URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Ianuarie 2023, 18:31

Accident mortal în Bihor: două persoane au decedat, alte două au ajuns la spital (FOTO/VIDEO)

Accident mortal în Bihor: două persoane au decedat, alte două au ajuns la spital (FOTO/VIDEO) Foto: ISU
Accident mortal în Bihor: două persoane au decedat, alte două au ajuns la spital (FOTO/VIDEO) Foto: ISU
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grav accident de circulaţie a avut loc duminică seară, între localităţile bihorene Sălard şi Cauaceu.

Accidentul rutier a fost sesizat prin numărul unic de urgenţă 112 la ora 17.24, pe drumul naţional 19E. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de poliţie, de pompieri militari şi cadre medicale.

Din primele informaţii, două autoturisme s-au lovit, iar patru persoane au fost rănite. „Sunt implicate patru victime, dintre care trei se află în stop cardio-respirator. Echipajul de descarcerare procedează la evacuarea a două persoane rămase captive în mașinile avariate”, a transmis sergent major Alina Butaci, de la biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. 

Două dintre victimele resuscitate nu au mai putut fi salvate de medici.

"Din nefericire, în pofida eforturilor depuse de forţele de intervenţie, două victime, o femeie şi un bărbat, nu au mai putut fi salvate, medicii declarând decesul acestora. Celelalte două victime, doi bărbaţi, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dintre care una în stare critică", sergent major Alina Butaci, de la biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. 

Traficul în zonă este blocat.

"Se deviază pe drumul comunal 21, pe ruta Sălard - Hodoş - Cauaceu", a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. 

UPDATE: Traficul, reluat după 3 ore

La mai bine de trei ore de la producerea accidentului, la ora 20.55, traficul rutier a fost reluat pe DN 19E și se desfășoară în condiții normale, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța.

Video de la locul accidentului (sursa: ISU Crișana):

UPDATE: Provocat de un șofer beat 

Accidentul petrecut în seara de 1 ianuarie între localitățile Sălard și Cauaceu a fost provocat de o depășire neregulamentară, în care s-a angajat un șofer de 36 de ani din Oradea, aflat la volanul unui Volkswagen, care a intrat pe contrasens, lovindu-se de un Peugeot.

Bărbatul care a provocat accidentul conducea beat, având 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat! Citește detalii, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Astea sunt consecințe ale inactivității Poliției judetului Bihor, în toată perioada sărbătorilor.
Beți la volan pe toate traseele și mai ales pe cele județene, împușcături ale umor vănători în intravilanul localităților, pescari în toate zonele protejate, pocnitori și artificii noaptea și ziua de au înnebunit toți câinii, circulație haotică și viteză excesivă pe toate drumurie. Un echipaj în mișcare nu am văzut, chiar dacă m-am deplasat în ultimele două-trei săptămâni în aproape toate direcțiile dinspre Oradea către toate punctele cardinale și înapoi.
Postat 02 Ianuarie 2023, 09:19 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON