URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2011, 11:24

Accident cu patru victime la Urvind: Un BMW a spulberat o căruţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2, pe DN 1, în afara localităţii Urvind, când un BMW condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani din Republica Moldova a spulberat o căruţă în care se aflau 4 oameni.

"În timp ce conducea înspre Oradea un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un cetăţean din Chişinău a acroşat din spate o căruţă (trasă de doi cai), care circula în aceeaşi direcţie, nesemnalizată corespunzător, condusă de un bărbat de 66 de ani, din Ţigăneştii de Criş. În urma accidentului rutier, unul dintre pasagerii căruţei, bărbat în vârstă de 36 de ani din Ţigăneştii de Criş, a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Leziuni mai uşoare au suferit căruţaşul, dar şi o fetiţă de 12 ani, din Ţigăneşti, şi o femeie de 58 de ani din Dernişoara, aflate şi ele în căruţă.

Cu toţii au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde au fost supuşi unor investigaţii medicale.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al UPU, bărbatul de 36 de ani este în stare foarte gravă, iar prognosticul este rezervat în ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

"Bărbatul a fost adus cu traumatism cranio cerebral, în comă, cu hemoragie intracraniană şi fracturi ale oaselor craniului. A fost operat în cursul nopţii, la Neurochirurgie, iar acum este la Terapie Intensivă. Fetiţa de 12 ani a avut traumatism cranio cerebral minor şi contuzie de coloană cervicală şi dorsală, fiind internată la Spitalul Municipal. O altă femeie, de 58 de ani, are fracturi multiple ale coastelor şi a rămas internată la Chirurgie tocarciă, iar un alt bărbat (n.r. căruţaşul) a rămas internat cu luxaţie la şold", a precizat dr. Borcea.

Pe de altă parte, unul dintre caii înhămaţi la căruţă, o iapă gestantă, a murit, la fel ca şi mânzul pe care îl purta în pântece, care a fost expulzat în urma impactului deosebit de violent.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Pt oradeanul si klipsch
Voi chiar ca sunteti complexati rau!!!!!!!....Mergeti la psiholog,poate rezolvati ceva. 100% carutasul ii de vina.....Noroc ca nu a murit soferul....Cine o sa ii plateasca pagubele la masina.?????!!!!!!!!!!....Erau oare la furat boratii de tzigani la ora 2 noaptea pe dn1??????????
Postat 27 Aprilie 2011, 16:36 de romi
FARA CARUTE
Si totusi carutele nu mai au ce cauta pe drumuri. Stiu ca nu-si permit oamenii altceva dar asa nu se mai poate. Si ziua sunt periculoase, dar noaptea? Ca e BMW i-a salvat viata. Imi pare rau pentru accident. Ma bucur ca macar fetita a suferit doar leziuni usoare. Pana la urma are inca toata Viata in fata ei.
Postat 26 Aprilie 2011, 14:17 de Observer
BMW-uri, carute, etc
Intr-o noapte la ora 3.30, conduceam intre Deva si Sebes, aveam aprox 80 km/h, si din fata a trecut o masina... dupa ce a trecut, am observat 3 carute neiluminate, bineinteles... norocul meu a fost ca am avut timp sa le evit, si nimic nu venea din fata... de franat nu se mai punea problema... Si nu aveam BMW, aveam un Renault... Ceea ce am vrut sa spun este ca nu se pune problema marcii masinii si nici a vitezei cu care circuli -> pur si simplu existenta unei carute neiluminate pe drum inseamna pericol de moarte! Tin sa le "multumesc" pentru "efortul" depus, cretinilor de politisti care tolereaza carutele pe DN1!
Postat 24 Aprilie 2011, 21:47 de Mircea
Cristi....
Nu ar avea importanta marca daca nu s-ar crede mai presus... uneori vad niste harburi uzate, scot fum dupa ei, dar baga tare si accelereaza mai ca i se desprin rotile....cine mis eu....ca si tipa de pe strafan cel mare la ANL uri, idem BMW, parca vad ca habar nu are sa gateasca dar ea baga tare cu BMW ul....asa si cu caruta, ok ca era devina, ok ca nu era semnalizat, dar de ce si mai pun unii xenoane asa tari de nu vezi de ei cand ii intalnesti...daca tot nu vad caruta in fatza? si ma intreb eu, cam cu cat mergea BMW ul? ca doara are aderenta mai buna decat multe alte masini, cum de nu a putut frana? te pomenesti mai si vb la tel....etc...ca doara la noi asa e la moda, si va zic eu asta e rezultatul inlesnirii pedepselor ptr depasiri de limita admisa la viteza, acum te faci cu avertisment...si uite asa....pupi carutele in cur....
Postat 23 Aprilie 2011, 13:51 de Oradeanul
Nu fi-ti tarani
sincer credeti ca e asa importanta marca masinii? sunt posesor tot al unui bmw, si mi se pare total deplasat ceea ce scrieti, se putea intampla acelasi lucru, cu oricare alt sofer, sau alta masina... Sa speram ca scapa toti cu viata.
Postat 23 Aprilie 2011, 13:39 de Cristian
Catre moderator
Comenturile despre propriile greseli le scoateti dar lasati coment ca al lui klipsch? Penibil... dar, ce nu face omul pentru rating, nu?
Postat 23 Aprilie 2011, 12:51 de shadow
Moaaaaaaaa
a expulzat iapa manzu'? moaaaa, ce SF...
Postat 23 Aprilie 2011, 12:49 de shadow
....
Ce comentarii stupide. Cica sa moara toti cu BMW-uri. Da` cu soferul asta ce aveti? Ce cauta caruta la ora aia nesemnalizata? Va e ciuda ca unii au BMW-uri iar voi Dacia 1310?
Postat 23 Aprilie 2011, 12:35 de unul_
BMW......
Sa-i vad odata morti pe toti taranii astia cu BMW-uri..!!!!!!!!!!!
Postat 23 Aprilie 2011, 12:01 de klipsch
Se putea sa nu fie BMW????
Se putea sa nu fie implicat un BMW? Nu stiu de ce dar BMW urile astea atrag accidentele precum magnetul ..... Astept ca Ioana sa intervina si aici:)
Postat 23 Aprilie 2011, 11:52 de Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON