URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2010, 20:56

Impozitul minim, care a falimentat mii de societăţi, scos, de la 1 octombrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am decis în Guvern eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie. Tot de la această dată se va plăti impozit pe profit, după regula generală", a declarat premierul Emil Boc, miercuri, la finalul unei şedinţe de Guvern care a durat mai bine de cinci ore.

În cazul impozitului forfetar, toate firmele erau obligate să dea bani la stat, indiferent dacă aveau profit sau nu. Taxa era calculată în funcţie de cifra de afaceri a fiecărei societăţi.

Impozitul minim, introdus în primăvara anului trecut, este cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei. Acum autorităţile revin la plata impozitului pe câştig.

Firmele care înregistrează profit plătesc impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează.

"Ultima dată pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie pentru trimestrul 3. De la 1 ianuarie, firmele care sunt în zona de evaziune ridicată vor plăti un impozit mai ţintit asupra lor", a spus Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor. Este vorba despre impozitul forfetar care se va calcula, de exemplu, la restaurante, în funcţie de numărul de mese, sau la hoteluri, în funcţie de numărul de camere.

El a arătat că a fost mandatat de Guvern ca în termen de o lună să definitiveze sistemul impozitului forfetar, pentru anul viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DEGEABA
pentru ca deductibilitatatea e interpretata diferentiat de la judet la JUDET, ideal ar fi un un impozit unic pe venitul REALIZAT si atunci TOTI am platii impozite asa se jongleaza perfect LEGAL.LEGEA nu se aplica tuturor ci doar cui ii convine cuiva din POLITICA.spunetim cati respecta prevdereile legii 656/ 2002 actualizata cand habar au ca exista cine le foloseste in practica?TOTII dar o RESPECTA? facem tam -tam si avem milioane de ANGAJATORI care au facut retiinerile salariale si nu le au platit/virat in bugetul STATULUI (xcaz penal si oamenii fara vechime), sau au marit artificial salariile pentru CREDITE, si ironie ne LUPTAM PENTRU inca un impozit care binenteles nu va fi respectata: IMPOZITUL PE ACERE ca sa imbogatim PROFESIILE liberale prin derutarea publicului, cine se face vinovat de acest HAOS?
Postat 30 Septembrie 2010, 11:27 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON