URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2010, 00:04

E mult mai grav! Vezi ce ne pregăteşte Guvernul...

Prin Memorandumul cu FMI, publicat de Mediafax, Guvernul s-a angajat să limiteze până la începutul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariaţi, ceea ce reprezintă disponibilizarea a 70.000 de bugetari.

Guvernul va extinde baza de impunere pentru impozitul pe venit incluzând şi tichetele de masă, veniturile din câştigurile de capital, inclusiv dobânzile la depozitele bancare, şi plăţile compensatorii, şi va elimina scutirile de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT.

Documentul mai prevede reducerea cu 25% a salariilor, dar şi a sporurilor şi altor plăţi de natură salarială pentru toţi salariaţii din sectorul public, începând cu 1 iunie 2010, precum şi "raţionalizarea" în continuare a numărului de salariaţi din sectorul public, în lunile următoare.

Guvernul va îngheţa pensionările anticipate începând cu data de 1 iunie 2010 şi până la intrarea în vigoare a legii de reformă a sistemului de pensii, iar pensiile de invaliditate vor fi acordate numai dacă au fost aprobate în prealabil de echipe de evaluare medicală din Ministerul Muncii.

Memorandumul încheiat cu FMI şi UE prevede de asemenea o reducere cu 15% a tuturor prestaţiilor sociale, inclusiv a pensiilor şi a alocaţiilor de somaj, dar stabileşte suplimentar că programele sociale ce nu sunt direcţionate către grupurile dezavantajate ale societăţii vor contribui "proporţional mai mult" la această reducere.

Guvernul s-a angajat să majoreze unele taxe, dacă măsurile anunţate deja privind reducerea cheltuielilor nu vor fi aplicate până în iunie sau nu au efectul scontat.

"În cazul în care aceste acţiuni nu sunt implementate până în iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipată vor fi implementate acţiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv măsuri de majorare a cotelor de impunere, pentru a se elimina orice diferenţă bugetară anticipată", se arată în memorandumul de înţelegere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mariei sale, "Traian" de Romania si secundului sau!
1. Чтобы жить, а также бедных Румынии! (Sa traiti, la fel de BINE, ca saracii Romaniei!) 2. Dupa ultimul discurs, a la Ceausescu (n.a. 11 mai 2010, ora 19), un lucru devine cert: șomerii, pensionarii și bugetarii cu venituri SIMȚITE (modeste) și nu "îngerașii" din activul/nomenclatura PD-L, sunt "responsabili" pentru imensul deficit bugetar creeat! Ei au fost cei care au "consumat" BINE din banul public! Păcat de România!
Postat 11 Mai 2010, 20:28 de stefan
unde se duc 4mil de euroi...
Ar trebui mai bine sa desfinteze acele patru Academii de Ramura (academii second hand) cu sute de personulitati care anual smulg cateva milioane de euro (cca 4) din bugetul de stat. Aceste academii second hand sunt urmatoarele: [1] Academia Oamenilor de Stiinta (ha ha ha!) din Romania [2] Academia de Stiinte Tehnice (ce???) [3] Academia de Stiinte Medicale (dr who?) [4] Academia de Stiinte Agricole si Silvice. detalii aici: catavencu.ro/vivat_academia_vivat_impostores-13746.html
Postat 11 Mai 2010, 13:07 de Birdy
Lee H Oswald
Avem nevoie de omologul lui Lee H Oswald ca ar avea treaba la Cotroceni si la Victoria! Il asteapta un marinar betiv si un pitic de gradina!
Postat 11 Mai 2010, 12:51 de Birdy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON