URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2010, 13:13

Ca să scape de criză, CFR Călători organizează nunţi şi botezuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deoarece criza a lovit puternic şi în veniturile căii ferate, operatorii feroviari de stat se orientează spre domenii care ar putea să le mai aducă ceva bani în vistierie. CFR Gevaro este filiala CFR Călători care se ocupă cu exploatarea vagoanelor cuşetă, de dormit, restaurant şi bar.

De câteva luni, conducerea societăţii a intrat şi pe piaţa de catering şi de organizare a evenimentelor. "La cerere, ne deplasăm la locul indicat de client cu tot ce trebuie: mâncare, băutură, veselă, tacâmuri, feţe de masă. În cazul în care ni se cere, putem asigura şi o formaţie muzicală", a declarat pentru Gândul directorul general al CFR Gevaro, Bogdan Năstăsescu.

Deocamdată, cereri pentru nunţi şi botezuri nu au fost, însă societatea a asigurat servicii de masă pentru mai multe delegaţii de români şi străini, în special din domeniul feroviar.

În plus, a mai organizat şi parastasul pentru un fost angajat din sistem."În afară de meniul fix, la cererea clienţilor putem pregăti preparate speciale sau cu specific de sezon. De exemplu, în perioada Crăciunului am livrat piftie, sarmale şi alte mâncăruri de acest fel", a precizat Năstăsescu.

Până să vină sezonul nunţilor şi la calea ferată, societatea organizează servicii de catering cu livrare la birouri. O ciorbă de porc cu legume costă 5,5 lei, una de burtă - 7 lei, o iahnie de fasole (300 g) - 3,5 lei, iar un cotlet de porc la tavă cu sos tomat - 7 lei. La băuturile răcoritoare, preţurile rivalizează cu cele de la magazin. Sticla de jumătate de litru costă 2,6 lei, iar cea de un litru - 3,3 lei. În plus, că se apropie vara, oferta de îngheţată este consistentă, cea mai ieftină fiind la 90 de bani, iar cea mai scumpă - 2,3 lei. Un tort de îngheţată poate fi cumpărat cu 18,6 lei.

În activitatea de catering sunt implicaţi în fiecare zi zece angajaţi ai societăţii, inclusiv cei de la un bufet, pe care l-a deschis în clădirea Ministerului Transporturilor. Atunci când sunt evenimente, sunt mobilizaţi şi alţii, în funcţie de necesităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON