URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 01:28

Ministru "scuturat" şi negocieri nocturne la Ministerul Finanţelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La miezul nopţii protestul continua la Finanţe. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, Vasile Marica, a declarat că protestatarii sunt hotărâţi să rămână toată noaptea în sediul Ministerului de Finanţe. În sala de consiliu a ministerului a fost amenajată "o cantină", pentru protestatari.

După miezul nopţii, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a revenit la sediul ministerului. A fost primit cu huduieli de către protestatari şi pentru a negocia cu liderii de sindicat.

În jurul orei 22.00, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, părăsise sediul ministerului cu ajutorul ofiţerilor SPP şi al jandarmilor, după ce mai bine de o oră a fost blocat în propriul birou.

Miercuri seara, după ce s-a întors de la discuţiile despre protestul spontan de la Finanţe de la Palatul Victoria, Ialomiţianu a fost împiedicat de protestatari să iasă din sediul instituţiei. Ministrul a încercat să se îndrepte spre scări, dar a fost îmbrâncit de angajaţii care protestau şi care i-au cerut demisia, astfel încât a fost nevoit să se întoarcă în birou.

"Foştii miniştri de Finanţe nu au rezolvat problema. Nu am de ce să îmi dau demisia, atât timp cât încerc să îi ajut. Trebuie să asigur un sistem de salarizare echitabil. O să negociem doar în condiţii de legalitate, actualul sistem de stimulente nu este legal", le-a răspuns Ialomiţianu celor care i-au cerut demisia.

Premierul Emil Boc a comentat într-o emisiune la postul public de televiziune protestul angajaţilor de la Ministerul Finanţelor. Premierul a subliniat că stimulentele pot fi acordate numai celor care au depăşit planul prin performanţe.

"Atunci când combaterea evaziunii fiscale va fi realizată de angajaţii Ministerului Finanţelor, astfel încât să poată spune orice român că nu mai avem eveziune fiscală, cei de la Finanţe şi-au făcut datoria, putem vorbi de stimulente", a spus Boc.

Câteva sute de angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice au încetat miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit stimulentele, a căror valoare poate ajunge la nivelul unui salariu brut, de două luni, spunând că nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, Vasile Marica, a declarat că discuţiile liderilor sindicali cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, au intrat în blocaj şi nu s-a ajuns la nicio concluzie, deoarece acesta nu este de acord cu acordarea de stimulente angajaţilor MFP.

"Este un blocaj în discuţii, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Ministrul spune că nu vrea să acorde aceste stimulente. Nu vrea să semneze aceste stimulente, nu vrea să dea venituri suplimentare, mi-a spus că se dau stimulente clientelar. A spus doar că el va milita să fie introduse în salarizare", a menţionat Marica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
parazitii sociali mor de foame !
ei protestea za si noi le dam salarii pentru ca freaca MENTA? demisia daca nu le place vin altii in locul lor oricum muncesc pe piata chiar daca legea nu le da voie, castiga si doua paini, hotii ordinarii! verificati cata contabilitate fac la negru, cine ii verifica? MINISTRUL finantelor actual?
Postat 14 Octombrie 2010, 09:20 de romanull
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON