URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2013, 11:29

Revolta unui primar maghiar: Ne-am săturat să fim buni doar la plata impozitelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că maghiarii s-au săturat să fie buni pentru România doar când vine vorba de plata impozitelor sau când câştigă medalii olimpice. Edilul vrea ca maghiarii să ai dreptul să îşi arboreze steagul, să îşi folosească limba şi să fie autonomi.

"Ne-am săturat să fim buni pentru România doar când vine vorba de plata impozitelor sau când câştigăm medalii olimpice pentru această ţară. Vrem ca niciodată să nu simţim că nu suntem doriţi în această ţară, că simbolurile noastre sunt refuzate, că suntem împiedicaţi să ne exprimăm în limba maternă. Suntem o parte valoroasă a acestei ţări şi ne dorim ca majoritatea să ne respecte. În ultima perioadă am auzit de prea multe ori să plecăm de aici dacă dorim să ne arborăm simbolurile şi să le folosim în altă parte. De prea multe ori am auzit că dacă dorim ca limba maghiară să fie limbă oficială regională, dacă dorim autonomie, să plecăm de aici. Să fie clar pentru toată lumea: nu plecăm nicăieri! Nici în Mongolia, nici în Ungaria! Acesta este pământul nostru natal, aceasta este şi ţara noastră. Şi avem dreptul să ne arborăm steagul! Avem dreptul să ne folosim limba maternă, avem dreptul la autonomie!", a spus Antal Arpad, în discursul de Ziua Maghiarilor de Pretitutindeni.

Edilul a mai spus că maghiarii vor să trăiască şi să muncească fără să fie deranjaţi şi că au dovedit că pot lupta pentru ceea ce este important pentru ei.

Totodată, Arpad a garantat că dacă maghiarii vor primi administraţia Ţinutului Secuiesc, în 10 ani vor arăta rezultate remarcabile privind dezvoltarea zonei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
revolta unui gunoi iredentist.
jeguri iredentiste.
Postat 18 Martie 2013, 02:55 de walk
unguri separatisti@ ?
Sa-i duca orban pe toti in ungaria si sa se spele pe cap cu ei.
Postat 17 Martie 2013, 22:34 de yuu..hu
buna asta...
ungurii care nu vor sa mai fie romani si sa traiasca in Romania, sa fie platiti cu o suma de bani (nu mare, ca nu merita astia mult), plus consilierea in vederea deplasarii in pusta "mamii lor".
Postat 17 Martie 2013, 22:29 de 2013
rahatul de ungaria mare
ei au si primariile si CJ in cele doua judete, in care sunt discriminati cetatenii romani, la ei in tara !!!!!!!!!!!!! de ce nu atrag idiotii aia finantari asa cum face si bolovanul in Oradea, atunci cand nu se ocupa de nimicuri (curvasarii, divorturi, etc) ?????? PT CA SUNT PROSTI GRAMADA !!!!!! NISTE INCOMPETENTI CARE NU AU IN CAP DECAT STEAGURI UNGURESTI SI ASA ZIS \"SECUIESTI\", PLUS ALTE INEPTII SEPARATISTE UNGURESTI !!!!! PE LANGA CA SUNT REDUSI MINTAL, MAI SUNT INSTIGATI SI DE\"tara mama\", ungaria !!!!!!!!!
Postat 17 Martie 2013, 22:17 de insignia
pacea sa dainuie la BUDA cat si la PESTA
fratilor unguri daca vreti sa fiti autonomi va invitam sa parasiti teritoriul Romaniei si va sugeram sa parcati intre BUDA si PESTA (chiar si cea porcina),mai mult ca sigur VIKTOR ORBAN va va da frau liber initiativelor voastre de rebeliune.prin aceasta sugerez statului roman sa ofere un premiu tuturor ungurilor si toturor celorlalti vorbitori de limba ungureasca care aleg sa renunte la cetatenia romana!!!personal sprijin acest demers cu sume in bani(500 ron/persoana)plus consiliere in vederea deplasarii spre PESTA!!!acest demers vrea sa elimine tensiunile creeate intre vorbitorii de limba ungureasca si statul Roman
Postat 17 Martie 2013, 17:15 de pisti
Voi nu dati, voi primiti
Astia nu dau bani ci primesc bani de la buget. Daca nu le mai dam vor manca ce mancau pe vremea cand erau migratori, plus cartofi.
Postat 17 Martie 2013, 16:22 de Dan
MERGI IN UNGARIA
NU INTELEG DE CE NU MERGE IN UNGARIA DACA VREA SA-SI VADA DRAPELUL !DACA NU ESTI MULTUMIT AICI CU CE AI , NU TE TINE NIMENI CU FORTA ! SA VEDEM , VA DA CINEVA SERVICIU IN UNGARIA ? CUM VE-TI FI PRIMITI ?
Postat 17 Martie 2013, 15:58 de Cristi
JAVRE ORDINARE
ASTEA TOATE DATORITA GUVERNARILOR CARE AU FOST DUPA REVOLUTIE ,AM AVUT POLITICIENI ADEVARATI !!!!!!!!!!!! SARBII AU STIUT CE SA LE DEA !!
Postat 17 Martie 2013, 14:44 de GEORGE
Tampiti manipulati
Cum pot fi asa idioti oamenii care cer asa ceva??? 1- industira e varza in zona aia deci vor muri de foame 2- vreti sa aratati ca voi maghiarii ati adus medalii olimpice? bai panarame.. care stat a platit pentru educatia voastra? (statul mongol??)
Postat 17 Martie 2013, 08:55 de eu
buda si pesta porcina....
buda si pesta porcina peste iredentismul unguresc !
Postat 16 Martie 2013, 22:01 de asa da
BANI
EXCROCII, SUNT INSTIGATI DE buda pesta !
Postat 16 Martie 2013, 21:58 de LE DAM PRIN GURA
BANI
REGIONALIZARE,ADIO ROMANIA MARE
Postat 16 Martie 2013, 19:21 de dorin
gunoaie
nenorocitul asta este un instigator la ura interetnica. aici duce politica paracticata pe criteriu etnic.
Postat 16 Martie 2013, 17:19 de lepre udemeriste
mash, in ungaria !!!
nu va convine ? marsh in ungaria. acolo sa faceti separatism. toate investitiile din zona, sunt facute de Statul Roman. sa va dea orban pamant, sa va bage in rezervatii, sa va separati !!! sunteti niste frane sociale !!!! plecati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 16 Martie 2013, 17:04 de ne-am saturat de voi
si eu m am saturat
si eu m am saturat ca roman nu trebuie sa fi ungur sau rrom sa nu ti placa regimul comunist :))
Postat 16 Martie 2013, 13:47 de si eu m am saturat
nu zau!
si ce impozite vorbeste sus numitul? la cit se produce, la ce uzine si fabrici "productive" sint in cele 2 judete...nu ar avea dupa ce bea apa! Da' ma rog, prostu daca nu-i fudul parca nu-i prost destul! Sau te pomeni ca cere "ajutor" de la ungaria!!!????
Postat 16 Martie 2013, 13:24 de citizen
nu zau!
Nu zau?! Chiar asa? Politicieni scirnavi si bicisnici! Atitati natiile uni impotriva altuia ca voi sa cistigati, pentru ca "rezolvati" cica problema! Mars in Mongolia-mama(voasta')
Postat 16 Martie 2013, 13:21 de citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON