URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2010, 16:55

Cutremur în coaliţie: Boc a vrut să-şi dea demisia, Băsescu a căutat soluţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Panică la Palatul Victoria! În mai puţin de 24 de ore, preşedintele Traian Băsescu a mers pentru a doua oară la Palatul Victoria pentru a discuta împreună cu premierul Emil Boc şi vicepremierul Marko Bela despre soarta coaliţiei. Discuţia a avut loc în contextul în care CCR a decis miercuri că asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei este neconstituţională, iar UDMR a ameninţat voalat că va pleca de la guvernare. Mai mult, surse politice citate de Adevărul au afirmat că însuşi premierul Emil Boc ar fi fost dispus miercuri să demisioneze.

Declararea neconstituţională a angajării răspunderii pe Legea educaţiei a blocat practic puterea să treacă documentul în forma în care el a trecut de Guvern. Iar miza principală pentru UDMR este predarea geografiei şi istoriei în limba maternă, prevedere respinsă de opoziţie.

La Senat, acolo unde se află legea, situaţia pare să fi scăpat de sub control puterii care, după demisia lui Liviu Câmpanu din UNPR, nu mai are majoritatea pentru trecerea unei legi organice, cum este cazul celei a educaţiei. În plus, coaliţia nu reuşeşte nici măcar să aducă legea în plen în condiţiile în care opoziţia deţine majoritatea în Biroul Permanent.

"Temperatura este puţin crescută în interiorul Coaliţiei. Pe de altă parte, eu cred că este şi un test al Coaliţiei această întâmplare pentru că până la urmă niciun om politic nu este cel care a decis să se întâmple aşa. Nu se poate reproşa nici preşedintelui, nici PDL-ului, nici UDMR-ului. Este un test puternic pentru soliditatea Coaliţiei", a declarat Băsescu la Radio România Actualităţi.

Întrebat dacă soliditatea Coaliţiei ar avea de suferit în situaţia în care s-ar întrerupe angajarea, Băsescu a spus: "Eu cred că nu ar trebui să aibă, pentru că se pot găsi soluţii. Cred că doar aparent UDMR-ul este cel mai supărat. Şi eu sunt foarte necăjit că se tergiversează legea educaţiei".

Preşedintele a precizat că a discutat cu premierul Emil Boc şi cu vicepremierul Marko Bela: "Face parte din dialogul pe care îl am cu Guvernul. Acum, decizia, după părerea mea încă neclară a CCR, a produs oarecare emoţie. Eu aştept să văd hotărârea CCR".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
POLITICIENII ROMANI = VANZATORI DE NEAM SI TARA
DE DRAGUL PUTERII TOTI POLITICIENII ISI VAND SI LIMBA SI NEAMUL !!! TOTI AU FACUT PACT CU DRACU ( UDMR-ul) NUMAI SA GUVERNEZE SI AU VANDUT ARDEALUL PICATURA CU PICATURA JIGODIILE ASTEA !!!
Postat 04 Noiembrie 2010, 20:52 de SCARBITUL
Cutremur în coaliţie: Boc a vrut să-şi dea demisia, Băsescu a căutat soluţii
da...asta este un puncte forte la toti politicienii....sa astepte ...dupa care se vor vota 50 de legi in 5 minute...pt ca afost propus de ei . PE cicatii astia de politicieni nu ii intereseaza bunastarea poporului...ce cine a venit cu idea...daca nui din partidul nostru nu il votam....da traim in tara MIEILOR...POPORUL BEBECULUI....
Postat 04 Noiembrie 2010, 17:38 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON