URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2015, 08:03

Ministrul de finanţe: Salariul minim nu creşte. În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe 2 lei

Ministrul de finanţe: Salariul minim nu creşte. În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe 2  lei foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţii controversate ale ministrului de finanţe, Anca Dragu. Ea a spus că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, dând exemplul statelor în care "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".

Dragu a spus că, pentru majorarea salariului minim, este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră.

"Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat Dragu vineri seara, la o întâlnire cu jurnaliştii, potrivit zf.ro.

Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme". Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

"Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată", a spus Dragu conform zf.ro.

Ministrul a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei "albe-gri-negre", astfel că pot exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Culmea tehnocrației. Ep.: BRICS=UE.
I. ”Declarații controversate ale ministrului de finanţe, Anca Dragu. Ea a spus că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, dând exemplul statelor în care "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".” 1. Ce economie la buget ar mai face Primul ministru al României, dacă i-ar da actualului ministru al finanțelor publice un salariu lunar brut de …2 lei. Sunt convins că ar rămâne la fel de eficientă şi …tehnocrată. 2. Cine confundă realităţile dintr-un stat BRICS, ce cele dintr-un stat UE nu ar ce căuta în Guvernul României. Faptul că milioane de români au ajuns să lucreze în străinătate, se datorează şi unor miniştri şi lideri politici care au tratat, respectiv îi tratează, pe românii cu venituri modeste, sau deloc, ca pe niște iobagi. II. ”Ministrul a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei "albe-gri-negre", astfel că pot exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre.” 1. Oare de ce dona Dragu nu înţelege faptul că asemenea migrări nu ar fi posibile dacă structurile ANAF/antifraudă ar fi eficiente, incoruptibile, apolitice şi profesioniste? A lucrat cumva, până la numire, pe Marte? 2. Domnule Cioloş: Un mediul privat în sensul pozitiv al cuvântului nu poate fi distrus de un angajat motivat conform, respectiv mulţumit. Explicaţi acest lucru tehnocratei dvoastră din fruntea MFP. P.S.: O demitere necesară: tehnocrata(?) Anca Dragu.
Postat 10 Decembrie 2015, 01:20 de stefan
Adică..
Distinsa doamnă vrea să zică ...anume că..în acele amărâte state e corupţie grosolană şi de aceea amărâţii muncesc acolo pe bani de nimic.Adică!Să înţelegem ca să muncim şi noi ca acei năpăstuiţi de soartă?Fiindcă ce?O fi că urmează şi la noi corupţii ca în america de sud sau asia?
Postat 08 Decembrie 2015, 19:13 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON