URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2013, 14:49

Judecătorul Cristi Danileţ şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii Cristi Danileţ, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea, şi Alina Ghica şi-au retras candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, înaintea şedinţei de miercuri a Plenului CSM în care ar urma să aibă loc alegerile pentru această funcţie. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii este convocat pentru miercuri, pe ordinea de zi figurând alegerea vicepreşedintelui CSM, dar şi un punct de vedere al Direcţiei Legislaţie prin care este respinsă o solicitare a UNJR referitoare la suspiciunile privind votul pentru alegerea preşedintelui CSM.

Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie, după alegerea Oanei Schmidt Hăineală ca preşedinte al Consiliului, ulterior împotriva lor adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii declanşând proceduri de revocare din CSM.

Un număr de 103 judecătorii din 135 au votat pentru revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii a lui Cristi Vasilică Danileţ, rezultatele fiind transmise, miercuri, de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la CSM.

În cadrul procedurii, 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă sau s-au abţinut, a anunţat, miercuri, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat de presă.

Potrivit articolului 55, alineatul 9 din Legea 317/2004, republicată, în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales.

Până în prezent, 13 curţi de apel au votat pentru revocarea judecătoarei Alina Ghica, întrunind astfel numărul legal de voturi pentru îndepărtarea ei din CSM.

În 7 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din funcţia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curţilor de Apel în Consiliu.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Râmnicu Vâlcea a considerat că Danileţ "şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea sa ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură".

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Cristi Danileţ a fost ales în toamna anului 2010 membru în CSM, ca reprezentant al judecătoriilor, cu 941 de voturi, urmat de Elena Popescu de la Târgu Jiu, cu 597 de voturi.

După ce a fost ales în CSM, Danileţ şi-a dat demisia, în 23 februarie 2011, din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea, el având grad de judecător de tribunal.

În acest context, Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) afirma că statutul judecătorului Cristi Danileţ este neclar în CSM sub aspectul reprezentativităţii judecătorilor de la instanţele de fond, începând din 23 februarie 2011, când a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea. Concret, Danileţ este judecător cu grad de tribunal, nu de judecătorie, astfel că nu ar avea ce căuta în Consiliul Superior al Magistraturii, acuzat de AMR că nu a tranşat această chestiune, "refuzând cu obstinenţă să o pună pe ordinea de zi a şedintelor CSM".

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Legea Compensatiei
Broavo, magistrati din Bihor, va-ti facut de CACAO, urmare a votului vostru dat pentru mentinerea lui Danilet in CSM. Ati demonstrat inca o data ca nu voi decideti in instantele pe care cu multa grandomanie le prezidati, fizic vorbind,ci mafia PDL-ista,de care sefii procurorilor din Bihor nu este straina. Dragi bihoreni,sper ca va-ti dat seama,ca la noi in Bihor jocurile sunt facute de TAGMA PROCURORILOR, ei HOTARASC IN BIHOR CUM E BINE SA FIE.Dar mai este o lege,care nu tine cont de parerea lor, Legea COMPENSATIEI sau Legea lui Dumnezeu,pe care degeaba o ignora. EA TRIUMFA IN FINAL.
Postat 24 Ianuarie 2013, 18:49 de Justitiarul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON