URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2011, 12:36

Angajaţii MAI ameninţă cu proteste după ce au aflat că le vor fi tăiate salariile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
140.000 de angajaţi MAI vor avea salariile tăiate. Sindicaliştii din poliţie ameninţă cu proteste, după ce au fost anunţaţi printr-un document al Direcţiei Financiare din cadrul MAI şi semnat de ministrul Traian Igaş că le este redusă norma de hrană cu aproximativ 550 de lei din lipsa fondurilor. Adică de la 700 de lei la 150 de lei. 

Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat că legea 69/2010 care prevede că MAI are obligaţia, pentru a se încadra în buget, să ajusteze sporurile facultative şi care nu sunt în cuantum fix, respectiv salariul de merit şi de execelenţă. Liderul sindical a susţinut că în continuare se vor da aceste salarii de merit şi de excelenţă.

Vasile Lincu a mai afirmat că în nota ministerului se arată că diferenţa oprită din norma de hrană va fi dată la sfârşitul lunii iunie sau luna viitoare, dar a subliniat că acest lucru este posibil să nu se întâmple pentru că nu sunt fonduri. Potrivit unor surse, măsura de reducere a normei de hrană va afecta aproximativ 140.000 de angajaţi ai MAI.

Ministrul Traian Igaş, a declarat, marţi, că restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI. Întrebat dacă mai sunt suficienţi bani pentru plata angajaţilor din structurile MAI de la 1 iulie, ministrul a evitat să dea un răspuns exact, susţinând că nu doreşte să discute despre cifre şi că în momentul când va anunţa numărul celor care vor fi disponibilizaţi va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

Poliţiştii ameninţă cu proteste. "Există informaţii şi temeri că oamenii vor înceta lucrul, pentru că nu mai au motivare nici salarială, nici materială, de niciun fel. Se încearcă umilirea publică a poliţistului român. Domnul Igaş forţează, iar orice lucru dus către extrem produce un mare salt. Să aibă grijă de vrea să facă cu Poliţia din această ţară, pentru că oamenii nu mai suportă", a declarat consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarnă.

Traian Igaş declara, luni, la Guvern, că angajaţii MAI vor primi în luna decembrie salarii reduse cu 30 la sută dacă programul de disponibilizare a poliţiştilor nu va fi derulat.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
pt anca
Nu stiu pe la ce sef dai tu tarcoale de ia la salariu 4000 lei... oricum jumatate din voi nu puteti merge nici pana la wc fara sa sunati la politie...
Postat 04 Iunie 2011, 14:06 de x
au ramas slugile fara stapan!
S.O.S. sa vina un nou stapan sa ne slugarim, facem cheta dar sa vina trimiteti de pe MARTE unul, please! ni s au golit sticlele, tigarile s au ars fie va mila de noi!
Postat 04 Iunie 2011, 07:52 de woow
de ce credeti voi ca interlopi sunt periculosi?
mai noi traim vorbele unoar care asa de importnti se cred fereasca D-zeu, interlopi nu sunt periculosi, CRIMINALI sunt periculosi deci nu te supara mie mi s a spart o BOXA la subsol si au venit 5 politisti si nu au facut nimic nici macar consatare scriptica , mi au spus sa vin la ei sa dau o declaratie si gata , asta a fost tot ROLUL POLITISTULUI, deci practic NIMIC deci de ne JIGNESTI noi nu TALHARI ne facem probleme ca mai amri TALHARI sunt cei acre au impus sistemul de a suggggeeee banul public , fata a cazut TARICEANU suntetio mortii, a cazut BLAGA care v a tinut in pus iar sunteti morti ce numai voi aveti familie, numai voi mancati!
Postat 03 Iunie 2011, 21:44 de un roman
mai OVI
o dai in bara daca tu barbat nu ai putere sa te lupti cu BETIVII si stai la masa cu ei ce sa ti fac daca iti imoi OUALE ai sa plangi ca trebuie sa URINEZI d ce ce crezi ca noi FEMEILE suntem vulnerabile, mai FETITE in pantaloni ei vor VIRGINITATE, ha, ha, ha asa ca nu e cazul femeilor :)) la treaba "FETITE" PROSTITUTIA siguirt se va legisfera asa ca POLITIA la privat sa produca taxe altfel COLAPS ECONOMIC, sau ce credeti ca mai MUNCIM! sa fim seriosi eu asa nu ma simt ROMAN, ma simt SCLAV si nu impartasesc sntimentul :))OOOFFF fetite, fetite masculine!
Postat 03 Iunie 2011, 21:23 de anca
haha
Ce prostuta esti Anca .. te-as vedea eu pe tine sa dai piept cu toti vagabonzii, betzivii, bolnavii psihic si interlopii si atunci as mai vorbi cu tine despre diferenta de salar dintre un politist si un bugetar de rand. Doamne da sa mearga toti politistii la privat cum vrei tu .. si urmatoarea zi sa fii talharita, sa trebuiasca sa suni la 112 .. sa nu vina nimeni ;)
Postat 03 Iunie 2011, 18:12 de ovi
de toata jena sunteti
auzi 24 din 24 dar pe cine mintiti sa nu mi spuneti ca ati si murit in posturi, ce dume ai in tine nici un om nu poate munci 24 cu 24 deci sincer in constructii cu voi la lopata sa vedeti cum se castiga paine, auzi norma de 700 lei!!!! nu pot sa cred ca suntem asa de FRAIERI, muncim sa hranaim ce? ce haranim o socieate in care altii castiga cat altii in 3-5 luni, mergeti la privat ca stam fara paine traim din banii in imprumt dar platim taxe si voi vreti hrana pe langa salar si alte sporuri pana in 4000 lei, sa va fie rusine, eu am respecatta politia dar bag de vina ca am GRESIT, slugiiiiiiiilor sa munci pentru banii astia, vreti abnii munciti afara in ger in ploaie nu ma intereseaza si fara multe comenatari, DEMISIA la plug cu voi.auzi ferma de ingrasat porci ca si seful.
Postat 03 Iunie 2011, 14:10 de anca
grasuti
ministrul a considerat ca politistii sunt prea grasuti si ii pune la cura de slabire.acum vor fi asa de slabi ca vor rade interlopii de ei.
Postat 03 Iunie 2011, 12:35 de grasuti
adevar
imi pare sincer rau sa va contrazic cu acei 700 de lei au 1400 ,dar sincer nu stiu care din cei care cred ca e super ok in politie ar fi 24 de ore din 24 la dispozitia serviciului sa nu poata sa paraseasca localitatea pana nu anunta unde si cu ce se deplaseaza ca pt orice eventualitate sa poata sa serveasca aceasta patrie de tot rahatul.acea norma de hrana a fost data printr-o hotarare guvernamentala iar un asa zis ministru incalaca aceasta hotarare deci in concluzie un ministru e mai tare decat un guvern intreg.
Postat 03 Iunie 2011, 08:36 de realitatea
la privat cu voi
sa va tremure carnea si sa va verifice colegii moralitatea profesionala ce usor e sa acuzi, rota se invarte tac-tac-tac , sincer e o decizie buna Blaga ia invatat cu o viata de LUX, deci vedeti ce a fost BKLAGA pentru voi, nu se va mai naste asemenea om, dar cu un pret imens saracirea noastra.
Postat 02 Iunie 2011, 22:00 de anca
fara POLITIE
unde sunt taxele noastre murim in spitale ca ceeee, jos POLITIA , fara Politie ! ce comportament au pe banii nostri de unde pana unde 700 lei pentru hrana cine sunteti voi?
Postat 02 Iunie 2011, 19:40 de uuuuuuuuuuuu
rusine
un dacsal ce salar are, nu suntem normali la cap! eu nu stiam ca un politist ia 170 de euro pentru masa da sporuri da salariu da MITA , rusine! nici nu mai vreau sa va privesc in ochii eu ca ceteantean nu mai am nevoie de POLITIE, din partea mea sa dispareti PROTESTEZ eu nu mai muncesc, nu mai platesc taxe sa ghifuiasca PORCII , e dreptul meu, nu mai muncesc.Nu stiam de ce altii nu mai muncesc si mananca din gunoaie e mult mai fericit, auzi 700 lei pentru masa
Postat 02 Iunie 2011, 17:17 de 700 lei hrana
fara cuvinte
fara cuvinte ... asa ne trebuie sa privim cum altii se scalda in banii si noi sa i impartim cu cei care au
Postat 02 Iunie 2011, 16:46 de da!
la banii care ii iau in mana
si eu vreau sa fiu politist
Postat 02 Iunie 2011, 13:48 de un roman
ce serpi harnim la piept!
auzi primesc pentru masa 700 lei pe luna plus salar peste 1000 lei, vai de noi! la privat muncesti pentru 600 lei si daca primesti bonuri de masa de maxim 200 lei nu va suparti dar mai induram multa bataie de joc? sunt familii care traiesc cu 800 lei 3-5 guri,ce sa mai spun mancti va intre voi, pofta mare sa aveti! pana la urma ce facem muncim pentru ca sa intretinem paraziti, scalvieeeeeeee sunte asupriti de romani, mai mare rusinea .ORI E CRIZA ori da ti o in masa de viata ca bine gandesc tiganii nu platesc taxe deci nu au ce sa simta.
Postat 02 Iunie 2011, 13:33 de offf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON