URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2012, 14:36

Surpriza lui Ponta: Cristian Botan, un tânăr care a lansat un site de recrutare în administraţie, cooptat în echipa Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După de duminică seară a anunţat că pregăteşte un "transfer surpriză", Victor Ponta a dezvăluit luni că l-a cooptat în echipa Guvernului pe Cristian Botan, un doctorand de 25 de ani. Tânărul a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizează toate posturile vacante din instituţiile statului.

"Pentru inceput, vom prelua site-ul său ca pagina oficială de anunţuri privind posturile publice", a afirmat Ponta.

El a precizat că totul a pornit de la o scrisoare deschisă pe care acest tânăr i-a transmis-o la începutul lunii octombrie şi din care rezulta că angajările "de la stat" se fac de mult prea multe ori fără ca românii să ştie ce posturi sunt scoase la concurs şi ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a le putea ocupa, dar şi criteriile care stau la baza deciziei propriu-zise de angajare.

"Cristian Botan nu doar că a pus degetul pe una din rănile sistemului, dar a pus la punct şi o soluţie menită să contribuie la vindecarea sa: o platformă online care aduce transparenţa în acest domeniu! Am anunţat pe blog, ieri, această numire, fără să am cea mai mică intenţie de a politiza în vreun fel demersul. Am văzut prin presă că deja s-a format şi o bursă a zvonurilor, dar şi intervenţii politice destul de inoportune. Personal, intenţionam ca acest anunţ să fie îndreptat pentru lumea online, cea din care a venit Cristian şi căreia i se adresează! Către tinerii care, la fel ca şi Cristian, vor să producă o schimbare în realităţile sistemului românesc", susţine Ponta.

Premierul afirmă că a ales un mod mai atipic de a-l anunţa pentru că, în România lui 2012, normalitatea are nevoie de ceva senzaţional pentru a fi băgată în seamă.

"Referitor la scrisoarea lui Cristian Botan, atunci când am citit-o am şi spus, automat, «OK, hai să facem ceva cu proiectul publicjob.ro, să ţinem cont de ce a făcut el acolo». Ne-am întâlnit şi am convenit să dezvoltăm ceea ce el a reuşit să facă la nivel de efort individual, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să vorbim despre un efort instituţional care să aducă un plus de transparenţă în angajările din sistemul public. Vom începe această colaborare şi, sunt convins, vom reuşi în ceea ce ne propunem! Pentru început, vom prelua site-ul său ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice. Ulterior, vom veni cu o dezvoltare interesantă şi pe zona legislativă. Iar Cristian Botan, tânărul despre care v-am vorbit, va face parte din echipa care va avea aceasta misiune! Aşa cum v-am spus, sunt convins că va atrage atenţia şi vă va inspira pe mulţi dintre voi", mai spune Ponta.

Ziarul Financiar a relatat, la începutul lunii octombrie, despre faptul că Cristian Botan, tânărul doctorand de 25 de ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizează toate posturile vacante din instituţiile statului, a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, prin care îi solicită o transparentizare a activităţii guvernamentale, măsură promisă de actualul gu­vern la primirea votului de învestitură. PublicJob.ro, proiectul pe care Botan l-a lansat în luna martie după o investiţie de doar 500 de euro, reuneşte toate posturile vacante scoase la concurs de instituţiile publice şi care au fost publicate în Monitorul Oficial.

El propune, printre altele, obligativitatea instituţiilor finanţate din bani publici de a trans­mite către Monitorul Oficial toate anun­ţurile de posturi vacante (funcţionar şi personal contractual) cu minimum 10 zile înainte de depunerea dosarelor, obligativitatea candida­ţilor la o funcţie publică de a declara, pe propria răspundere, că nu sunt rude sau afini cu alt­cineva angajat în acea instituţie şi crearea unui registru online care să cuprindă date despre fiecare angajat plătit din banii publici.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, într-o campanie de teasing pe blogul personal, că pregăteşte un "transfer surpriză" în echipa guvernamentală, fiind vorba despre o persoană care va atrage atenţia multora şi se va alătura luni Cabinetului.

"Românii trebuie să afle direct de la mine despre cine este vorba. Tocmai de aceea, am decis să vă spun încă de astăzi că săptamâna viitoare pregătim un «transfer surpriză». De mâine ni se va alătura, la nivelul echipei din Guvern, o persoană care, sunt convins, va atrage atenţia multora dintre voi", susţine Victor Ponta.

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
de ce platesc imprumuturi si taxe asa de mari .
nu ma intereseaza PLAGIATUL lui BLAGA, UDREA , PONTA sau altii vreau sa stiu in calitate de CETATEAN al ROMANIEI de ce platesc imprumuturi si taxe asa de mari . De F R A I E R !
Postat 03 Decembrie 2012, 16:59 de de ce ?
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON