Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% la alimentele de bază. Astfel, pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul vor avea TVA de 5%. În acest caz, Camera a fost forul decizional, astfel că legea va fi trimisă spre promulgare, potrivit Realitatea TV.
Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". Şi în acest caz, Camera a fost forul decizional, astfel că legea va fi trimisă spre promulgare. "Iniţiativa legislativă va intra în vigoare de la momentul publicării în Monitorul Oficial", a declarat pentru Mediafax deputatul PSD Viorel Ştefan.
Reacţiile la decizia Parlamentului nu au întârziat să apară. Ştefan Nicolae, de la Federaţia Naţională Agrostar, susţine că o eventuală aplicare a acestui mod de taxare nu ar duce la micşorări prea mari de preţuri.
Întrebat ce părere are despre adoptarea proiectului de lege, deputatul PDL Gelu Vişan a declarat că este vorba doar despre "o eroare de tehnică legislativă". Asta deoarece PDL-iştii au votat aceste reglementări din greşeală. "Se mai întâmplă în Parlament", a declarat Gelu Vişan. "Această situaţie o s-o reglăm tot printr-un vot în Parlament", a mai spus deputatul PDL.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.