URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2012, 12:49

Raed Arafat nu vrea să fie ministru în următorul Guvern

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV, că nu vrea să fie ministru în viitorul Guvern, pentru că presupune o funcţie politică, iar dacă ocupă această poziţie, va fi extrem de rigid, neflexibil şi nedoritor să înţeleagă anumite lucruri.

"Eu am zis că am acceptat această poziţie ca o soluţie excepţională pentru o situaţie excepţională. Ministrul trebuie să fie un om politic, este normal. Nu este o perioadă scurtă, ci una lungă. Orice decizie va avea multe aspecte şi influenţe politice. Dacă stau, voi fi o persoană extrem de rigidă, neflexibilă şi nedoritoare să înţeleagă anumite lucruri. Prefer poziţia de mai jos. Prefer partea pur tehnică, să mi se dea să fac asta, asta şi alte chestii decât urgenţa ca până acum, dar nu la o poziţie politică", a spus ministrul Sănătăţii la Pro TV.

Raed Arafat este convins că ar putea face multe pentru sistem dintr-o poziţie tehnică.

"Spun că fac mai bine treaba dintr-o poziţie tehnică decât într-o funcţie politică", a mai spus Raed Arafat.

În opinia sa, cel mai rău lucru pentru sistemul sanitar este schimbarea miniştrilor.

"Am acceptat (funcţia de ministru al Sănătăţii, n.r.) pentru că era o soluţie de conjunctură, demisia domnului Cepoi, interimat asigurat de domnul prim-ministru. Eram convins că se poate un nou interimat, dar mi s-a spus că nu pot fi interimar după primul mandat al premierului şi am acceptat pentru această perioadă. Cel mai rău pentru Sănătate este să vină mereu o nouă persoană" , a explicat Raed Arafat.

Ministrul s-a referit şi la perioada dificilă pe care o traversează sistemul în aceste luni, în care este discutat proiectul noii Legi a sănătăţii şi alte iniţiative, precum şi anumite strategii cu FMI.

"Această perioadă este extrem de critică pentru noi. Am pus la punct o strategie. Eu aş dori să mă ocup de o chestie care este în evoluţie. Nu pot spune că nu pot duce şi alte proiecte pe care le-am început sub un ministru politic. Nu exclud să duc mai departe anumite proiecte începute sub un ministru politic", a mai declarat ministrul Raed Arafat în emisiunea "După 20 de ani".

Ministrul Sănătăţii a prezentat chiar unul dintre proiectele începute, referindu-se la cele 53 de spitale care tratează cazurile grave, nu numai urgenţele.

"Să ne concentrăm în investiţii, dotare, resursă umană pe aceste 53 de spitale cel puţin un an de zile. Eu nu aş vrea să modificăm această listă. Am aceste 53 de spitale, când vor începe să funcţioneze, să mai preluăm. Dar pentru acest moment este suficient", a explicat Arafat.

Întrebat cum a fost 2012, pe care l-a început ca subsecretar de stat şi l-a încheiat ca ministru, Raed Arafat a spus că "a fost un an greu, foarte dificil, cu responsabilităţi foarte mari".

Întrebat dacă momentul Piaţa Universităţii, când oamenii au ieşit în stradă pentru el, a însemnat ceva, Raed Arafat a spus: "Categroic că da. Înseamnă foarte mult să vezi încrederea populaţiei în tine. Te simţi mult mai responsabil şi mult mai atent".

Sursa: Mediafax

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON