URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2014, 17:57

Canicula întârzie CFR: Toate trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CFR a anunţat că, din cauza temperaturilor foarte ridicate, toate trenurile de călători circulă începând de marţi după-amiază cu restricţii de viteză şi ar putea ajunge la destinaţii cu întârzieri între 30 şi 60 de minute.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, limitările de viteză au fost introduse marţi, de la ora 15, pe întreaga reţea feroviară, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează la nivelul solului.

"Viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă pe anumite tronsoane de cale ferată s-a redus, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, începând cu ora 11.30, iar de la ora 15.00, limitările de viteză s-au introdus pe întrega reţea de cale ferată", arată un comunicat de presă Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, citat de Mediafax.

Reprezentanţii companiei de transport feroviar au precizat că prin aplicarea acestei măsuri, obligatorie în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de peste 50-60 de minute se pot înregistra la trenurile care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

În perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 45 de grade Celsius. "Reducerea vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată", mai arată comunicatul citat.

Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, au arătat reprezentanţii CFR.

Pasagerii sunt sfătuiţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON