URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2012, 10:51

"Greii" USL şi ARD au fugit de competiţie la alegeri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Marile bătălii electorale anunţate pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie s-au transformat într-un antrenament la perete, scrie gandul.info. Asta deoarece nici liderii USL, nici cei ai ARD nu s-au arătat dispuşi să se arunce într-o luptă serioasă, "aranjându-şi" colegiile astfel încât să nu aibă emoţii.

Semnalul de forţă dat de USL la alegerile locale i-a făcut pe pedelişti să-şi reevalueze candidaturile, majoritatea greilor partidului căruia i s-au alăturat Forţa Civică, Noua Republică şi PNŢCD, sub umbrela Alianţei România Dreaptă (ARD), rezervându-şi colegii considerate sigure în ţară şi evitând confruntările cu miză. Astfel, liderii ARD au fugit de Bucureştiul pierdut la scor în iunie.

Ajuns senator de Bucureşti în 2008, Vasile Blaga şi-a securizat pentru alegerile din acest an candidatura în colegiul 3 pentru Senat din Timiş, contracandidatul USL nefiind un politician din prima linie a PSD.

În colegiul de senator părăsit de Vasile Blaga în Bucureşti şi-a anunţat candidatura Crin Antonescu, care deocamdată nu are niciun fel de emoţie, pedeliştii neavând până în acest moment un candidat care să-i facă faţă liderului PNL. Acesta din urmă a explicat că a dorit să candideze într-un colegiu mare din Sectorul 3, deşi avea şi varianta unei candidaturi în Sectorul 6.

Un alt copreşedinte al ARD, liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, nu şi-a asumat o candidatură în Bucureşti, în discuţie la începutul negocierilor. După ce a trecut prin varianta Iaşi, fostul premier a ales în cele din urmă un colegiu din judeţul Arad, singurul în care PDL şi-a păstrat supremaţia la alegerile locale prin tandemul Gheorghe Falcă, primar -Nicolae Ioţcu şef la CJ.

Ajunsă în parlament după o candidatură în colegiul 25 din Bucureşti, Elena Udrea a ales în cele din urmă să se refugieze la Neamţ, unde beneficiază de puternica susţinere a lui Gheoghe Ştefan "Pinalti".

Pentru colegiul 25 câştigat de Elena Udrea în 2008, PNL a lansat candidatura-surpriză a preşedintelui PNG - Gigi Becali. PNL şi Becali susţin că acesta nu are probleme în a câştiga colegiul, deşi acesta a trezit deja antipatia colegilor de partid. Contracandidatul său de la ARD este fostul şef al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Nici liderii USL nu au foarte mari emoţii înaintea alegerilor parlamentare.

Victor Ponta mizează pe forţa primarilor din judeţul Gorj, dar şi pe faptul că a câştigat colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor şi în 2008. Dan Diaconescu şi-a anunţat intenţia de a-l contracandida pe Ponta, dar o decizie finală în acest sens nu a fost luată. Din partea PDL, pentru confruntarea cu Ponta a fost pregătit Nicolae Daviţoiu, liderul democrat-liberalilor din Târgu Jiu.

După negocieri dure în interiorul USL şi al PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a impus drept candidat în colegiul 2 pentru Senat din Bucureşti. Iniţial, în acest colegiu fusese repartizat conservatorul Dumitru Pelican. În 2008, Tăriceanu a candidat pentru un colegiu de deputat în judeţul Ilfov. El se va întâlni cu Augustin Ofiţeru, propus de ARD, via Noua Republică.

Citeşte mai multe pe gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Spune Nu Votului, voteaza MONARHIA, amin!
mai mergem la vot cand isi vor vedea ceafa :)))) nu mai votez 2012 mi a demonstrat ca numai cei ce nu au ce face merg la vot sa fie bataia de joc a unui presedinte nedorit.Spune Nu Votului, voteaza MONARHIA, amin!Nu mai ajutati hotii sa fure si sa va faca sclavi .
Postat 24 Octombrie 2012, 09:22 de Spune Nu Votului, vo
greii !! la crime sunt foarte grei :))
greii este sinonim cu criminali celor nevinovati :))) ajutati sa ucida in continuare, fiti partasi al crimele lor:))) ajutati !
Postat 23 Octombrie 2012, 11:35 de crima
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON