URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2010, 18:20

Boc o dă sucită cu indemnizaţiile mamelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că mamele vor putea opta pentru un concediu de îngrijire a copilului pentru o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizaţie cuprinsă între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei.

Pentru un concediu de un an, indemnizaţia maximă va fi de 3.400 lei. Dacă se întorc la muncă înainte de sfârşitul perioadei de un an de concediu, vor beneficia de o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 luni.

Dacă se întorc însă la muncă după primul an de concediu pentru îngrijirea copilului nu vor mai beneficia de acest stimulent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
merita sa jucati la LOTO in ROMANIA
ca sa ai 1200 lei indemnizatie trebuie sa cotizezi timp de 12 luni un salar brut de 1415 lei din care primesti 85% ceea ce inseamna impozite de virat lunar la stat de 800 lei a 12 luni=9600lei si sa mi deconteze 28.800 e o afacere nu gluma de 19.200 lei, asa da :)) deci lunar au 800 lei de la stat in final in loc de 600 sau 500 lei daca lucreaza .cei care au 3400 lei au salar brut de 4000 lei din care 85% sunt 3400 taxe lunare de virat la stat sunt 2263leix12 luni=27156lei dar timp de1 an primesc 408.000lei castig 13644/12=1137 pe luna +vechime de 3400 pe luna si inca 500 lei daca muncesc 1 an ...merita parerea mea
Postat 09 Decembrie 2010, 15:49 de ciudat
ca criticand Guvernul
se strang si mustele-voturile la lesuri POLITICE:), ?:) in primul rand GUVERNUL urmareste o corelare echilibrata social in ce priveste calitatatea de parinte fara a exista victime colaterale care impartasesc munca la negru urmarind santatate individuala in familie dupa posibilitati, unde ati fost pana acum? daca nu ar exista OPOZITIA am TRAI mult mai bine dar asa e viata cu rau si bine
Postat 09 Decembrie 2010, 14:47 de binenteles
in sfarsit cineva gandeste sanatos
EMIL BOC a realizat ca avem multe probleme care nu se mai terminau, felicitari pentru aceste modificari, va creste natalitatate deoarece esti sustinut si toate/ toti isi vor cauta loc de munca legal, felicitari! si in plus controalele ITM se vor intensifica, cand ai ca obiectiv eliminarea evaziunii si a muncii la negru cum o stopezi?
Postat 09 Decembrie 2010, 10:12 de anca
in sfarsit cineva gandeste sanatos
EMIL BOC a realizat multe probleme care nu se mai terminau, felicitari pentru aceste modificari, va creste natalitatate deoarece esti sustinut si toate/ toti isi vor cauta loc de munca legal, felicitari!
Postat 09 Decembrie 2010, 10:01 de anca
este o decizie buna
nu putem incuraja mamele sa muncesca la negru la infinit, si toti cotizam daca avem venituri salariale, eu personal nu le recomand mamelor decat daca sunt obligate de SOTI sa stea acasa, nu se compara placerea profesionala imbinata cu placerea de a fi mama=IMPLINIRE, adevarul este ca s a urmarit discriminarea femeii in societate in ce priveste satisfactia profesionala, nu se discuta de mamele surogat? TARICEANU a urmarit ca femeie sa stea la cratita si sa inebunesca in CUSCA si sa fie o ridicola BONA, ea oricum in calitate de mama are obligatia morala sa si ingrijesca copilul , in plus intoarcerea la munca da rezultate pozitive financiare si pentru stat si pentru mama duce la echilibru si sanatate, cunosc NNNNN mame care stau cu copilul sunt pline de stresul zilei de maine se consuma si unele sunt inraite in fumat, cafea dar asa se relaxeaza ies din monotonie si in plus e OPTIOONAL daca stau sau nu acasa
Postat 09 Decembrie 2010, 09:58 de !cetateanul roman!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON