URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2011, 22:25

WikiLeaks dă de gol femeile lui Băsescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Începînd de săptămîna viitoare, Revista Kamikaze va publica documente obținute de către organizația WikiLeaks din interiorul diplomației americane, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Revista Kamikaze și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), care deține, în exclusivitate, toate documentele WikiLeaks referitoare la România.

Conform CRJI, este vorba de aproximativ 1.200 de telegrame diplomatice trimise la Washington. Cele mai multe dintre aceste telegrame au fost trimise de Ambasada SUA de la București, dar există documente expediate și de alte entități diplomatice. În proporție covîrșitoare, documentele acoperă perioada 2000-2010, multe dintre telegramele diplomatice trimise de Ambasada americană de la București vorbind atît despre politicieni, cît și despre jurnaliști.

Nici Elena Udrea nu a scăpat de descrierile diplomaților americani. Într-una din telegrame, actualul ministru al Dezvoltării este numită „un personaj «saucy» (sugestiv din punct de vedere sexual – n.r.), care a dus la dese speculații referitoare la natura relației ei cu Băsescu“.

În altă telegramă, stilul este și mai direct: „Ministrul Elena Udrea și fostul ministru Monica Iacob-Ridzi, a căror reputație este că au fost iubitele lui Băsescu“. Se anunţă, deci, dezvăluiri spectaculoase!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
nici vorba
o poezie scrisa chiar de el, in tinerete, dedicata mamei sale: "Iar dupa luni de mers pe-ntinderea albastra / Întors din nou la tarmul tau iubit / Ai alergat grabit spre casa / Sa vezi iar chipul mamei fericit. / Casa era pustie si cernita / Şi ai plecat incet, spre cimitir / Ca sa asezi in tarana inca proaspat ravasita / Un trandafir, trei lacrimi si-un sarut / La capul mamei ce murise trista / Cu gandul la copilul ce-a crescut." uramtoarea ELENA care exista undeva in Romania si are calitatiile ei ii va veni de hac, nimeni nu scapa de DESTIN:))
Postat 26 Martie 2011, 14:16 de anca
nici vorba
astea sunt atacuri nule deoarece Traian Basescu este scorpion are stategie avansata in ce priveste mentinerea echilibrului - focul puternic care il tine cu capul sus este un familist convins si daca are o noua Dragoste fiti siguri ca nu veti afla niciodata de ea, stie sa si pastreze secretul, elixirul tineretii sale vesnice Dragostea ca pune la inaintare alte femei pe care le sacrifica oricand este altceva,DAR SORPIONUL fara DRAGOSTE nu traieste. Un detaliu ff important ESTE ff modest ii plac femeile care ii aminteste de mama dansului, deloc alt tip de femeie.
Postat 26 Martie 2011, 14:10 de anca
superr am descoperit america!
Presa si diversi oameni politici sugerau deseori ca presedintele tarii este o persoana iubareata din fire desi cel din urma poza ca un sot ideal. Cel mai puternic atac a venit din partea liderului liberal Crin Antonescu care, nu de putine ori, il facea responsabil pe Traian Basescu de faptul ca a adus curvasareala la rang de politica de stat. Acum vorbele sale capata si mai multa substanta, deoarece site-ul Kamikazeonline.ro, sustine, citand documente publicate WikiLeaks, ca diplomatii americani considerau ca madam Udrea dar si madam Monica Iacob-Ridzi, erau, (poate sunt si acum), iubitele lui Basescu. Trebuie sa recurgem iara la zicala care sutine ca fara foc nu vedem fum In lumina acestor dezvaluiri ne putem explica mai usor dezastrul care a cuprins Romania din momentul in care Basescu a preluat activ fraiele puterii. Ne explicam si mai usor realitatile din viata politica autohtona dar si orbirea brusca de care “primul amant” al tarii da dovada atunci cand in vizorul presei sunt Udrea si Ridzi. Ne intrebam deseori care sunt motivele care au stat la baza numirii celor doua distinse si capabile doamne in functii extrem de importante, desi nimic nu le recomanda pentru acele functii. Ne intrebam daca nu mai sunt specialisti in tara? Ne intrebam care sunt motivele pentru care presedintele tine pliscul inchis atunci cand presa scoate la lumina detalii savuroase din diverse actiuni incompatibile cu legea ale celor doua doamne. Ei bine raspunsul este mult mai simplu decat ne asteptam. Dupa cum se pare cele doua dive, incurcate mai mult cu moda decat cu treburile tarii, sunt varful icebergului. Dupa toate aparentele, presedintele nostru a pornit, cu tupeu si aroganta, pe calea reformelor insotit de iubite si nu de specialisti. Modelul lui Irinel Columbeanu care isi facea din iubitele sale adevarate femei de succes folosindu-se de interventii si bani, era folosit si de megastarul de la Cotroceni. In loc sa se inconjoare de oameni responsabili specialisti in domeniile lor de activitate, seful statului roman s-a inconjurat de iubite si de persoane care nu gandesc ci doar executa pretioasele ordine venite de la el. Este tactica omului care nu are drept prieteni decat persoane mai proaste decat el, deoarece vrea sa domine si sa para genial. Mai grav este ca imaginea Romaniei in ochii strainilor se degradeaza neincetat. La fel se degradeaza si nivelu de trai al poporului mult prea scarbit de actiunile idioate gandite cu organul sexual si nu cu creierul a lui Basesu Traian. Ce ii poti cere unui astfel de individ pripasit pe la Cotroceni, si care nu se mai da dus, decat DEMISIA!
Postat 26 Martie 2011, 13:49 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON