URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2010, 12:27

Scandal sexual în PNL: A făcut-o pe canapeaua lui Crin Antonescu! (AUDIO)

Sex-gate în PNL. Asta după ce două ziare - Puterea şi Libertatea - au dat publicităţii sâmbătă pe paginile lor de internet, o înregistrare audio a unei convorbiri ce pare să-l aibă drept protagonist pe secretarul general adjunct al PNL, Mihai Bălăşescu.

mihai-balasescu.jpgPersonajul, despre care jurnaliştii spun că ar putea fi Bălăşescu (foto), are o conversaţie încinsă cu o femeie care pare a fi chiar iubita lui şi căreia îi mărturiseşte la un moment dat că a făcut sex pe canapeaua din biroul preşedintelui PNL Crin Antonescu. Mihai Bălăşescu este naşul copiilor lui Ludovic Orban.

Câteva pasaje din dialog:

- Te mai întreb un lucru, dar zi-mi sincer, tu chiar ai fost cu ea în birou la Crin?
- Pe canapeaua lui Crin, da.
- Pe canapeaua lui Crin?!
- Da.
- Te-ai f... cu ea pe canapeaua lui Crin?
- Da.
- Şi nu ţi-a fost un pic ruşine?
- Mie?! De ce?!
- Păi, totuşi, e preşedintele, te duci cu oricine acolo să te f...?!

Povestea în care este vehiculat numele lui Bălăşescu este doar cel mai recent episod dintr-un lung şir de scandaluri sexuale ce au dinamitat scena politică de-a lungul timpului. Pe listă apar Emil Constantinescu, Liviu Negoiţă, Ana Birchall sau Paul Păcuraru. Realitatea TV a făcut o trecere în revistă a acestora:

Rona Hartner - Emil Constantinescu

În urmă cu unsprezece ani, pe vremea când era la Cotroceni, numele fostului preşedinte Emil Constantinescu a fost vehiculat într-un scandal erotic alături de cel al actriţei Rona Hartner. O invenţie marca PRM, mărturisea recent Hartner. "Tocmai avusesem mare succes cu un film în Franţa şi secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să mă facă vedetă în România. Iar pe 8 ianuarie 1999 am aflat de la televizor că scrisesem un jurnal intim, în care spuneam că sunt amanta preşedintelui. Bineînţeles, jurnalul era inventat", a povestit actriţa în revista The One. De altfel, numele lui Emil Constantinescu a mai fost vehiculat de presă în alte câteva poveşti amoroase, cu o avocată şi o doctoriţă.

Laura Andreşan, despre Liviu Negoiţă, Dan Matei Aghaton şi Ioan Rus

Fosta jurnalistă, devenită actriţă porno, Laura Andreşan a făcut senzaţie cu dezvăluirile sale legate de anumiţi politicieni. Unul dintre aceştia ar fi fost primarul sectorului 3, pedelistul Liviu Negoiţă, fost premier desemnat. Fragmentul referitor la Negoiţă a apărut în cotidianul Libertatea şi face parte dintr-o carte publicată de Andreşan anul trecut.

"Bună ziua, numele meu e Laura Andreşan şi sunt aici să vă spun patru poveşti. Povestea de mai jos o regăsiţi în cartea mea ("Bărbaţii la feminin" - n.r.) şi în viaţa mea. Bărbatul ce o dată m-a speriat este astăzi un bun primar. Mereu am încercat să uit acel penis... Într-o zi am bătut un exhibiţionist şi un psiholog mi-a zis că mă lupt cu acea imagine, de fapt. Eu lovind apăr, de fapt, o fetiţă ce odată nu s-a putut apăra. De ce apăr? ... de umilinţă, de frică. Şi azi am învăţat să mă lupt cu exhibiţioniştii şi să mă lupt cu mine, să-i înţeleg în aceeaşi măsură. Sunt curioasă, domnule Liviu Negoiţă, a fost doar o slăbiciune sau...?".

Andreşan povesteşte în cartea sa că a fost să-i ia un interviu lui Negoiţă şi că s-ar fi trezit cu o surpriză: cu primarul sectorului 3 masturbându-se în faţa sa şi făcându-i avansuri. L-a refuzat şi aşteaptă scuze de la acesta.

Andreşan a publicat însă un top 10 al bărbaţilor publici cu care a avut aventuri. Iar pe listă apar şi doi politicieni din Guvernul Adrian Năstase: fostul ministru al Turismului Dan Matei Aghaton şi fostul ministru de Interne Ioan Rus.

Birchall a pierdut scaunul de parlamentar după un filmuleţ postat pe un blog

În luna septembrie 2008, a fost publicat pe Internet de către jurnalistul Iosif Buble, pe blogul propriu, un film obscen în care el sugera că Ana Birchall ar fi fost protagonista unor scene de sex oral. Ulterior, politicianul a prezentat o expertiză potrivit căreia persoana care apare în imaginile prezentate de blogger nu poate fi identificată.

În urma acestei poveşti, Birchall nu a mai candidat pentru un scaun de parlamentar. Ana Birchall l-a dat în judecată în acest an pe jurnalistul Antenei 3, considerând că i-a fost afectată imaginea. "Pe lângă faptul că toate minciunile scrise de dl. Buble au afectat grav imaginea şi activitatea mea publică şi politică, toată această campanie de defăimare şi denigrare a produs foarte multă suferinţă copilului meu minor şi familiei mele", scria Birchall pe blog.

În procesul intentat de Ana Birchall, Iosif Buble se apără susţinând că blogul pe care a apărut iniţial filmuleţul nu îi aparţine, fiind vorba de un blog anonim.

Paul Păcuru, dezbrăcat în faţa webcam-ului

În luna mai a anului trecut, cotidianul Libertatea publica un filmuleţ ce-l avea ca personaj principal pe fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru. Potrivit imaginilor, Păcuraru s-ar fi masturbat în faţa unei camere web. Fostul ministru a declarat pentru Libertatea că o parte din imagini sunt o făcătură şi că ar fi fost şantajat.

"E o făcătură. În urmă cu doi ani am fost şantajat de doi tineri români, pe băiat îl chema Alexandru, iar pe fată nu-mi mai amintesc cum o chema, aflaţi pe atunci în Germania. Am intrat în legătură cu ei pe Messenger, îmi spuneau că vor să se întoarcă în ţară să-şi găsească un loc de muncă. Într-o seară, după ora 11, eram acasă şi am intrat din nou în vorbă cu ei, însă am uitat camera web deschisă. Eram îmbrăcat doar într-un maieu şi am discutat cam cinci minute despre cum aş putea să-i ajut să-şi găsească de lucru. Cred că au înregistrat imagini cu mine, după care au adăugat la final câteva secvenţe compromiţătoare. M-au sunat şi mi-au cerut câteva zeci de mii de euro pentru a nu difuza imaginile. Am refuzat şi am făcut plângere la poliţia din Germania", a declarat atunci fostul demnitar.

Misterioasa casetă a lui Băsescu despre Geoană

Nici cea mai recentă campanie electorală nu a dus lipsă de petarde erotice. Asta după ce preşedintele Traian Băsescu a vorbit la OTV despre o casetă ce l-ar fi avut protagonist pe Mircea Geoană, dar pe care ar fi refuzat să o dea publicităţii. "Discutăm după alegeri.... Nu, şi vă pot spune ca am atenţionat staff-ul meu că dacă o folosesc, îmi retrag candidatura. Luni, eu i-o dau lui Mircea Geoană. Este o problema internă a PSD, ei se filmează unii pe alţii şi se vând mai apoi", a declarat Băsescu, la OTV.

Cotidianul spaniol La Vanguardia publica un interviu în decembrie 2009 în care directorul Institutului Cultural Român (ICR), Horia Roman Patapievici, ar fi sugerat că pe caseta respectivă ar fi fost înregistrate scene de sex oral, ce-l aveau ca protagonist pe Mircea Geoană, scria Evenimentul Zilei. Patapievici a negat însă că ar fi rostit numele lui Geoană, fapt ulterior recunoscut şi de reprezentanţii cotidianului spaniol.

Pedelistul Călian, o poveste cu un bordel

Numele deputatului PDL de Cluj Petru Călian apare într-un dosar de proxenetism, dezvăluia în urmă cu câteva luni Adevărul. Potrivit unei tinere din Bacău, care ar fi fost racolată pentru prostituţie, Petru Călian, pe atunci membru PRM, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea la hotelul Transilvania din Cluj-Napoca.

"Numitul Petru Călian, om politic cunoscut în Cluj-Napoca, mi-a propus în Nana Club să întreţin relaţii sexuale cu el spunându-mi că mă va plăti, acesta fiind în relaţii bune cu Natalia deoarece şi ea era membră în PRM ca şi acesta. Călian m-a chemat la hotel Transilvania, eu cerându-i nişte bani cu împrumut în prealabil deoarece aveam de susţinut un examen de limba străină la Bucureşti şi nu aveam bani", a declarat tânăra. Călian a spus că este martor în acel dosar şi a ameninţat cu instanţa pe oricine scrie neadevăruri despre el.

Senatorul care se uită la firme porno în plen

În luna mai a acestui an, senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, a fost surprins în cadrul şedinţei de plen, în timp ce se uita la un film porno. Contactat telefonic, senatorul Marius Nicoară a susţinut că este vorba doar de un mail "glumeţ" primit de la unul dintre colegii săi.

"Nu este vorba despre un film pentru adulţi, ci este vorba pur şi simplu de un mail pe care l-am primit de la un coleg, în care e vorba despre cu totul altceva. Nu are nicio legătură cu filme pentru adulţi. Este un mail glumeţ. Nu este absolut nimic acolo indecent. Este doar un masaj thailandez versus masaj american", a declarat Nicoară, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Realitatea zilei".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Scandal sexual în PNL: A făcut-o pe canapeaua lui Crin Antonescu! (AUDIO)
pina ce se * unu pa altu nu e problema...problema e ca NE **** pe noi...dar fara mila....
Postat 15 August 2010, 17:30 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON