URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2011, 11:59

Liderul sindicatului Pro Lex îl bănuieşte pe Vasile Blaga că ar fi "regina" şpăgilor din vămi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul Prolex, Vasile Lincu, banuieste ca bihoreanul Vasile Blaga ar putea fi "Regina" din vami. Acesta a declarat miercuri ca nu este sigur de acest lucru intrucat nu l-a vazut vreodata primind spaga. Liderul sindical sustine ca "Regina" este de fapt beneficiarul final, adica persoanele care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama si directori.

Vasile Lincu il banuieste pe fostul ministru al MAI, Vasile Blaga ca ar fi regina pe baza unor documente mai vechi care arata ca acesta, pe vremea cand era prefect de Bihor, a comis acte de coruptie. Profitand de functia pe care a avut-o, a incercat sa isi asigure "viitorul" facand o solicitare la seful vamilor sa fie transferat de la o societate comerciala la vami.

In decursul unei singure zile a fost transferat, numit director la biroul vamal Bihor si demis din aceasta functie. Dupa ce nu a mai fost prefect Vasile Blaga a ajuns director la biroul vamal Bihor.

"Blaga in calitate de prefect nu putea sa desfasoare alta activitate si s-a gandit sa isi asigure viitorul. Dupa terminarea mandatului de prefect a devenit directorul vamii Bihor, iar adjunct i-a devenit Marius Ungureanu, care ulterior a devenit seful autoritatii vamale. Eugen Petrescu, care a fost sub acuzare avea legatura directa cu Vasile Blaga, iar acest fapt a fost confirmat. Blaga l-a desemnat pe domnul Petrescu sa se ocupe de ce se intampla in vama, desi acesta (Petrescu n.red.) nu a lucrat niciodata in vama. Tot ce inseamna in vama tine de Eugen Petrescu, iar fiica lui a fost numita consilier la Radu Margineanu (fost sef la ANV n.red.). Aceste trei persoane pot sa va dea si dovezi ca au dat sau nu au dat spaga: Sorin Blejnar, Eugen Petrescu si Vasile Marica. Se stie ca directori din autoritatea natioanala a vamilor si ANAF au coabitat de-a lungul timpului cu cei de la PD-L", a declarat miercuri Vasile Lincu.

Liderul sindical a mai precizat ca, in ultimii ani, beneficiarul celor ce se intampla in vami este PD-L. Vasile Lincu a mai spus ca Marginean si Blejnar decid in drept, dar nu detin de fapt puterea, deciziile fiind luate de alti oameni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum e sa-ti dai singur cu stingul in dreptul
Prostu' asta a descoperit America.
Postat 10 Martie 2011, 23:11 de Burn
f.bine
si pe nepot la angajat la politie
Postat 09 Martie 2011, 12:54 de nepotu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON