URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2013, 10:36

Drapelul României, tăiat şi scuipat de mai mulţi maghiari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drapelul naţional arborat în faţa Prefecturii din Covasna a fost tăiat şi scuipat de câţiva extremişti maghiari, acuză prefectul judeţului, anunţă marţi Antena 3.

Poliţia Covasna a deschis deja o anchetă pentru a-i prinde pe cei care au distrus steagul.

Deocamdată cercetările sunt cu autor necunoscut, însă, prefectul de Covasna arată cu degetul spre preşedintele Consiliului Judeţean, Tamaş Şandor, pe care îl acuză de instigare la violenţă si pe care îl consideră vinovatul moral pentru această agresiune.

Drapelul arborat în faţa Prefecturii din Covasna a fost tăiat în două locuri şi scuipat de autori necunoscuţi. Descoperirea a fost făcută de o patrulă a Poliţiei Sfântul Gheorghe.

Steagul a fost pus în faţa instituţiei la ordinul prefectului, care a încercat în acest fel să acopere un panou cu inscripţia "Pământ Secuiesc". Prin acest panou, liderii UDMR declarând că vor să-l înveţe pe Prefect unde trăieşte.

Prefectul judeţului Covasna susţine că liderii maghiarimii din Covasna alimenteaza tensiunile dintre românii şi maghiarii din judeţ.

Tăierea drapelului naţional i-a înfuriat chiar şi pe locuitorii de etnie maghiară din oraşul Sfântul Gheorghe.

Atacurile la adresa simbolurilor naţionale în judeţul Covasna sunt mai vechi. Primarul oraşului, Antal Arpad, a refuzat în mai multe rânduri să amplaseze drapelul naţional pe instituţiile publice din Sfântul Gheorghe.

(Sursa: antena3.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
sa vina hunii
Bei abrudan si chirila, sugative bozgoresti,,,,bine-ar fi sa ramaneti numai cu astia....scalvi va fac!!!!! despre neveste ...vor ramane ce sant acum...
Postat 30 Ianuarie 2013, 09:46 de ole
ATENTIE ROMANI !
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures. Forumul, a monitorizat si monitorizeaza permanent atât cazurile de discriminare a românilor de către autorităţile locale cât şi manifestările anticonstituţionale vizând obţinerea autonomia pe criterii etnice şi enclavizarea aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”, luând de fiecare dată poziţie publică de dezaprobare şi condamnare a acestor acţiuni şi de conştientizare a opiniei publice şi autorităţilor statale asupra periculozităţii şi a consecinţelor acestora, contribuind astfel la contracararea lor. FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ. Forumul, acţionează pentru întreţinerea şi multiplicarea legăturilor cu românii din românitatea apropiată şi din diasporă şi pentru implicarea unor personalităţi româneşti de peste hotare în problematica păstrării identităţii naţionale a românilor din Covasna şi Harghita. Separatismul unguresc, cloceste planuri marsave in Transilvania !
Postat 29 Ianuarie 2013, 19:07 de Tricolor
Transilvania este Romania !!!
Pai, daca presedintele CJ si primarul Covasna instiga la astfel de mizerii, ce sa mai spui de cei care ii sustin si ii aleg ?!? Intrati pt o mai buna informare pe site-ul: FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN HARGHITA, COVASNA SI MURES
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:52 de Aircraft Patrolled
Gunoaie iredentiste
Iredentismul unguresc trebuie starpit fara mila.
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:14 de Transilvania=Romania
Secuimea este in prezent ungurime... Steaguri si imnul ungariei...
Va dati seama ce ar face nenorocitii astia daca nu s-ar afla sub jurisdictia legilor Statului Roman ? Ar fi razboi civil !
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:09 de Lepre udemeriste
CORCITURI
astia nu sunt nici macar unguri unguri sunt in alta parte asti-a sunt niste corcituri un fel de chiveci romano maghiar adica nici in caruta nici pe jos pe scurt zero barat 0/
Postat 29 Ianuarie 2013, 18:01 de UN ROMAN
Aici e ROMANIA! nu secuimea
La puscarie cu ei, batuti si obligati la munca in folosul comunitatii! Nu e greu sa ii depistati pe cei care au scuipat exista monstre ADN acolo! prindeti-i pe nenorocitii respectivi si la parnaie unde sper sa scape sapunul! Nu avem exemple de aplicare a legii si de aia toti derbedeii isi permit orice in tara asta. Aplicati legile si dati-le pedeapsa maxima la ticalosi! Celor care nu le convine in Romania sa plece in ungaria, dar sa nu uite ca pana la Tisa e pamant romanesc!
Postat 29 Ianuarie 2013, 17:03 de doggy_c
ROMANIA
Secuii din ROMANIA ar trebui sa fie judecati pentru: xenofobie; extremism; sovinism;discriminare rasiala; hortysm; segregationism ;subminare nationala; separatism! Cate di cele enumerate sunt stipulate in CODUL PENAL AL ROMANIEI???Cine se va trezii la realitate si va lua masuri drastice???Ce fac forurile abilitate in privinta asta???Ce face MINISTERUL DE INTERNE???Ce face MINISTERUL JUSTITIEI???Ce face PRIMMINISTRUL ROMANIEI??? Ce face PRESEDINTELE ROMANIEI!!!
Postat 29 Ianuarie 2013, 16:22 de Alexander Gitenstein
ROMANIA
Secuii din ROMANIA ar trebui sa fie judecati pentru:xenofobie;extremism;sovinism;discriminare rasiala;hortysm;segregationism;subminare nationala;separatism!Cate di cele enumerate sunt stipulate in CODUL PENAL AL ROMANIEI???Cine se va trezii la realitate si va lua masuri drastice???Ce fac forurile abilitate in privinta asta???Ce face MINISTERUL DE INTERNE???Ce face MINISTERUL JUSTITIEI???Ce face PRIMMINISTRUL ROMANIEI??? Ce face PRESEDINTELE ROMANIEI!!!
Postat 29 Ianuarie 2013, 16:20 de Alexander Gitenstein
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON