declaraţii.

"Am fost chemat la preşedinte şi a venit de la el o reacţie pe care nu am înţeles-o. Mi-a spus: «cât timp sunt preşedinte, vă interzic să mai discutaţi cu vreo companie aeriană». Lângă mine era domnul Bimbo. Am întrebat de ce şi le-am spus că orice dispoziţie se dă în scris. Mi-a spus: «vă interzic să discutaţi cu Wizzair sau Ryanair, puteţi să discutaţi eventual cu Tarom sau cu alte companii». În condiţiile acestea, le-am zis, eu nu pot să îmi îndeplinesc mandatul, îl depun şi plec de la Aeroport", a spus Pasc.

A doua zi, managerul a fost chemat de preşedintele CA, care a încercat să "îndulcească" spusele lui Pasztor. "Mi-a spus: «v-aţi supărat degeaba, nu aţi înţeles ce a vrut să spună domnul preşedinte. A spus în sensul că trebuie să îi spuneţi mereu cu cine discutaţi». «Dar nu scrie nicăieri că trebuie să cer aprobare. Eu ştiu că discut cu Consiliul Judeţean prin Consiliul de administraţie, CA-ul m-a angajat pe mine, iar pe dvs. v-am informat la fiecare şedinţă»", a relatat Pasc, care a spus că după scurt timp de la aceste discuţii, CA a aprobat procedura de selecţie a unui nou director general, semn clar că se urmărea înlocuirea sa.

Trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri

Dezlegat de contractul cu Aeroportul, Gheorghe Pasc a spus că şi-a format şi el convingerea, de pe urma relaţiei cu superiorii săi, că linia strategică a acestora este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenţa, aşa cum BIHOREANUL şi alte publicaţii au mai sugerat.

"Nu a fost o demisie, ci o depunere a mandatului. Am renunţat la mandat pentru că nu mă lăsau să îmi îndeplinesc atribuţiunile. Abia acum îmi dau seama că este ceea ce apare în presă: trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri, din moment ce mi se interzice să vorbesc cu companiile aeriene", a declarat Pasc.

CJ Bihor, preocupat de constructor, nu de întârzieri

Fostul comandant al Aeroportului a făcut dezvăluiri şi cu privire la cum s-a urmărit favorizarea constructorului terminalului II al Aeroportului, UTI, în sensul de a nu fi penalizat, deşi lucrările trebuiau terminate de mai bine de un an.

"Constructorul, din cauza unor probleme organizatorice şi financiare, nu a putut să-şi îndeplinească contractul, trebuiau să fie gata la 10 august 2018. Am informat CA în iunie sau iulie că vom factura penalităţile maxime în valoare de 3,2 milioane lei, am informat doar, nu am cerut aprobare, pentru că nu e competenţa CA, ci a managerului. Conform contractului, dacă în 28 de zile nu plătesc factura, reţinem din facturile următoare. În momentul de faţă, cu factura din luna august, înainte să plec eu, s-au recuperat toate penalităţile. Dar cei de la UTI tot treceau pe la Judeţ, iar de acolo le promitea cineva că nu se vor lua penalităţile. De ce mergeau la Judeţ, din moment ce contractul e semnat cu Aeroportul?".

UDMR vrea aeroport bilingv

Printre motivele depunerii mandatului, Gheorghe Pasc a enumerat şi o decizie pe care a considerat-o nelegală şi incorectă a CA-ului controlat de UDMR: inscripţionarea întregii semnalistici din Aeroportul Oradea şi în limba maghiară.

"Nu au vrut să înţeleagă că vom fi primul aeroport din România în care inscripţiile vor fi şi în limba maghiară. E o hotărâre a CA din acest an. Eu mi-am spus punctul de vedere, că nu e în conformitate cu reglementarea europeană, care spune că inscripţionările se fac în limba oficială a statului şi în limba engleză, care este limba internaţională. Dacă se hotărăşte altfel, se face prin hotărâre a administraţiei locale. Le-am spus că nu e dreptul CA să hotărască cum se inscripţionează aeroportul. Eu înţeleg că e dreptul Primăriei pe raza căreia se află aeroportul. Să decidă CJ împreună cu Primăria Oradea. Nu au vrut, au hotărât ei, s-a comunicat constructorului că toate panourile se vor face şi în limba maghiară", a relatat Pasc.

Citiți pe aceeași temă și articolul „Fostul director al Aeroportului Oradea: Cristina Antik, favorita UDMR, va deveni şefă printr-un concurs cu dedicaţie. Încă din vară s-a lăudat prin birouri

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Christa
Asta cu bilingve e vrajala. Părerea mea e că ar trebui în 3-4 limbi scrise, română, engleza, maghiară și poate germană.
Postat 19 Septembrie 2019, 21:27 de Sandu1206
Christa
De ce ? Pt salar , și acum că a fost mazilit e timpul sa vorbească.
Postat 19 Septembrie 2019, 21:24 de Sandu1206
interesant
E destul de interesant sa afli cate ceva din culise, dar nu e ok pentru cel care a crescut la sanul CJ acum sa dea din casa. Intrebarea vine, de ce nu a vorbit cat timp era in exercitiul functiunii??? Sa nu fim naivi, si-a dat demisia ca era vorba de inscriptii bilingve, dar daca erau tri sau mai multe limbi ce facea.....se sinucidea? Semne de intrebare in acest sens, daca sunt reale informatiile furnizate .
Postat 19 Septembrie 2019, 21:18 de Christa
Replica lui Mang ar fi
" Soros și multinaționalele sunt de vina "
Postat 19 Septembrie 2019, 20:05 de Sandu1206
Încercați și cu un maghiar (k. huuunor)
Dacă într-adevăr aceste lucruri sunt adevărate și pot fi probate discutam de lucruri extrem de grave, sabotaj , subminarea economiei României lucruri foarte grave iar unele instituții ar trebui sa se sesizeze sau sa fie sesizate pentru a se lua masuri urgente pentru ca lucrurile sunt clare pastorasul vorbea de concursuri internationale și-acum pune o contabila. La finalul lucrărilor de la aeroport iar răsare vreo viloaie în declarația pastorului. Pardidul etno business au dreptate cei care zic ca acest partid ar trebui scos în afara legi.
Postat 19 Septembrie 2019, 19:58 de sss
......
Birtinezul si pastorul sunt ca tusea si junghiul, daca nu e unul, nu-i nici celalalt. Iar a te lua dupa vorbele lor dovedeste ca ai un IQ din doua cifre. Deunazi se pupau in cur_te, era si mang_litorul cu ei! Iar declaratiile unui ,,fost", mai ales ale fostului director, n-au nicio valoare DUPA ce a fost demis. . Dar nici daca facea aceste declaratii director fiind, tot trebuia sa fim circumspecti. Cine il cunoaste cat de cat pe pasc stiu la ce ma refer!
Postat 19 Septembrie 2019, 19:05 de pinonel
Se vede de mult timp că asta face PASZTOR
Am zburat din debrecen de mai mult de 50 de ori. 50-70% sunt români, practic și teoretic dacă am avea o companie serioasa la Oradea, aeroportul din debrecen ar cădea în cap. Fără concurență Wiz are preturi mai mari ca Tarom. PSD-UDMR-ALDE sunt vânzători de țară.
Postat 19 Septembrie 2019, 18:54 de Sandu1206
Statu'ia
În cazul de față, prin deciziile luate, CJ-ul demonstrează că se vrea un stat în stat. Dragi cetățeni, nu vă panicați, aeroportul nu va rămâne fără vizitatori! După amplasarea statui lui Ladislau în P-ta Unirii, se va mai pune una și la aerogara. Apoi va fi floare la ureche pentru Bolojan să facă pista pietonala. Să mai zică cineva că udmr-sti nu sunt oameni de ispravă!
Postat 19 Septembrie 2019, 18:19 de User anonimizat
Sabotaj pe fata, marca hudemere
Sunt bine organizati de catre "tara mama". Furturi si sabotaje cat mai multe. Mangafonu' le tine isonu'.
Postat 19 Septembrie 2019, 17:11 de 1234
Mare adevar grait-a scortosul !
Subscriu intrutotul la postarea scortosului. Mare adevar ! Analitic multe ar mai fi de spus, dar postarea scortosului este deosebit de sintetica ! N-avem noi nici Parchet , nici DNA pentru asa ceva...
Postat 19 Septembrie 2019, 16:40 de User anonimizat
dna sa vina sa va ia
pasztor mai iesi in oras la bere ? sa nu te miri ca pur intamplator unele sticle se vor face tzandari de capul tau...
Postat 19 Septembrie 2019, 16:28 de Traian
Alo, Parchetul!!??
O autosesizare, ceva?
Postat 19 Septembrie 2019, 15:47 de Pepe
helen
undei dna acum la puscarie...
Postat 19 Septembrie 2019, 15:35 de todo
De la baciu kiss
Ciobanul asta a preluat actiunile baciului kiss(curatit si imaculat de justitie) si le-a dus pe noi culmi! Chestia cu aeroportul este foarte veche, intre timp aeroportul de la debrecen tureaza motoarele! Singurul...... actiunile udemereului au doua directii 1 - subminarea roamniei pe toate planurile si directiile; 2 - sprijinirea si finantarea ungariei pe toate fronturile cu fonduri din Romania, adica de la tine amarastene indifferent de etnie! Ah, da si o buna parte din ce directioneaza spre hungaria sa revina in buzunarele lor!
Postat 19 Septembrie 2019, 14:55 de scortosul
Aeroport Debrecen
Probabil dl.Pasztor nu doreste dezvoltarea aeroportului din Oradea, ci doreste sustinearea aeroportului din Debrecen ... Oare ce trebuie sa se mai intample ca sa ne dam seama ce clasa politica avem?
Postat 19 Septembrie 2019, 14:51 de mariana19
le arde buza
celor de la Udmr. Cu asta se ocupa ei? Cel mai important lucru e sa pui placute bilingve pentru aeroport nu sa dezvolti aeroportul, sa aduci curse noi? Vai de capu nostru cine ne conduce la judet. Mai ziceti ceva de Primarie, dar in comparatie cu CJ, Primaria este la nivel de Liga Campionilor, iar Judetul lui Mang si Pasztor de Divizia a 2-a
Postat 19 Septembrie 2019, 14:18 de cetateanbihorean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON