URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2010, 14:53

Gala Globurile de Aur 2010, în direct la TVR

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca o avanpremieră pentru Globurile de Aur, în seara de 17 ianuarie, de la ora 21, TVR va difuza trei pelicule celebre: "Tess", regizat de Roman Polanski şi premiat cu trei Oscaruri, apoi ,,The Innocent", cu Anthony Hopkins şi Isabella Rossellini, şi "The Hours", câştigător al unui Oscar, cu Nicole Kidman, Julianne Moore şi Meryl Streep în distribuţie.

Gala Globurile de Aur va începe pe 18 ianuarie, la ora 4.00, ora României şi va avea loc la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California. Ceremonia va fi prezentată de britanicul Ricky Gervais (actor, comediant şi regizor), asistat de Sophia Loren, Mel Gibson, Robert De Niro şi Leonardo DiCaprioGerard Butler, Jennifer Aniston, Halle Berry, Colin Farrell, Matthew Fox, Nicole Kidman, Julia Roberts, Mickey Rourke şi Sam Worthington.

La principala categorie a Globurilor, cel mai bun film al anului - dramă, au fost nominalizate SF-ul "Avatar", drama despre războiul din Irak "The Hurt Locker", "Inglourious Basterds", al lui Quentin Tarantino, "Up in the Air" şi drama "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", potrivit voturilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.

Per total, la cele 25 de categorii, comedia "Up in the Air", cu George Clooney, are cele mai multe nominalizări, şase la număr, urmată de musicalul "Nine" (cinci nominalizări), în care joacă Daniel Day-Lewis, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Sophia Loren şi Judi Dench, şi de "Inglourious Basterds", cu patru.

La categoria Cel mai bun film străin, unde, pe lista lungă a nominalizărilor, s-a aflat şi "Poliţist, adjectiv" al lui Corneliu Porumboiu, au rămas în cursă peliculele "Los abrazos rotos", regizată de spaniolul Pedro Almodovar, "Das weisse Band" (coproducţia Austria-Germania-Franţa-Italia), marea câştigătoare de la Cannes 2009, "La nana" (Chile-Mexic), "Un prophète" (Franţa-Italia) şi "Baarìa", realizată de cineastul italian Giuseppe Tornatore.

Aflate la ediţia cu numărul 67, Globurile de Aur sunt considerate un adevărat barometru al Oscarurilor, 67,4 la sută dintre peliculele premiate câştigând, ulterior, şi distincţia acordată de Academia Americană de Film pentru cel mai bun film. În ultimii cinci ani, însă, această "regulă" a fost respectă doar de "Slumdog Millionaire", care a fost premiată atât cu Globul de Aur, cât şi cu Oscarul pentru cea mai bună peliculă.

Prima ceremonie de decernare a premiilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood a avut loc în anul 1944. Filmul câştigător de atunci la cinci categorii ("Cel mai bun film", "Cel mai bun actor", "Cea mai bună actriţă", "Cel mai bun actor în rol secundar" şi "Cea mai bună actriţă în rol secundar"), "The Song of Bernadette", a primit ca semn de apreciere diplome. Conceptul de Globul de Aur a apărut în 1946, la iniţiativa preşedintelui de atunci al asociaţiei, Marina Cisternas, care a venit cu ideea statuetei cu un "glob de aur" înconjurat de o peliculă de film, formă în care se găseşte şi în prezent.

Globurile de Aur sunt considerate a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri, pe care le preced, cronologic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON