URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2011, 18:32

Scandal: Poliţiştii s-au uitat cum băieţii primarului tăiau cu sabia nişte localnici!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal în toată regula, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane s-au încăierat pe o terasă din centrul localităţii timişene Deta, iar astfel trei tineri au ajuns, înjunghiaţi cu săbiile, la spital.

Agresorii s-au dovedit a fi chiar copiii primarului oraşului Deta, Petru Roman (PDL): Bogdan Daniel Roman (31 de ani), dar şi celălalt fiu, mai mic, al edilului, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandal.

Culmea e că, deşi spiritele au fost rău încăierate, în tot acest timp, spun martorii, poliţiştii s-au uitat nepăsători la bătăuşi. "Poliţia era în dreapta, după ce a zis Bogdan, "asta e terminat, l-am omorât", au trecut pe lângă poliţişti şi nu au făcut nimic", a declarat sora unei victime. "M-a tăiat cu sabia, pe urmă şi poliţia mi-a mai dat o porţie, tot mie, în loc să-l ia pe el. Au fost poliţişti de faţă, de faţă cu ei m-a tăiat", a spus una dintre victime.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie susţin că echipajul aflat în zonă era departe de locul scandalului. Iar când poliţiştii au ajuns acolo, agresorii fugiseră. "Colegii mei au fost la 50-60 de metri distanţă de eveniment. Au fost într-o acţiune care monitoriza şi acea discotecă, dar într-un moment fizic T1, o persoană nu se poate afla decât într-un singur loc. Nu ştiu dacă au văzut colegii mei momentul în care au fost tăiaţi", a declarat un poliţist, Doinel Malcoci.

Şefii IJP Timişoara spun că anchetează modul în care poliţiştii din Deta au acţionat şi în cursul zilei de luni şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul orădean Liviu Popa, a început o anchetă. Popa a anunţat că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului. "A fost începută cercetarea prealabilă a şefului Poliţiei Deta (n.r. - Viorel Goloşie), a şefului Compartimentului de Ordine Publică şi a trei lucrători de Poliţie care ar fi fost în zonă când a avut loc scandalul. Urmează să vedem dacă se va extinde cercetarea prealabilă şi asupra altor polţişti", a afirmat şefului IGPR.

De altfel, Goloşie şi-a şi dat demisia, dar cercetarea va continua. Goloşie va fi încadrat, cel mai probabil, pe o funcţie inferioară până la finalizarea cercetărilor în cazul său. Popa a spus că după cercetări, va lua şi măsuri măsuri împotriva Poliţiei din Deta, numai că trebuie să aibă "suficiente probe".

Cei trei tineri înjunghiaţi au vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Timişoara. Doi dintre ei sunt stabili, iar al treilea a şi fost externat. Agresorii au fost identificaţi ca fiind fiii primarului din Deta, dar şi alte trei persoane. Patru dintre agresori au fost reţinuţi şi arestaţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. El a primit mandat de arestare în lipsă.

În cursul zilei de luni, procurorii timişoreni, care anchetează cazul, au cerut mandate de arestare pentru patru dintre agresorii din scandalul de sâmbătă noapte, de la Deta. Printre aceştia, Călin Roman. În faţa Judecătoriei din Deta s-au adunat peste 150 de oameni, susţinători ai primarului sau rude şi cunoscuţi ai răniţilor.

În timp ce jucătorii deliberau, în faţa judecătoriei Deta a izbucnit un nou conflict. Susţinătorii primarului din Deta s-au luat la ceartă cu familiile victimelor. Asta, după ce, la percheziţii, în casa lui Călin Roman, duminică, rudele victimelor s-au adunat în faţa casei, iar poliţiştii au cerut întăriri. Cagule, cuţite şi alte arme albe au fost găsite în casa lui Roman.

Tot luni, ancheta de la Deta a fost preluată de procurorii de la Timişoara. Anchetatorii susţin că dosarul este complex şi are un impact mediatic care a impus această măsură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
kkt
miroase a buda! nashpa!
Postat 26 Iulie 2011, 18:42 de yup
=))
tipic romanesc, sper ca fii primarului sa nu pateasca nimic ca doar taticu e acolo sa ii ajute pe puisori.
Postat 26 Iulie 2011, 15:56 de un cetatean
pt PRESA SI POLITIE
De ce nu dati informatii complete? de ce nu spuneti ce activitati aveau "victimele" (romi)? sau in toate orasele trebuie acoperita si protejata mafia tiganeasca? Dl Popa a plecat din Oradea, stie bine ce fac clanurile de tigani, stie ce scandaluri au fost in Oradea, dar interesant..nu au fost arestari, la Oradea nu vine dl Popa in control...Tiganii pot face orice vor, daca romanii se apara, sunt arestati, nu? Fratii Roman i-au infruntat, macar au avut curaj, nu sunt niste lasi, ca altii.
Postat 26 Iulie 2011, 13:26 de militia!
astia da prostyy
de ce au stata sa se bata , trebuiau sa fuga, asa faceau dovada ca u fost sechestrati , legati , PRostyyyyyyyyyy fara dovezi degeaba te aperi:)) fuga e mai sanatoasa.Auzi sa faci lupte greco -romane cu fii Primarului si aveau si o sabie la ei, hi, hi, hi,
Postat 26 Iulie 2011, 11:12 de hi, hi, hi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON