URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2013, 12:20

Băsescu îl atacă din nou pe Vasile Blaga: A pesedizat partidul, făcându-l să semene cu FSN

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Traian Băsescu s-a lansat, joi seară, la un atac la adresa bihoreanului Vasile Blaga, spunând despre el că a "pesedizat partidul", făcându-l să semene cu FSN.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la B1 TV. Potrivit ziarului Gândul, şeful statului şi-a început atacul la adresa lui Vasile Blaga, susţinând că i se pare "zguduitor" că acesta încearcă să-şi securizeze mandatul de preşedinte de partid criticând guvernarea PDL, preluând astfel mesajul USL.

Mai mult, el a acuzat aranjamentele pe care le face Blaga în partid, şantajându-i pe liderii de organizaţii cu metoda "interimarilor".

"Acum PDL nu mai seamănă cu PDL-ul din care eu am plecat. Nu mai are valori. Seamănă în interior cu FSN. Nu am nimic de aşteptat de la PDL, ci un regret teribil raportat la ce au fost şi la ce au ajuns. Un lucru care e zguduitor. Este un partid care îşi neagă propria guvernare. Este o echipă care de două luni, sub umbrela analizei de după alegeri, instalează interimari. Exact cum se pun şefii de poliţie de la judeţe. Tehnica e să-i pui interimari. E o practică care se instalează în PDL", a spus Băsescu.

Preşedintele l-a acuzat pe bihorean atât de marginalizarea lui Emil Boc în partid, cât şi de căderea guvernului Ungureanu. Pentru aceasta din urmă, a spus el, o contribuţie a avut-o şi Sorin Frunzăverde care a fost "locotenentul lui Blaga" şi care a plecat cu parlamentarii la USL.

Nici prestaţia din campania electorală a conducerii PDL nu a rămas netaxată de de preşedinte. "L-ai schimbat pe Boc pentru că a obţinut 23% deşi câştigase Primăria Clujului, tu obţii 16% şi te gândeşti tu aşa, că e din cauza Guvernului şi a ieşirilor preşedintelui. Dar nu te uiţi că datorită faptului că nu ai existat în campanie, s-a văzut foarte bine domnul Dan Diaconescu de la Târgu-Jiu, a polarizat ca fiind singurul oponent la Ponta, că PDL cu conducerea lui era pitit în campanie. PDL era pitit.(...) Nu ai văzut ieşirile lui Dan Diaconescu, dar cu siguranţă ieşirile preşedintelui au fost problema şi măsurile domnului Boc. Nu poţi să mergi atât de departe şi să îi consideri pe toţi naivi, ca să nu spun altfel", a comentat preşedintele.

El a adăugat că i se pare "penibil" că actuala conducere a partidului spune că face opoziţie constructivă, pentru că atunci când ai 16%, iar adversarul 70%, trebuie să te baţi. "Partidul lui Dan Diaconescu se bate mai bine decât PDL-ul", a fost verdictul preşedintelui.

În aceeaşi emisiune, Băsescu a vorbit şi despre Elena Udrea, desemnată favorita prezidenţială în cursa pentru şefia PDL. Şeful statului a admis că în prezent, Udrea nu are o mare susţinere, în PDL, dar a subliniat că are toate calităţile să devină un lider politic de forţă. "Elena Udrea e crescută ca şi politician de mine. Ea de la mine a învăţat politică. Nu spun că are un profil perfect de preşedinte de partid, dar poate să şi-l creeze. Elena Udrea a crescut enorm. Şi eu sunt convins că, după experienţa Roman, Elena Udrea va deveni un politician de forţă în România. Are rezistenţă, e o femeie inteligentă, are ambiţie şi e un om de dreapta. Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi. (...) Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia poşete mai ieftine", a spus Băsescu, adăugând că şi el, ca şi Udrea a fost un personaj controversat.

Un alt sfat prezidenţial pentru Elena Udrea a fost să se retragă din competiţia pentru şefia partidului, dacă "va fi aranjată" Convenţia Naţională.

Băsescu a avut un mesaj şi pentru "aripa reformistă" din PDL, vizându-i pe Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Toader Paleologu sau Teodor Baconschi, cărora le-a cerut să nu se "izoleze" de partid, sugerându-le să aleagă între cei care s-au înscris în cursă, o candidatură separată fiind sortită eşecului.

"Eu ţin mult şi la Monica Macovei, şi la Teodor Baconschi, şi la Cristi Preda, şi laSever Voinescu. Aş vrea să rămână în PDL. Sunt oameni extraordinari care trebuie să înţeleagă că politica e un joc de echipă. (...) Ei trebuie să opteze. Dacă se izolează şi vor să pună o moţiune separată, riscul este să obţină un eşec", a spus preşedintele.

De precizat că, şi la precedentele alegeri din interiorul partidului, Băsescu s-a lansat într-un atac împotriva lui Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Intelepciunea lui Creanga
"Mai bine fruntas la tara decat codas la oras." Vasile Blaga nu-i capabil sa inteleaga in profunzime acest proverb,constatare mult prea verificata in practica.Vremea demonstratiilor din/prin vorbe a cam trecut,dar unora le displace caducitatea acestui modus vivendi.Resursele intelectuale/spirituale ale "vamesului" nu-s suficiente pentru a face fata provocarilor,insasi faptul ca repede i-a sarit tandara denota lipsa de calm si calcul-total contraindicat in situatiile-n care trebuie evaluate informatiile la rece. Nimeni nu se astepta ca Vasile Blaga sa reactioneze ca un calugar shaolin,a surprins-mai degraba-usurinta cu care a "muscat",ca un copilandru razgaiat.Omul a cazut un test,cu brio...(nu-i singurul.)
Postat 16 Februarie 2013, 14:06 de gyorgy tozser
BASE E UN ECSCROC DE PORT!
BASESCU E UN TIGAN DIN PORT! TOATA VIATA A FURAT SI TOATA VIATA VA FURA IN CONTINUARE! AR TREBUI CA PD-L UL SA IA ODATA ATITUDINE SI SA IL MARGINALIZEZE PE ACEST EXCROC NENOROCIT! MULT SUCCES DOMNULE BLAGA!!!
Postat 15 Februarie 2013, 13:43 de aris13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON