URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2011, 09:38

Şeful Poliţiei, Liviu Popa: Încurajez folosirea pistolului, nu este făcut ca să faci cipcă cu el

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române, chestorul bihorean Liviu Popa, a declarat că încurajează poliţiştii să folosească arma din dotare, pentru că "este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie" şi pistolul "nu este făcut ca să faci cipcă cu el".

Declaraţiile au venit după ce nişte poliţişti au tras mai multe focuri de armă în weekend în Bistriţa, în timp ce urmăreau un suspect.

"Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie. Încurajez folosire armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă, împletitură - n.r.) cu el. Fermitatea Poliţiei cred că este în măsură să crească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, încurajez, atunci când legea permite şi sunt îndeplinite împrejurările prevăzute de lege, încurajez ca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul", a spus Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
noi nu avem Politie, nu avem profesionalism
care sa respecte statutul si codul dentologic, avem doar adunaturi in urma nespotismului politic, mergeti la Viena, Ungaria sa vedeti cum sunt tratati oamenii nu se compara noi avem de la km la km paznic al statului care te amendeaza continuat, hartuiala, pacat avem oglinda celor care ii conduc este clar priviti conducatorul ca sa stiti ce vom primi non calitate privind viata sociala , de ce nu i trimiteti prin rotatie sa se recalifice profesional sa schimbam ceva in Romania
Postat 03 Mai 2011, 12:34 de anca
Liviu Popa: Încurajez folosirea pistolului, nu este făcut ca să faci cipcă cu el
asta are mutra de infractor urmariti privirea ff muti politisti ajung sa se considere atot se cred indispensabili, de ce nu folositi tranchilizante ca sa prindeti bestile, ce va opreste? dar nu e mai simplu sa umilim, noi platim sume imense ca altii sa domine si sa umilesca deloc incurajator, rusine politia romana sa si dea demisia, daca avem nevoie de arme este ff clar nu mai fac fata la cata ura au semnat, asat culeg si le e frica de au facut , sincer un om daca vrea sa ucid nu are nevoie de arma, cati politisti au fost otraviti, au fost mumificati, au fost rapiti, sau cati au fost adormiti, sunt armeperfect legale si neletale ? aveti o statistica deci nu infractori sunt un pericol real pentru societate ci cei care fac focul sunt cei care otravesc mediul si sanatatea cetateanului.
Postat 03 Mai 2011, 12:21 de marian
rusinos pe ce se pune accent
conform legii infractorul este egal cu cetateanul prin faptul ca isi ispaseste pedeapsa deci politia nu poate fi superioara infractorului sau cetateanului, daca semeni ura asta vei culege daca semeni respect asta vom culege, nimeni nu vrea sa fie hot, sau interlop daca avem sanse egale, daca suntem abuzati e logic se formeaza tabere : buni si rai, de ce? cine hotareste ca tu esti mai bun cand il abuzezi pe cel rau? e logica ca devine tot mai rau si violent,deci va recomand sa fim pasnici si egali, avel legii pentru cei care incalca legea nu mai vrem si moarte, nu e legal.feiecare om azi este o bagatie pentru societate indiferent cum este, daca maine romania nu va importa din ce vom trai cine va munci:politia nu cred, avem nevoie de barbatii, avem nevoie de hrana nu de violente continuate.Nu iese fum fara foc.
Postat 03 Mai 2011, 12:12 de andrei
ff bine ca noi folosim TOPORUL
ff bine si noi ne ascutim TOPORUL, e ff legal sa ne aparam de abuzuri continuate ale poitiei romane, nu au respect pentru cei care le harnesc familia, sincer eu pun pe primul loc cetaeanul el prin randament plateste taxe, nu politistul la urma urmei fiecare individual nu trebuie sa starnim conflictele mai bine ne am aprecia si ajuta intre noi semenii, nu e obligatoriu sa fi fudul si prost mai bine mediu dar sa ne ajutam intre noi, chiar nu consider Politia un organ necesar intre noi, sa se califice in detectiv privati si daca e cazul apelam la ei conform legi, ce ziceti nu v ati saturat sa dormiti ia munciti si fi ti egali cetateanului, asa sa sti ca vine salariul ca muncesti ca nu muncesti nu mi se pare deloc civilizat, acum o sa ne omorati si copii, nu sunt de acord, nu suntem animale sa folositi BICIUL=pistolul. PROTESTAM nu suntem animale suspuse cu instrumente ce atrag violenta, starniti conflicte sociale , arme neletale care nu pun viata in pericol .PUNCT.
Postat 03 Mai 2011, 12:05 de dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON