URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2011, 09:41

Cumnatul lui Mircea Geoană, funcţionarul cu cel mai mare salariu din ţară: 27.000 de euro lunar!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Băncii de Export Import a României, Ionuţ Costea, totodată cumnatul lui Mircea Geoană, este funcţionarul cu cel mai mare salariu lunar din ţară. El duce acasă în fiecare lună 113.000 de lei net.

Salariile celor care conduc băncile de stat au fost la mare secret, dar au scăpat pe piaţă odată cu trimiterea declaraţiilor de avere ale funcţionarilor către Agenţia Naţională de Integritate.

Aşa s-a aflat că Ionuţ Costea, numit la conducerea Eximbank în timpul guvernării PDL-PSD din 2009, are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 milioane lei în zece luni din 2009. Ceea ce înseamnă că lunar a dus acasă circa 113.000 de lei, adică 27.000 de euro.

Un vicepreşedinte al Eximbank, Paul Ichim, care a venit odată cu Costea, a câştigat în 2009 pe baza declaraţiei de avere 705.631 de lei (circa 167.000 de euro pe an, respectiv 16.700 euro/lună, având în ve­de­re că declaraţia acoperă numai zece luni). Liviu Voi­nea, membru în CA al Exim­bank, a încasat circa 4.200 de euro pe lună în 2009.

Preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a avut în 2009 un salariu de 361.897 de lei net (circa 86.000 de euro pe an, respectiv 7.160 de euro pe lună). Prim-vicepreşedintele CEC Bank Gheorghe Carabasan a încasat în 2009 un salariu de 627.000 lei (căruia îi corespunde un venit lunar de aproape 12.400 euro), mai mult decât preşedintele băncii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
hopppa
27.000euro/lunax4.3=116.100lei/1000lei salar lunar brut rezulta 116 salarii /12 luni=9ani, superrrrrrrrrr ce spuneti, va place nuuu sa dati din buzunar ca sa traisca REGELE , ce Presedintele e NIMIC se IOBAGGGG, sluga la ROMANI:)))
Postat 28 Iunie 2011, 11:04 de felicitari!
cati ani munceste un om ca aiba salarul lui?
deci de ce acceptam ca din taxele nostre sa se faca discriminare, de ce un om trebuie sa muncesca 5 ani ca sa primesca veniturile pe care altul le primeste intr o luna , ce democratie traim! Deci strainatatea e de noi, platiti va salarii din taxele voastre :)) OFFSHORE e de noi decat sa intreti parazitii mai bine om santos, fugiti de spitale, invatamant, si justitie romanesca , falimentul sa va mance stomacul sa muriti in chinuri pentru ca sacrificati vietii umane ca ii imbogatiti pe altii, sa simtiti durerea milioanelor de oameni abuzati de un sistem comunist, asta nu e democratie e hotie pe fata, hraniti va din voi ca cancerul , cine moare de cancer nu mai harane te viermi sunt pilel si os asa o sa ajungeti toti hrana la viermi ca de cancer nu sunteti apti sa suportati durerea, harna la viermi ajungeti cei lasi.
Postat 27 Iunie 2011, 12:40 de poftim, discriminare
praf in ochii prostimi
ia vedeti ce salarii au profesori universitari, rectori dar cei din spitalul judetean,primarie, grada, dna, judectorie, nu stim noi ce avem in curtea noastra dar in a altora, praf in ochii prostimi!
Postat 27 Iunie 2011, 10:35 de ddaaa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON