URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2022, 13:18

A murit fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa

A murit fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa Mircea Dușa, în timpul unei vizite la Oradea. Fotografia a fost publicată de MApN alături de mesajul de condoleanțe
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Dușa (67 de ani), fost ministru al Apărării în România, a murit luni, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei în această dimineaţă a colegului nostru social-democrat Mircea Duşa. În toate demnităţile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al apărării, de interne sau pentru relaţia cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Duşa şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Și MApN a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Mircea Dușa. „Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook a MApN. 

Mircea Duşa s-a născut la 1 aprilie 1955, în oraşul Topliţa, judeţul Harghita. A deţinut diverse funcţii în cadrul Consiliului popular/local al oraşului Topliţa, iar apoi a fost viceprimar (1990-1996), respectiv primar (1996-2000). De asemenea, a fost prefectul judeţului Harghita (2001-2004).

Apoi, PSD-istul a fost deputat PSD în trei mandate (2004-2016). În perioada august-decembrie a fost ministru de Interne, după care a fost numit ministru al Apărării în guvernul Ponta, până în noiembrie 2015.

În 2012, el a încercat să determine CCR să accepte validarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, argumentând că cvorumul legal ar fi fost atins, pentru că numărul românilor cu rezidența în țară era mai mic decât cel din statistici, amintește G4Media. CCR a respins argumentele.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON