URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2010, 23:59

RCS&RDS, amendată pentru difuzarea necodată a filmelor porno

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În şedinţa din 25 februarie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost anunţat faptul că programele TV retransmise de societatea RCS&RDS au fost controlate, în urma unei sesizări primite de la operatorul de telecomunicaţii UPC România.

În urma verificărilor, reprezentanţii CNA au constatat că RCS&RDS încalcă legislaţia audiovizualului transmiţând necodat programul TV pentru adulţi Private Spice şi difuzând mai multe posturi TV care nu sunt înscrise în avizul de retransmisie.

Potrivit CNA, la Brăila, pe postul Digi Info retransmis de RCS&RDS, se face partaj cu programul Private Spice, între orele 00.10 şi 04.30. Astfel, programul Private Spice se retransmite nerestricţionat, în acel interval orar.

De asemenea, la Timişoara, programul Private Spice se retransmite analogic, "în clar" şi nerestricţionat, în intervalul orar 01.00 - 05.00, iar în afara acestuia, pe acel canal transmiţând postul Investigation Discovery.

Şi la Târgovişte, în aceeaşi reţea, postul Private Spice se retransmite nerestricţionat, în intervalul orar 01.00 - 05.00, iar în afara acestui interval orar nu se retransmite niciun program pe canalul respectiv.

Totodată, CNA a constatat că RCS&RDS transmite mai multe posturi TV fără a avea avizul necesar pentru retransmisie, prin pachetul digital, în mai multe localităţi, printre care Bucureşti, Timişoara, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Piteşti şi Arad. Astfel, RCS&RDS difuzează fără a fi înscrise în avizul de retransmisie posturi precum 1 Music Channel.Hu, Deutsche Welle, Bloomberg, Italia 1, Canale 5 sau BBC Prime.

În aceste condiţii, CNA a hotărât să sancţioneze RCS&RDS cu 10.000 de lei. Amenda s-a dat în baza art. 23 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia producţiile audiovizuale interzise copiilor sub 18 ani pot fi retransmise numai în intervalul orar 1-5, codat şi în cadrul pachetelor opţionale.

De asemenea, RCS&RDS nu a respectat art. 74 din Legea audiovizualului, potrivit căruia retransmisia de servicii de programe se va face numai pe baza avizului eliberat de CNA.

RCS&RDS are o reţea de telecomunicaţii care acoperă peste 200 de oraşe şi peste 2,5 milioane de abonaţi. În afară de România, RCS&RDS furnizează servicii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ha ha ha
O fi RDS&RCS mare, dar aveti grija , sa nu ajuga sa detina monopolul ca atunci am sa va vad cum mai urcati in slavi RDS&RCS ;), si sa fim seriosi si RDS&RCS fura, ca tot aici pe acest site era acuzata o firma ca ar fi furat de la RDS&RCS si iata ca nu sunt ei asa de curati precum par :)
Postat 09 Iulie 2010, 14:24 de Baietel
net ai?
Google about it!!!! rds ofera un net de exceptie pt bani pe care ii incaseaza pt acest pachet. ok nu ma bag pe partea de tv dar la net sunt buni. P.S.: nu merge mesu! nu inseamna ca nu va merge internetul!!!!
Postat 05 Martie 2010, 04:04 de marius
contrabandistii
mica amenda.. se vede ca contrabandistii de la rcs au platit unde trebuie.. NU au calitate, nu au semnal in parametrii, echipele tehnice vin dupa 2-3 saptamani la sesizari, se lauda cu oferte inexistente dar nu gasesti pe nicaieri sa iti dea un decodor digital, un stick sau un telefon.. in cel mai fericit caz, trebuie sa te multumesti cu vreunul la mana 2 a , recuperat si cu 2-3 straturi de adn de la aia care au rezilitat.. firma slaba, romaneasca ,pe cale sa se sufoce in datorii la banci
Postat 26 Februarie 2010, 22:34 de salvu
rds
lucratura pe fata!
Postat 26 Februarie 2010, 22:18 de observator
Huuuuu UPC
Vezi vorba romanului sa ii moara si capra vecinului, ceea ce a facut UPC se cheama nesimtire curata, ce ii doare pe UPC grija de RCS oricum pe Romania RCS-RDS ii baza asa ca UPC Fa Pashi si nu te lua de RCS-RDS, sau ai ramas fara clienti.
Postat 26 Februarie 2010, 15:58 de bdorin
mda
ce ii doare pe alti de grija rds`ul se arata ca rdsul ii mai mare cu upc si mai bun la orice calitate
Postat 25 Februarie 2010, 20:39 de bdorin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON