URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2020, 09:09

Accidentul de pe șantierul pasajului Magheru: Șoferul mașinii căzute era băut. Încerca să meargă cu spatele când a căzut în groapă (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferul maşinii care a căzut, duminică seară, într-o groapă adâncă din şantierul la pasajul subteran de pe Bulevardul Magheru era băut când s-a petrecut accidentul. Tânărul încerca să dea cu spatele când a căzut în şanţul de mari dimensiuni, după cum au stabilit poliţiştii rutieri la faţa locului.

"Este vorba despre un bărbat de 32 de ani din Oradea, care a circulat pe strada Libertăţii, apoi a intrat în Parcul Traian şi a pătruns pe o porţiune de drum care era închisă circulaţiei pentru că se executau lucrări. Văzând că e blocat, acesta a efectuat manevra de mers înapoi, nu s-a asigurat corspunzător şi a căzut în şanţ", a explicat, luni, BIHOREANULUI, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, maşina a aterizat cu roţile în sus într-o groapă săpată pentru relocarea conductelor de canalizare, în spatele stâlpilor foraţi la pasajul subteran care va fi construit în zonă.

Evenimentul, petrecut în jurul orei 23.03, a fost fără victime, din fericire. Însă şoferul s-a ales cu dosar penal.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,58 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost întocmit dosar penal", a mai precizat Alina Fărcuţa.

Luni dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, maşina era încă în șanț, iar în jur, muncitorii lucrau la șantierul pasajului subteran.

UPDATE:

Până la urmă mașina a fost repusă pe roți după ora 10. În ciuda poziției în care a căzut mașina, la prima vedere, aceasta nu părea foarte avariată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
oradeaveche
Încă nu suntem în lumea bună, și niște indicatoare nu da dovadă că suntem în lumea bună. În lumea bună am fost până bețivul ăla a intrat cu mașina, nimeni nu a făcut asta până acum. Ca pieton am ocolit zona, că șofer nu am intrat acolo.
Postat 02 Iunie 2020, 12:13 de Sandu2100
Sandu
Serios? La o lucrare de asemenea amploare niște balize rutiere sânt suficiente? Oriunde în lumea bună la care tânjim o asemenea lucrare era împrejmuită cu gard de protecție de jur împrejur. Asta nu pentru ca un bețiv să nu cadă cu mașina în groapă ci pentru ca un pieton să nu facă slalom ca să ajungă acasă. De ce face slalom? Pentru că nu s-au asigurat căi de acces pentru pietoni. Uită-te puțin mai în sus spre Parcul Traian la trotuarul din stânga ce șant mare are în margine, complet nesemnalizat. Pe unde ar trebui să treacă pietonii, să se materializeze în alt loc? Nu mai pun că iluminatul public îi dezafectat de mult. Bine că nu și-a rupt nimeni picioarele! Oricum constructorii nu răspund niciodată, iar contractorul, adică primăria, nici atât, profit să fie!
Postat 02 Iunie 2020, 10:50 de oradeaveche
Nu trebuia nimic semnalizat
Fraierul mergea cu mașina pe trotuar, ce căuta acolo? Sa fie fericiți că angajații i-a scos mașina din prostia lui. Hai sa vad mai mulți proști ca asta.
Postat 02 Iunie 2020, 01:19 de Sandu2100
Beat nebeat, dar cu semnalizarea lucrarilor cum stam?
Zorro, eu nu spun ca nu ai dreptate, dar daca beatul ala nu a lovit cu masina nici macar un panou de delimitare a lucrarilor in drumul lui spre groapa, atunci se cheama culpa comuna. Aici e buba! A lovit/rasturnat ceva sau nu? Era noapte si trebuiau sa fie inclusiv lumini galbene intermitente. Ia vezi cum se semnalizeaza corect: sectoarele de drum afectate de lucrări trebuie semnalizate vizibil prin indicatoare și mijloace auxiliare de semnalizare rutieră, precum semafoare, balize direcționale, panouri, conuri de dirijare, bariere, garduri, parapete din material plastic lestabile și cărucioare portsemnalizare, prevăzute cu elemente fluorescent-reflectorizante. Acestea nu trebuie confecționate din materiale dure, iar pe timp de noapte trebuie însoțite de lămpi cu lumină galbenă intermitentă.
Postat 01 Iunie 2020, 20:27 de Kid
Mai Dumi
Santierul ala exista de mai bine de un an ...a trebuit sa cada un idiot beat intr o groapa sa tii tu teoria chibritului..chiar te plictisesti...nu mai iei malaiul daca nu ai ce scrie...?
Postat 01 Iunie 2020, 19:48 de zorro
CrisDumi
Băi nebuna satului, lucrarea este bine semnalizată, și ăla nu avea ce căuta acolo. Din 100.000 de șoferi în Oradea, sa găsit unul sa fie mai deștept. Probabil e de la tine din familie acel șofer.
Postat 01 Iunie 2020, 15:03 de Sandu2100
Băi, jurnaliști de doi bani !?!
V-a spus purtătoarea de vorbe a lui Haniș o fabulă ... iar voi ați zis că-i nuvelă !?! Indiferent că "idiotul" era băut, sau a dat cu "spatele" pentru că o luase razna ... orice lucrare trebuie marcată și protejată fizic, pentru că așa zice legea în materie de construcție, șantiere și dirigenție de șantier !?! Iar ca logică, la voi "de fier" ... mergi cu fața până la un punct, apoi dai cu spate în alt loc în care configurația terenului e alta ?!? Voi chiar luați "de bune" toate tembelismele spuse cu nonșalanță de milițieni ?!?
Postat 01 Iunie 2020, 13:00 de CrisDumi
excalibur
Doar la ăștia ca tine se poate întâmpla.
Postat 01 Iunie 2020, 10:10 de Sandu2100
Se poate intimpla oricui...
Partea buna e ca se pot face dosare penale,binevenite acuma ,in prag de relaxare...Mai mult,santierele patriei se pot dovedi mai eficiente decit politia romana,grav afectata de CCR
Postat 01 Iunie 2020, 10:07 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON