URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2010, 01:24

Alt şoc fiscal: Vom plăti contribuţii sociale şi mai mari!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În noul proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, modalitatea de declarare şi plată nu se schimbă, obligaţiile aparţinând tot beneficiarului.

Se schimbă însă nivelul contribuţiilor şi se lărgeşte baza veniturilor la care acestea se aplică. Astfel, contribuţia pentru asigurările sociale (pensii) se majorează de la 1 ianuarie 2011 de la 10,5 la 24,43%, cea de asigurări sociale de sănătate de la 5,5 la 8,35%, iar cea de asigurări pentru şomaj, de la 0,5 la 0,78%.

La acestea se mai adaugă şi o contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, de 0,85%, şi o contribuţie de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale cuprinsă între 0,15 şi 0,85%, diferenţiată în funcţie de clasa de risc.

Cu alte cuvinte, dacă anul acesta beneficiarii de venituri din drepturi de autor, profesii liberale plătesc contribuţii totale de 16,5% din venituri, dacă proiectul de OUG va fi adoptat, de la 1 ianuarie 2011, vor achita aproximativ 35%. Majorările privesc exclusiv veniturile independente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
da si da
Insa indiferent daca iti doresti sa fii angajat, liber profesionist sau proprietarul propriei afaceri, e bine sa stii ce implica fiecare si care este ...
Postat 05 Septembrie 2010, 17:52 de mdaaaaa
atentiie cititi nu intelegeti gresit
pfa si liber profesionist au aceiasi contabilitate in partida simpla si aplica aceiasi fiscalitatea ca taxe la stat dar difera organizatia de care apartin restul sunt PERSOANE JURIDICE........ATENTIE! problema este ca nimeni in practica nu citestie si aplica legea de la A la Z, aici e haosull general toti fac particele si inevitabil gresesc, SANATATE ROMANIA!
Postat 05 Septembrie 2010, 10:17 de atentie1
mai platiti si voi ...
ca toata lumea plateste ( mai rog ... cei care mai lucreaza cate ceva ) !Deci ca actionar/asociat pot sa-mi iau ceva bani la sfarsit de an fiscal.Platesc: 16% imp. profit + 16% imp.dividende.Ca sa nu mor de foame in cursul anului trebuie sa-mi dau ceva salar.Pentru el mai platesc impozite ( CAS,CASS,SOMAJ,...)aprox. egale cu suma neta. Calculati dvs. PFA si LIBER PROFESIONISTI cat inseamna asta. Ca veni vorba ... unii au stat si ei cateva ore la coada sa-si plateasca taxele si deja se dau de ceasul mortii , dar despre cele peste 600.000 de firme care fac asta de 20 de ani in fiecare luna ce parere aveti ???
Postat 04 Septembrie 2010, 23:13 de PFA
cine ii cunoaste ca exista!
Postat 04 Septembrie 2010, 14:02 de terapie muzicala
noi nu platim taxe pentru stat
a plati taxe este ca si cum ti ai mentine un TRUP si o MINTE sanatoasa, de ce sa mi imbolnavesc trupul si mintea intentionat adica sa nu platesc taxe ? daca trupul necesita ingrijiri il ignor pentru ca sunt AVAR, este ff important sa traim SANATOS in rest suntem si gandim ca animalele=DOBITOACE , ne am nascut sa traim , ca sa traim luptam si muncim pentru sanatatea in rest suntem BOLNAVI=MORTII! a plati taxe =a fi sanatos a avea o dreptul la o vaiata plina de sanatate si impiniri in cursul vietii, cum sa i judecam pe cei care ne fura daca si noi furam? POLITICA a distrus tot ce este natural prin manipulare si tentatii deosebit de agresivepentru bietii cobaii ai sistemului.
Postat 04 Septembrie 2010, 13:12 de atentie
nu statule vinovat ce noi cetatenii suntem lasii, daca toti am fura unde am ajunge?
du te in strainatate sa vezi ca taxele sunt mult mai mari noi am parit taxele progresiv dar NU UITATI i am asuprit pe altii, asta e realitatatea acum echilibram BALANTA , incercam dar nu suntem egai inca in taxe tot exista DISCRIMINARI FISCALE, aveti grija mai ales PFA sau I.I. nu va declaratii pletitori de tva aici intervine HAOSUL ECONOMIC preturi mari si concurenta meticuloasa fiscal, intelegeti ca aveti de ales dar sa fiti VIGILENTI, poti ajunge un simplu hot oricand, ai de ALES in viata intodeauna!
Postat 04 Septembrie 2010, 12:48 de te contrazic
transportinoradea.ro
@nici vorba: tu spui bine...dar explica-mi cand stiu ca in loc sa iau 1000 de lei salar(de exemplu) din cauza nesimtitilor(ca nu ai cum sa le spui) o sa iei doar 900, plus au mai marit tva-ul deci iar si de acolo te mai ciupeste cu inca 5% procente din salar...dar pana cand? ce sansa dau astia tinerei generatii? ce speranta? doar la Dumnezeu, El e singurul ... toate cele bune
Postat 04 Septembrie 2010, 11:14 de transportinoradea.ro
nici vorba
daca incasezi la negru te sabotezi pe tine, sunt realizariile tale de ce sa incasezi la negru, e ca si cand ai manaca mancare furata, te ai imbraca cu haine furate, esti agitata orice schimbare te face sa fi nestapanit de agitata dar in timp vei realiza ca nu oricine e ca si TINE, luptati sa aveti DEMINTATE din toate punctele de vedere, de la viata pana la moarte este un simplu pas, stiti cati oamenii traiesc ca niste cadarve dar in viata, subconstientul te autopedepseste pentru orice slabiciune.SANATATE si capul sus! meritam tot ce e mai bun in viata dar fara DEMINTATE suntem simple Dobitoace.
Postat 04 Septembrie 2010, 10:57 de @transportinora
ca taxe
un SRL, SA plateste 16% dar nu mai putin decat impozitul minim + ca sa aiba BANII plateteste inca 16% impozit pe dividente si pe urma restul: sanatate, cas, OPTIONAL=32% obligatoriu, ATENTIE pentru vechime plateste taxe de la 55-80% pentru un salar!!! un PFA plateste lunar la venitul net realizat obligatoriu 16.5% si in mai anul urmator plateste inca 16% dar foloseste banii in scop personal, nu este limityata sa i pastreze in cont bancar si chiar sa ramana fara ei, eu recomand ca COMERTUL sa se faca numai si numai pe INTEPRINDERE INDIVIDUALA datorita efortului operational depus, GESTIUNE este importanta , deci s a simplificat ff mult MUNCA in acte.
Postat 04 Septembrie 2010, 10:34 de anca
transportinoradea.ro
cum se poate asa ceva?????? ???? imi vina sa urlu...noroc ca nu se aude :)) ... 35%? dar cine credeti ca o sa mai lucreze la 'alb' .. simplu... intram la negru, ne ffacem pensie privata, la spitale cant te duci si asa trebuie sa platesti..deci nu mai vad nici un avantaj...Rapa asteapta tara asta... VAI VAI VAI.. :D
Postat 04 Septembrie 2010, 10:34 de transportinoradea.ro
si care e problema
raman socata PFA si profesiile liberale au fost facilitatate anii la rand si azi cand trebuie sa dovedem egalitatate spun TAXELE sunt mari, dar ceilalti cum au rezistat!!!! si in prezent tot ei sunt avantajati fiscal in comparatie cu un asociat sau actionar, platesc aceste contributi la venitul net dar nu mai mult aplicat la venitul net realizat de 9180 lei, si au totul: vechime, somaj, sanatate inclusa in aceste plati deductibile fiscal, faceti un calcul managerial si imi veti da dreptatate! pana acum trecea un ana ca sa platesca taxe acum le platesc LUNAR care e problema , nu o vad mai trebuia sa treaca inca 5 ani si altii sa duca greul? RUSINE multimitiile celor puternicii care v au dus in spate pana acum, ei vor castiga mai departe sunt caliti, restul se vor prabusii, simtiti cat efort depunem ca totii sa avem sanse egale!
Postat 04 Septembrie 2010, 10:23 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON