URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2010, 07:50

A murit cu zile?

A murit cu zile? NU SE MAI ÎNTOARCE. Din fetiţa plină de viaţă au rămas doar fotografiile. "Nu o băgaţi, că n-o să mai poată ieşi de acolo!", striga mama disperată, la înmormântare. În coşciug i-a pus un pix, o foaie de hârtie, jucăriile cu care micuţa obişnuia să adoarmă, parfumelul preferat, pe mica sirenă, Ariel, şi pe prinţul ei, una dintre poveştile preferate. Să nu fie singură acolo sus, în somnul lung ce o aşteaptă...
A murit cu zile? "FOTOMODELUL". Patricia era activă foc. Îi plăcea mult să danseze, să se aranjeze, şi să pozeze. "Era un copil foarte activ şi îi plăcea să se îngrijească", spune mama fetei, Delia Scorţe, ajunsă "vedetă" a presei locale fără voia ei, ci doar din dorinţa de a-i pedepsi pe medicii pe care îi consideră neglijenţi
A murit cu zile? REGRETE TÂRZII. După ce a acuzat public că mama fetiţei vrea să facă prilej de căpătuială de pe urma tragediei, doctoriţa Sonia Drăghici (foto) spune că acum regretă că a vorbit fără ea. "Îmi pare rău de afirmaţiile respective. Eu deplâng efectiv soarta femeii", a spus Drăghici, subliniind că situaţia Patriciei a fost atipică, Salmonela fiind foarte agresivă. "A fost un nenoroc. În toată cariera mea, de 29 de ani, este al treilea sau al patrulea caz"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La cei cinci anişori, Patricia era o micuţă vioaie şi deşteaptă foc. Ştia să scrie şi să citească, iar una din îndeletnicirile preferate era să facă adunări şi scăderi.

 Îşi câştigase şi la grădiniţă simpatia colegilor. "Era un lider. Dimineaţa, când ajungea, copiii aplaudau şi strigau: "Patri, Patri!". Seara, când veneam de la serviciu, mă aştepta cu un bileţel pe care scria: "Azi am fost cuminte", "Te iubesc, mami"...", îşi aminteşte mama copilului, Delia Scorţe.

Fetiţa s-a stins pentru că a stat în comă două ore fără ca medicii să intervină, spune femeia, care acuză de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu două doctoriţe de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului TBC şi se teme că autorităţile vor încerca să muşamalizeze cazul. Are, crede ea, şi motive. La câteva zile de la tragedie, în cercurile medicale s-a indus ideea că părinţii nu au dus-o pe fată la spital în timp util, ba chiar, culmea cinismului, că vor să se îmbogăţească de pe urma tragediei.

Prăjitura blestemată

Vineri, 21 mai. Familia Patriciei mergea la o aniversare. "Eram la ziua cumnatei. La un moment dat, i-am dat o linguriţă de cremeş, dar mi-a zis că nu-i place, aşa că a mâncat altă prăjitură, cu cocos", îşi aminteşte Delia Scorţe.

În câteva ore, atât fetiţei cât şi mamei li s-a făcut rău. Sâmbătă, la 6 dimineaţa, soţul femeii a dus copilul la Spitalul Municipal, unde medicul de gardă a diagnosticat o gastro-enterită acută. Între timp, şi Delia era internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului TBC. "Cei de la Municipal ştiau că pe parcursul nopţii mai mulţi din familie ajunseseră la spital cu toxiinfecţie şi i-au recomandat soţului să transfere fetiţa unde e şi mama, la TBC", povesteşte Delia. În total, 11 persoane ajunseseră la urgenţe cu aceeaşi problemă.

Transferată la Infecţioase, Patricia avea dureri de burtă şi vărsa continuu. "Doctoriţa de gardă, Lenard Ildiko, nu era nicăieri. Am căutat-o prin spital şi, la un moment dat, când am insistat să vină la micuţă, m-a ameninţat cu Poliţia, că fac scandal", afirmă Sorin Scorţe.

În agonie

În orele ce au urmat, Patricia s-a mai calmat. A dormit şi, deşi făcuse febră, o injecţie cu alcocalmin a liniştit-o. Duminică părea că-şi revenise şi medicul chiar îi dăduse voie să mănânce iaurt. Seara, însă, pe la 10, starea i s-a înrăutăţit brusc. "Abia după 20 de minute maică-mea a găsit o asistentă. Ca să-i scadă febra, asistenta s-a dus să caute oale să încălzească apă, să-i punem comprese. Până a venit la fetiţă a mai trecut ceva timp", zice Delia.

Deşi copila suferea, doctoriţa de pe secţie, Georgeta Călinescu, a tratat-o superficial şi s-a rezumat "doar să mă tempereze", susţine mama. "Patricia gemea, iar ea, în loc să-i ia temperatura, mi-a spus s-o potolesc, că deranjează celelalte paciente din salon".

"Fiartă", la 42 de grade

Când i s-a luat temperature, Patricia avea 39 de grade. "Asistenta a fugit să caute medicul, ca să-i injecteze algocalmin şi să-i scadă febra. Dar ele nu au telefoane mobile, trebuia să piardă timp cu plimbatul prin saloane?!", acuză Delia.

Mai târziu, febra a urcat până la 42 de grade, maximum cât putea arăta termometrul. Nici atunci însă medicul nu s-a alarmat. "Doctoriţa mi-a zis să lăsăm termometrele, că numa' ne isterizăm . S-a purtat foarte urât cu noi...".

O injecţie cu hidrocortizon şi împachetările cu apă rece au mai calmat-o pe Patricia şi i-a scăzut febra, temporar, la 38 de grade. Ca s-o liniştească, mama a luat-o în braţe. Şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău doar când, cu ochii întredeschişi, fetiţa şi-a strâns bunica de un deget şi apoi n-a mai răspuns la întrebări. Intrase în comă.

Chemată din nou, doctoriţa a revenit în salon cu un alt medic. "Fetiţa avea nişte pete mari albastre pe picioare, iar doamna Călinescu a spus că e bine că au apărut şi că a făcut şi febră, fiindcă asta însemna că ies toxinele. I-au verificat reflexele, dar Patri nu mai răspundea. Au ieşit fără să-mi spună nimic. După câteva minute mi s-a spus că fetiţa trebuie transferată la Spitalul de Copii. Asta se întâmpla pe la 2 noaptea, deci după patru ore de când a început febra!", îşi aminteşte Delia.

Prea târziu

O ambulanţă a preluat-o pe fetiţă şi, conectată la oxigen, cu diagnosticul "comă, şoc endotoxinemic şi toxiinfecţie alimentară", a transportat-o la Spitalul Municipal, unde o echipă de medici aştepta la Terapie Intensivă.

Delia a fost internată într-un salon alăturat. La un moment dat, pe la 5 dimineaţa, o doctoriţă i-a dat vestea cea rea: "Îşi freca mâinile, mi-a spus că au făcut tot ce le-a stat în putinţă, dar fetiţa a decedat, deşi 45 de minute au încercat s-o resusciteze".

Delia a crezut că pică cerul pe ea. "M-am pus în genunchi şi am rugat-o să mai încerce s-o aducă la viaţă. Dar mi-a zis că nu mai au ce face. Au încercat încă 15 minute, dar degeaba".

Analize "uitate"

Revoltată, Delia a apelat imediat la un avocat şi a chemat presa în faţa secţiei de Boli Infecţioase. "Medicii de la Municipal mi-au spus că Patricia era în stare foarte gravă şi când a ajuns mai avea doar 5% şanse să scape cu viaţă. Eu nu ştiam, că nu sunt medic, dar la 42 temperatură, dacă au ştiut că e aşa grav, de ce nu au transferat-o cei de la Infecţioase mai repede?", întreabă Delia. "Dacă şi-ar fi dat interesul mai tare, ar fi salvat-o. Luni dimineaţă, când soţul s-a dus să-i ia fişa medicală, doctoriţa Călinescu a zis că "oricum murea". Nu se poate aşa ceva!", spune femeia oripilată.

04 Bogdan Mester.jpgÎncă de luni, avocatul Bogdan Meşter (foto) a făcut plângere la Poliţie pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, împotriva doctoriţei Lenard Ildiko, cea care a internat fetiţa, pentru că nu i-a făcut analizele elementare, şi a doctoriţei Georgeta Călinescu, cerând suspendarea dreptului acestora de a mai practica.

Doctori cârpaci

Delia Scorţe spune că personalul de la Infecţioase a dovedit o lipsă crasă de profesionalism. De sâmbătă până luni, probele biologice recoltate fetiţei au fost ţinute pe coridor! "Oricine putea pune orice în recipienţi. Cum să stai atâtea zile fără să faci analiza? De ce nu au dus probele la un spital sau laborator privat?", zice ea, revoltată şi pentru că o mare parte din medicamente le-a plătit din banii proprii.

Neefectuarea analizelor, dacă aşa s-a întâmplat, a fost o greşeală flagrantă, consideră medicii contactaţi de BIHOREANUL. "E impardonabil. La internare se fac analizele elementare, ca să-ţi dai seama ce probleme are pacientul", afirmă un doctor, adăugând că tot de neiertat e şi că probele recoltate au rămas pe coridor. "Nu pot să îmi închipui ca, într-un spital, să aştepţi să se ridice febra la 42 şi să nu trimiţi copilul imediat la Terapie Intensivă!", spun doctorii.

Fişă măsluită?

Potrivit specialiştilor, în cazul toxiinfecţiilor alimentare protocolul terapeutic prevede administrarea unui antibiotic cu spectru larg, care să "acopere" ca acţiune toate cauzele posibile ale infecţiei. "Apoi, când primeşti rezultatul analizelor, tratezi la fix, cu antibioticul cel mai potrivit", explică medicul.

Deşi în fişa copilei sunt trecute mai multe feluri de medicamente,  precum glucoză şi soluţie Ringer (pentru rehidratarea organismului), ampicilină, scobutil (calmant pentru durerea de burtă), Furazolidon (dezinfectant intestinal), nu e sigur că acestea au şi fost administrate, spune avocatul Bogdan Meşter. "Fişa putea fi completată după moartea copilului!", susţine avocatul familiei Scorţe.

Bâlbe DSP-DSV

Cazul a relevat şi alte deficienţe de sistem. Astfel, deşi sâmbătă ajunseseră la spital 11 persoane intoxicate, participante la aceeaşi petrecere, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă, a fost anunţat de existenţa focarului abia luni, după moartea fetiţei.

În timp ce Pîrcioagă, împreună cu directorul Spitalului TBC, Octavian Cuc, dădea declaraţii presei, cum că va demara anchete, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au început un control pentru a stabili cauza infecţiei. Ulterior, conducerea acestei instituţii a criticat public, printr-un comunicat, faptul că a fost anunţată tot cu întârziere despre focarul de infecţie cu Salmonella, ceea ce era grav căci, potrivit şefului DSV, Mircea Gelu Budău, întârzierea "putea duce la apariţia altor cazuri de boală".

Simţindu-se vizat, Pîrcioagă a afirmat însă că a procedat corect, deoarece boala nu s-ar fi răspândit pentru simplul motiv că focarul nu era unul public, ci familial.

În timp ce şefii DSP şi DSV se contrau între ei, medicii legişti au stabilit cauzele morţii fetiţei: "insuficienţă organică multiplă, coagulare intravasculară diseminată, comă gradul III, toxiinfecţie alimentară", toate ca urmare a infectării cu Salmonella. Motiv pentru care, în paralel cu ancheta Colegiului Medicilor, a fost demarată şi una desfăşurată de o comisie a Ministerului Sănătăţii.

Zvonuri....

Cazul fiind în atenţia opiniei publice, conducerea DSP a încercat să protejeze medicii implicaţi, emiţând un comunicat prin care arăta că şi părinţii fetiţei ar avea partea lor de vină, deoarece au refuzat internarea la Municipal, preferând Infecţioasele, deşi starea pacientei era vizibil alterată.

"Nu e adevărat. Medicul de la Municipal ne-a recomandat s-o mutăm pe Patricia la Infecţioase", spune Delia Scorţe. Spusele ei sunt întărite de Marilena Crişan, directoarea Spitalului Municipal, care afirmă că, dacă există suspiciunea că un copil are o boală transmisibilă, e trimis direct la Infecţioase. "În caz de toxiinfecţie alimentară locul copilului este la Infecţioase, pentru că la noi nu sunt izolatoare, şi nu puteam risca şi alţi copii să se îmbolnăvăească", a explicat Crişan.

Nerentabilă moartă

04 Sonia Draghici (alta).jpgDorind să sară în apărarea colegilor medici, deputatul Sonia Drăghici (foto), fostă şefă a Secţiei de Infecţioase, a pus şi ea paie pe foc când, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri la sediul PSD, a afirmat că familia Patriciei vrea să facă bani de pe urma morţii acesteia. Motivul? Prin decesul micuţei, familia pierdea 3.000 de euro pe care îi primea în fiecare lună, ca pensie alimentară, de la tatăl biologic al fetei, despre care Drăghici a afirmat că se numeşte Aktaa, făcând trimitere la omul de afaceri Mustafa Aktaa, cunoscut în ani 90, dar mutat de peste zece ani în Austria. "Familia avea doar de câştigat de pe urma faptului că fetiţa trăia", a spus Drăghici, sugerând că, în pofida acestui fapt, familia a acţionat cu întârziere: "Ei n-au internat-o vinerea, când au început simptomele bolii, ci abia a doua zi, sâmbătă, deci au temporizat cu o zi internarea", fapt ce a contribuit la deces.

Deputatul medic a spus că familia încearcă să-şi recupereze banii pierduţi prin neîncasarea pe viitor a consistentei pensii alimentare. "S-au trezit cu macaroana tăiată şi vor să scoată bani de pe urma unităţii şi a medicilor. Am auzit că 3.000 de euro, câteva mii de euro, primea (n.r. - familia) de la Aktaa. Era întreţinută de tatăl biologic", a spus doctoriţa, precizând că "tatăl cu care a venit la spital era adoptiv".

Drăghici a susţinut că medicii au procedat corect şi că de vină pentru moartea Patriciei a fost sistemul imunitar deficitar al fetiţei, afectat şi de un astm bronşic, toxiinfecţia provocând pe acest fond o aşa-numită coagulare intravasculară diseminată. Altfel spus, Salmonella a provocat coagularea sângelui, iar cheagurile au invadat organele pacientei, provocându-i moartea. "Din coagularea intravenoasă diseminată doar 1% din pacienţi scapă", a spus Drăghici.

Într-o declaraţie ulterioară pentru BIHOREANUL, doctoriţa deputat a adăugat că şansele de supravieţuire ale Patriciei erau diminuate, în plus, şi de faptul că, după cum a aflat, fetiţa era infectată şi cu virusul hepatitei B!

Eroare!

În replică la ieşirea Soniei Drăghici, Delia Scorţe a afirmat că fetiţa nu e fiica lui Mustafa Aktaa, omul de afaceri la care făcea referire doctoriţa, şi nici nu primea de la acesta pensie alimentară. "Probabil a tras aceste concluzii datorită numelui fetiţei, care într-adevăr este Aktaa", a spus mama Patriciei.

Povestea numelui arab al fetiţei e mai complicată. "Când am născut-o, eram căsătorită cu Aktaa Darwish, un nepot de-al lui Mustafa Aktaa, dar copilul nu e al lui, pentru că ne-am despărţit cam la o lună după căsătorie, fără să divorţăm. Eu aveam o relaţie cu cineva şi am rămas însărcinată. Chiar am mers la notar şi Darwish a dat o declaraţie că fetiţa nu e a lui şi nu are nicio pretenţie asupra ei!", explică Delia. Mai târziu, când a divorţat, în acte s-a specificat că "nu s-a solicitat pensie alimentară".

Delia afirmă că la divorţ a obţinut schimbarea numelui Patriciei, pentru a o numi ca pe actualul soţ, Sorin Scorţe, care era foarte apropiat de ea. "Sentinţa în care se dispunea modificarea numelui din Aktaa în Scorţe avea însă două greşeli, la numele fetei şi la anul naşterii soţului. Greşelile s-au corectat, iar începând din 23 mai, care era o zi de duminică, puteam schimba certificatul de naştere. Dar Patricia a decedat în 24 şi nu am mai apucat", explică Delia.

Femeia susţine, de asemenea, că fetiţa sa nu a avut astm bronşic, şi, din câte ştie, nici hepatita B. "A mai fost internată la Pneumoftiziologie, dar cu laringită! Într-adevăr, i s-a dat Singulair (n.r - medicament folosit şi pentru tratarea astmului), dar n-a avut astm şi nici hepatită B", susţine Delia.

Silentio Stampa

BIHOREANUL a încercat să afle şi opinia doctoriţelor acuzate de Delia Scorţe, dar ambele au refuzat. Nici managerul spitalului, singurul "abilitat" să vorbească cu presa, nu a răspuns. "Ancheta încă se desfăşoară. Nu avem încă toate rezultatele de la Medicina Legală. Cel mai corect faţă de toate părţile implicate e să aşteptăm rezultatul analizelor şi al anchetei care va stabili dacă s-au urmat protocoalele terapeutice corecte", a spus managerul spitalului TBC, Octavian Cuc.

Indiferent însă de rezultate, nimeni şi nimic nu va putea umple golul familiei Patriciei, decisă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate. "Nu cerem daune, nu vrem bani, ci doar ca vinovaţii să răspundă", spune, cu înverşunare, mama rămasă "orfană" de singurul ei copil...


NOROCOS
Acelaşi tratament, efecte diferite

Tot cu toxiinfecţie alimentară, la fel ca Patricia, a fost internat şi verişorul ei, Andrei, de 11 ani, care a trecut cu bine peste boală.

"Andrei a fost primul care s-a simţit rău. Eu am făcut prăjiturile joi, băiatul a gustat un pic, de poftă, iar vineri dimineaţă a vărsat şi i-a fost rău. L-am dus la Spitalul de copii, unde a primit tratament, după care l-am adus acasă. Dar seara, după ce am mâncat cu toţii, am ajuns pe rând la Infecţioase. Andrei a fost internat din nou, tot vineri seară, la Municipal, iar sâmbătă a fost mutat cu noi la Infecţioase", explică Ioana, mama băieţelului, cea care a făcut prăjiturile.

Ca şi Patricia, Andrei a fost tratat de doctoriţa Lenard Ildiko, cea acuzată de Delia de malpraxis, şi s-a vindecat.


PERICOLUL SALMONELLA
Atenţie la ce cumpăraţi!

Mircea Gelu Budau.jpgRezultatele analizelor făcute de Direcţia Sanitar-Veterinară au scos la iveală că ouăle din care fuseseră făcute prăjiturile care au provocat toxiinfecţia alimentară asupra celor 11 persoane din anturajul familiei Scorţe fuseseră infectate cu Salmonella. "La cele 33 de ouă luate luni dimineaţă de la intermerdiarul care, la rândul său, le cumpărase din satul Surduc, comuna Copăcel, s-a evidenţiat Salmonella, prezentă atât la prăjitura cremeş cât şi la prăjitura cu cocos", a declarat BIHOREANULUI şeful instituţiei, Mircea Gelu Budău.

Şeful DSV a precizat că ouăle au fost colectate din trei gospodării şi, cel mai probabil, găinile de la care provin vor fi eliminate, iar gospodăriile dezinfectate. "Recomandăm consumatorilor să cumpere ouă numai de la unităţi autorizate", a spus Budău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
45 Comentarii
oradea
as vrea sa va spun ca am fost de mai multe ori internata la acest spital...in afara de dl dr zaporojan care munceste extraordinar si pune suflet la pacientii dansului restul cadrelor sunt nulitati nu ar avea ce cauta in acel spital ...ii port un deosebit respect acestui medic care fara interese isi face datoria si ma gandesc ca de ce sunt asa putini doctori ca dansul in lumea asta ?si mai cred ca dansul e salvarea pt multi bolnavi care au fost tratati...nu stiu daca pot sa spun tratati .. de nulitatile din spital fara rezultate si ajung la dansul...
Postat 13 Octombrie 2013, 20:02 de cetatean bihorean
COBAIUL UMAN AL SISTEMULUI MEDICAL CRIMINAL DIN ROMANIA
Nistor Ionel shared a link. March 22 Nistor Ionel commented on a link. Yesterday CUM SA RASPUNDA DEMONII? LASII SI IRESPONASABILII IN CARE NESIMTIREA A , AJUNS CRONICA , CONTAGIOASA? --"DREPTATEA ESTE DE VINA!--" SISTEM BOLNAV SI CRIMINAL! NISTOR IONEL COBAIUL UMAN AL UNUI SIS...See More Drepturile la viata, la sanatate si la integritate ale persoanei fizice (Art. 61 - 69 - Noul Cod Civ www.euroavocatura.ro Cartea I. Despre persoane Titul II. Persoana fizica Capitolul II. Respectul datorat fiintei umane si drepturilor ei inerente Sectiunea a 2-a. Drepturile la viata, la sanatate si la integritate ale persoanei fizice · · Share Nistor Ionel Art. 67. Interventiile medicale asupra unei persoane . Nicio persoana nu poate fi supusa experientelor, testelor, prelevarilor, tratamentelor sau altor interventii in scop terapeutic ori in scop de cercetare stiintifica decat in cazurile si in conditiile expres si limitativ prevazute de lege . March 22 at 9:07pm ·
Postat 29 Martie 2012, 20:55 de NISTOR IONEL
COBAIUL SISTEMULUI MEDICAL CRIMINAL DIN ROMANIA
MEDICI CRIMINALI,CARE NU-SI RECUNOSC GRESEALA !... PROFITA DE NESTIINTA,SAU CUNOSTIINTELE INSUFICIENTE DE MEDICINA ,SI TRADUC VICTIMELE,ORGANELE JUDICIARE CUM VOR EI,DUPA PLACUL LOR.IAR CEILALTI CRIMINALI DIN JUSTITIE LE APARA IMAGINEA,PERSONALITATEA,SI FAC ORICE CU BUNA STIINTA ,SA-SCAPE DE RASPUNDERE !!! SPUN CRIMINALI,PENTRU CA INCURAJEAZA INFRACTIUNEA MEDICILOR,SI NU PUNE PRET,PE SANATATEA,VIATA CICTIMEI !!!
Postat 04 Decembrie 2011, 09:56 de NISTOR IONEL
asta nu se va termina....
imi pare rau pt tn mamico....dar in acel spital nu se va sfarsi niciodata problemele astea care ei iau banii si salarii sa i omoare pe oameni nu sa i ajute deoarece din cate am vazut eu sa intamplat pe 1.o6,sa iti spun ca cu aproape 3 saptamani in urma tatal meu a murit din ce cauza avea diabet si lam dus la teapie intensiva si iau pus gulcoza,e ceva normal pt iei sa faca totul invers si pe dos si la mine prima oara a fost la tbc pt ca era un pic racit si si avea un picior rupt de 3 ani tot din cauza doctorilor aia buni de nimik ca iau pierdut o bukta de os cand iau scos soseta si cu o tija infectata care iau puso iar acum un an inainte lau diagnosticat cu diabet.cum ziceam lam dus intro duminik cu salvarea pt comisia de handicap si era un pic racit asa cand am ajuns cu el acolo lau transferat mai intai la boli infectioase unde tata nu avea voie de 30 de antibiotice din cauza diabetului si iei nu aveau nimik l am dus la TBC unde a ramas internat totul ziceam ca e spre bn pe ziua de duminik.dupa asta luni era binisor a mankt si marti mia zis ca vrea un piept de pui la gratar,dimineata inainte de a ajunge la el ma sunat mama ca a ajuns inaintea mea si k tata se simte fffoarte rau.mi p
Postat 06 Ianuarie 2011, 17:10 de diana
schimbati filmul
evitati spitalele concret evitati si cotizatiile daca nu avem servicii pentru ce sa platim ca sa ne inmormantam.............serios schimbati ceva ca asa ucideti pe capete.
Postat 13 Iunie 2010, 09:40 de upssss
spital
singurul medic profesionist si responsabil de la infectioase este doctorul zaporojan iulian ceilalti doar salariati si nu uitati doi medici de garda la citiva bolnavi dar punetii sa si puna salariile pe net cu sporuri si garzi cu tot sa vedeti de ce dorm asa linistiti
Postat 13 Iunie 2010, 00:02 de bolnavul
ceva........... sau doar barfa in continuare!
În urma anchetei derulate de Ministerul Sănătăţii (MS) în cazul băieţelului de 9 ani, decedat în urma unei fracturi la mână netratată corespunzător de către cei de la Spitalul Judeţean de la Slatina, măsurile luate ar putea fi extrem de dure. Potrivit site-ului MS, "indolenţa şi lipsa de responsabilitate au dus la acest final tragic". După demiterea conducerii spitalului, ministrul bihorean Cseke Attila spune că a aprobat "cele mai dure decizii" pe care i le permite legea, iar "comisia de disciplină a spitalului va trebui să ia decizia cea mai corectă raportată la gravitatea efectelor produse". Specialiştii din domeniu spun că s-ar putrea ajunge la concedierea medicilor care au fost superficiali şi care au întârziat tratamentul adecvat. Cazul este deosebit de asemănător cu cel al fetiţei orădene, Patricia (foto), în vârstă de 5 ani, moartă cu zile, posibil, tot din cauza dezinetersului medicilor care au tratat-o la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie. Deocamdată, ministrul Cseke nu a demis pe nimeni, la Oradea, pentru decesul fetiţei. Reamintim că şi în cazul local familia acuză întârzierea cu care au fost luate măsuri pentru încercarea de salvare a micuţei paciente, aflată în agonie timp de câteva ore în momentul în care cei de la Infecţioase au decis să apeleze la Ambulanţă în vederea transferului Patriciei la Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu". Între timp, familia a dat în judecată două cadre medicale ale Secţiei de Infecţioase (dr. Lenard Ildiko şi dr. Georgeta Călinescu), pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu şi cere suspendarea dreptului acestora de a-şi mai practica meseria.
Postat 08 Iunie 2010, 18:27 de anca
Art. 642, din Legea 95/2006 (fara "fumigene").
I. Daca tot ii ia gura pe dinainte, pe unii, iar alții își dau "doctoratul" în aruncat de "fumigene", ii invitam sa recitească și Legea 95/2006, art. 642: "(1) b) malpraxisul este eroarea profesionala săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civila a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice. (2) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, care includ și neglijenta, imprudenta sau cunostințe medicale insuficiente în exercitarea profesiunii, prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenție, diagnostic sau tratament. (3) Personalul medical răspunde civil și pentru prejudiciile ce decurg din nerespectarea reglementarilor prezentului titlu privind confidențialitatea, consimțământul informat și obligativitatea acordării asistentei medicale. (4) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei și atunci când își depășește limitele competentei, cu excepția cazurilor de urgenta în care nu este disponibil personal medical ce are competenta necesara."
Postat 07 Iunie 2010, 01:39 de stefan
se poate asa ceva?
Un cuplu bârladean, Nicu si Valerica Chiriac, trece printr-o durere de nedescris: primul lor copil, un baietel nascut normal, pe 27 mai, de 3,6 kg, care a primit nota 9 la nastere, a fost dus in stare foarte grava la Maternitatea «Cuza Voda» din Iasi la numai cinci zile de la nastere, unde copilul a murit pe 11 iunie. Medicii ieseni nu au putut sa inteleaga ce s-a intâmplat la Maternitatea din Bârlad, deoarece copilul nu avea niciun fel de malformatie congenitala, era perfect sanatos si totusi s-a sufocat, nefiind supravegheat, iar lipsa oxigenarii creierului a dus la declansarea unei hemoragii cerebrale care i-a fost fatala bebelusului. Parintii copilului acuza cadrele medicale din Maternitatea Bârlad de nesupravegherea bebelusului, de faptul ca mama nu a fost lasata sa stea impreuna cu copilul si astfel s-a putut sufoca bebelusul fara ca nimeni sa fie lânga el asistentele medicale fiind ocupate sa urmareasca filmul Inima de Tigan. Practic, Iustin Leonard Andrei, micutul familiei Chiriac, nu a avut nicio sansa la viata in Maternitatea din Bârlad. In urma solicitarii facute de parinti, care au mers la Gabriela Danes, directorul medical al Spitalului de Urgenta «Elena Beldiman» din Bârlad, pentru a afla ce s-a intâmplat de le-a murit copilul, conducerea spitalului a declansat o ancheta interna pentru a se stabili de ce nu era supravegheat micutul aflat la fototerapie si daca se face cineva vinovat de neglijenta in serviciu. Primul copil al familiei Chiriac Nicu si Valerica, din Barlad, pe nume Iustin Leonard Andrei, a murit in conditii suspecte la doar cateva zile de la nastere. Valerica Chiriac a declarat, fapt sustinut si de medicul care a asistat-o la nastere, ca a nascut un baietel, pe data de 27 mai, la ora 14.30, in conditii normale. Bebelusul avea 3,6 kg, era perfect sanatos, primind nota 9 la nastere. Sarcina Valericai a decurs absolut normal, fara niciun fel de problema. Sotul ei, agentul de politie Nicu Chiriac, adjunctul sefului de post din comuna Malusteni, a apucat sa-si vada baiatul doar 10 minute, pentru ca, fiind in perioada alegerilor locale, era consemnat la post. Dupa cinci zile de la nastere, timp in care Iustin Leonard Andrei nu a dat niciun fel de semne ca ar suferi de ceva, ba chiar era laudat de medicii din Maternitate ca era vânjos si perfect sanatos, copilului i s-a intâmplat ceva! Exact acestea sunt vorbele pe care le-a auzit Valerica de la o asistenta medicala, pe data de 30 mai, la ora 8.00, dupa ce ea isi alaptase copilul si il culcase, urmând ca sa vina cineva sa-l puna pe copil la fototerapie, deoarece i se indicase aceasta terapie, având pielea putin galbena. «Am nascut copilul sanatos» In dimineata zilei de 30 mai, Valerica Chiriac a alaptat pruncul si apoi a plecat in salon, trimisa de asistenta de serviciu «pentru ca nu este voie ca mamele sa stea cu nou-nascutii», desi la maternitatile din Iasi nu este la fel. Dupa ce l-a alaptat pe fiul ei la ora 6.00, dupa doua ore a fost anuntata ca «ceva s-a intâmplat» cu fiul ei, fapt pentru care o ambulanta speciala a venit de la Maternitatea «Cuza-Voda» din Iasi si l-a transportat de urgenta acolo. Agentul de politie Nicu Chiriac a aflat cu stupoare vestea si nu-i venea sa creada cele intâmplate, nu-si explica nici el si nici sotia sa ce s-a intâmplat in conditiile in care fiul lor s-a nascut de 3.6 kg. Si de pe 27 mai pana pe 30 mai, a fost perfect sanatos. Fiind consemnat in localitate din cauza ca urma sa preia spre paza sectia de votare, Nicu Chiriac nu a reusit decât sa comunice telefonic cu sotia sa, iar vestile de la Iasi erau din ce in ce mai rele. «Am nascut copilul sanatos, fara niciun fel de probleme, timp de cinci zile nu a avut absolut nimic. Din prima zi dupa ce am nascut l-am si alaptat, a luat in greutate, nu se anunta nimic deosebit. Când sa imi faca externarea, domnisoara doctor de la neonatologie de aici mi-a zis ca e cam galbior, ca are un inceput de icter si ca mai sta o zi. Il tinea cu fata in sus si nu era nimeni care sa aiba grija de el, ca pe mine nu ma lasau sa stau cu el ca asa spun, nu este voie sa stea mama cu copilul. Copilul s-a zgâriat, si-a dat si pampersul jos de pe el, deci nu era o leguma, era chiar vânjos. Pe 30 mai, la ora 5.00 l-am alaptat, la ora 6.00, l-am lasat dormind, pe o parte, urmând sa vina cineva sa il puna la fototerapie. La orele 8.00 a venit o asistenta si mi-a zis ca s-a intâmplat ceva cu copilul meu, ca este grav si ca trebuie sa fie dus la Iasi. Chiar mi-a zis ca am avut noroc ca a fost gasit de o asistenta care s-a dus sa ia analizele unui alt copil si l-a vazut pe copilul meu la fototerapie ca era vânat! Deci nu era supravegheat absolut deloc... A fost dus la Iasi, dar acolo nu s-a mai putut face nimic, a murit pe 11 iunie. Toti medicii de la Iasi ma intrebau «Ce s-a intâmplat la Bârlad?» pentru ca avea o hemoragie cerebrala foarte mare...» «Copilul a suferit enorm» Dupa scrutin, Nicu Chiriac a plecat la Iasi, iar aici medicii nu isi puteau explica ce i s-a intâmplat la Maternitatea din Barlad unui copil perfect sanatos. «Medicii de la Iasi nu au mai avut ce sa faca. Copilul nostru era in stare foarte grava de la Barlad. Chiar am vorbit cu directoarea Materinitatii Cuza Voda din Iasi, doamna doctor Stamatin care ma intreba mereu "Ce s-a intamplat la Barlad? Mi-a zis din start ca bebelusul nostru a patit ceva la Maternitatea din Barlad. Uitati ce scrie pe certificatul constatator al decesului: stop cardiac, coma gradul IV, hemoragie cerebrala si intracraniana... ce mai, copilul a suferit enorm. La Iasi a fost tinut la aparatura performanta, s-a facut tot posibilul... La autopsie, medicul legist, doamna doctor Terente, ne-a zis ca suspiciunea de "sindrom al noului nascut", cum s-a presupus la Iasi ca este, nu se confirma, nu avea malformatii congenitale, nu isi poate explica ce a generat o asemenea hemoragie... S-a presupus, si eu cred ca acesta este adevarul, ca, stand copilul cu fata in sus la fototerapie, a prins un gol de aer, s-a sufocat, nu a fost nimeni lânga el sa il intoarca sau sa-l bata pe spate cum se bat toti copiii mici si s-a sufocat, astfel ca nu i-a mai fost oxigenat creierul si s-a declansat hemoragia", a spus Nicu Chiriac.
Postat 05 Iunie 2010, 13:26 de extraordinar
se poate asa ceva?
Buna sunt Iustina din Sibiu .As vrea sa iti spun ca esti super tare.Si eu am patit la fel ca tine poate mai crunt a fost, deoarece bebelusul meu nu avea absolut nimic,iar eu am avut o sarcina supernormala fara nici un fel de probleme.Dar acest vis al meu a devenit cosmar odata cu internarea mea in maternitatea din SIBIU.Povestea mea este foarte trista si foarte greu reusesc sa trec peste tot ce sa intimplat.Aveam 40 de saptamini iar RAUL nu dadea nici un semn ca ar vrea sa paraseasca burtica mea.Am mers la spital unde ma preluat o doamna doctor si mi-a facut o ecografie unde Raul era ok dar lichidul amniotic era usor diminuat.Mi sa spus sa merg acasa caci Raul se pregateste de nastere.La 3 zile dupa respectiva consultatie a inceput sa ma doara burta,am mers din nou la maternitate unde durata consultatiei mele a fost nu mai mult de 3 min.La fel mi sa spus sa merg acasa.Dar ma intreb eu cit puteam sa mai tin bebelusul in burtica?Aveam deja 42 saptamini mergeam pe 43 cind m-am internat.La internare mi sa facut o ecografie unde normal lichidul era diminuat din ce in ce mai mult.Dar altceva nimic,a doua zi avenit la mine un medic rezident iar eu am intrebat mie nu imi faceti nimic? si foarte sec mi sa raspuns ca nu.Normal ca in dupa amiaza respectiva Raul a murit.Mentionez ca in momentul in care sa constatat decesul eu nu mai aveam absolut deloc lichid.Si uite asa in data de 28 august 2007 a trebuit sa nasc normal un bebelus mort de 3,6oo.Am primit si raspunsul de la necropsie normal ca bebelusul nu avea absolut nimic.Dar incompetenta medicilor lasa de dorit.Inainte de a ma interna tot la 2 zile mergeam la spital,dar ma trimitaeu acasa.Mentionez ca medicul care ma supravegheat pe timpul sarcinii era in concediu de odihna.Pentu el am tot respectul din lumea asta dar doar pentru el.Din 29 august pina in 31 decemdrie 2007 au murit 13 copii numai in maternitatea din SIBIU dar nimeni nu a fost dispus sa scrie in mass-media despre acest lucru.Este ceva de necrezut ceva se intimpla.Trebuie sa facem ceva nu se poate sa fim calcate in picioare.
Postat 05 Iunie 2010, 13:25 de extraordinar
atata timp cat serviciile medicale sunt gratuite
nu ii vom multumi pe toti managerial la un bolnav de cancer la un moment data medicamentele isi pierd efectul, profesia de medic, politist, judecator, ingineri sunt cele mai periculoase profesii ei iau decizi pentru viata noastra a oameniilor, stau si ma gandesc ca daca as fi intr un accident rutier nu as accepta sa fiu internata intr un spital in primul rand nu sunt decaord sa fiu un COBAI pe banii mei si nu ma mai lupt cu sistemul judiciar sa recuperez cheltuielile cu spitalul cat timp esti supravegheat de un medic e perfect legal sa te tratezi si la domiciliu si uite asa nu raspunde decat un medic nu o gramada de intermediari care mai stiu eu ce saboteaza...cand vom plati totul ca in strainatate vom multumi toti oamenii asa nu ai cum sa i multumesti pe toti nici ca timp nici ca randament, pacientul si taxa + cadrul medical aferent.....nu exista munca voluntara, exista munca la negru cititi codul muncii.
Postat 05 Iunie 2010, 10:33 de nca
dar PLAZZA?
Cadre didactice universitare competente/profesioniste și DEDICATE (și) profesiei de dascăl, fără "n" servicii și afaceri = absolvenți de medicina cu pregătire (inclusiv morala) conforma! recomand in acest caz conform cerintelor lui STEFAN: preoti si maicutele.......nimeni nu se sacrifica ami ales tinerii care au si o familie in spate.....urmariti societatea indiferent ce profesie exercita superficialitatate din cauza timpului si a a familiei isi spune cuvantul totul se invarte in jurul baniilor....sunt curioasa aceasta mama ce a facut pentru semanii, cata munca voluntara face fara banii si cati din noi o facem? e ff usor sa aruncam cu pietre in altii dar cei ce arunca cat sacrificiu fac moral.......NIMIC, urla ca altul e vai de capul lui dar uita ca decesul a fost provocat, cat munceste si studiaza un medic si sa nu uitam nu e robot se lupta cu sitemul din sanatate.....de ce toti tinerii sunt optimisti cand isi aleg profesia si pe urma fff multi nici nu o mai practica, se zvoneste ca nu au invatat, nu toti au putere sa accepte sistemul si refuza sa faca victime devenid o victima a societatii..............asa ca STEFAN lumea pe acre o cauti tu multi viseza asa o intalneasca in cerur
Postat 05 Iunie 2010, 09:55 de tiago
De ce nu ai fost de garda, Hypocrate?
I. Fara a minimaliza responsabilitățile unui părinte, dacă ar fi fost Hypocrate de garda (și din cele prezentate/comentate), am convingerea ca fetita nu ar fi murit! II. Este (prea) vizibil faptul, ca unii din urmașii lui Hypocrate, sunt "doctori" în mușamalizarea cazurilor de malpraxis. Si, prea multele "fumigene" aruncate pe "piață", indica acest lucru. Sper ca echipa Bolojan-Carp, sa fie mai eficienta (și) în acest sens! III. O metoda de eliminare/prevenție malpraxis: Cadre didactice universitare competente/profesioniste și DEDICATE (și) profesiei de dascăl, fără "n" servicii și afaceri = absolvenți de medicina cu pregătire (inclusiv morala) conforma!
Postat 05 Iunie 2010, 07:09 de stefan
ucidere din culpa cazuri solutionate
"Savarseste un abuz in serviciu contra intereselor persoanelor medicul sau orice membru al personalului sanitar care refuza sa acorde asistenta medicala de urgenta, indiferent de specialitate, de locul unde se afla, sau daca este in timpul ori inafara programului de lucru" (Avram Filipas). singurul teoretician din Romania care o sustine in lucrarea sa este Florin Streteanu(de unde o sa si citez acum) . Pe scurt analiza cauzalitatii se face in 2 etape : 1) Actiunea sa creeze un pericol relevant din punct de vedere juridic pentru valoarea sociala ocrotita prin incriminarea acestei fapte.(spre exemplu,actul sa fie adecvat pentru uciderea unei persoane ) 2)rezultatul sa fie o consecinta a acestei stari de pericol, cu alte cuvinte actiunea sa fie o cauza sine qua non pt. rezultat. In speta , inactiunea medicului creaza un pericol relevant pentru viata victimei insa moartea acesteia nu este o consecinta a acestei stari de pericol. Vorbesc de o situatie teoretica ideala , unde as avea cum sa stiu sigur , situatie care nici nu mi se pare asa greu de imaginat. E suficient sa se dovedeasca medico-legal imposibilitatea salvarii victimei, orice ar fi facut medicul.
Postat 04 Iunie 2010, 14:43 de apropo
ucidere din culpa cazuri solutionate
Ionela Lorena Buicu a fost tratată de dureri de spate la cabinetul particular al medicului din Târgu-Jiu, unde a făcut câteva injecţii. Liliana Crăciun susţine că nu este vinovată şi că medicii din Târgu-Mureş încearcă să se disculpe: „Este o şmecherie a lor, prin care încearcă să-şi acopere greşeala. De la mine a plecat pacienta cu diagnosticul de lombocruralgie, adică dureri la spate. Toată infecţia respectivă a avut loc la burtă, nu la spate, unde o tratasem eu. Acolo unde au făcut inciziile era un colecist gigant, fierea fiind umflată de şase-şapte ori mai mult decât normal". O săptămână în comă Maria Buicu, mama pacientei decedate, o contrazice şi susţine că Liliana Puiu Crăciun s-ar face vinovată de moartea tinerei pentru că în urma tratamentului administrat de aceasta pacienta a fost infectată: Arădeanca “paralizată” de vaccinul antiporcină povestește drama prin care a trecut „Medicii de la Târgu-Mureş au spus că fata era infectată cu un streptococ piogen care s-a găsit acolo unde s-au făcut injecţiile. Au făcut inciziile respective pentru că era vorba despre o bacterie anaerobă şi era o metodă prin care încercau să stopeze evoluţia infecţiei. Am dus fata la spitalul din Târgu-Mureş pentru că se simţea foarte rău. A ajuns noaptea şi până dimineaţa a făcut două stopuri cardio-respiratorii. A stat o săptămână în comă, iar după alte cinci a murit". Pentru mai multe probe, procurorii vor solicita o expertiză de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" Bucureşti
Postat 04 Iunie 2010, 14:36 de apropo
superrrrr
Recalcularea pensiilor in minus este ilegala, considera CEDO Consiliul Legis­lativ atrage atentia guvernului ca reducerea pen­siilor este ilegala, iar masura ar putea costa statul mai mult decat economiseste acum. In avizul la proiectul de lege privind reducerea pensiilor, CL arata ca CEDO a obligat Letonia sa despagubeasca o persoana careia i-a fost redusa pensia prin recal­cu­lare, intrucat „este vorba despre un drept cas­tigat“. Exemplul vine in contextul in care si premierul Boc a invocat o decizie CEDO, pentru a explica faptul ca valoarea pensiei nu ar fi garantata, ci doar plata acesteia, ca drept castigat. De ase­me­nea, Consiliul Legislativ precizeaza ca pensiile speciale ale magistratilor sau ale altor categorii nu constituie un privilegiu, ci sunt un drept justificat obiectiv, chiar „patrimonial“, iar limitarea nejus­ti­ficata a unui astfel de drept poate fi interpretata ca o „privare de proprietate“.
Postat 03 Iunie 2010, 18:28 de superrr
vai de doctori
mi se pare de-a dreptul scandalos ceea ce afirma d-na draghici.Cum poti spune ca acea mama avea doar de castigat financiar de pe urma fetitei sale? Ce mama poate gandi in asa mod machiavelic.Doctorii sunt in marea lor majoritate niste frustrati din cauza sistemului medical, din cauza salariilor, nu actioneaza decat daca le bagi in buzunar.Nu cumva sa-i trezesti din somn cand mergi noaptea la urgenta.Ca deaia primesc spor de garda.Nu stiu cum le este constiinta de incarcata, insa un lucru este cert cum ca D-zeu nu bate cu bota.Si eu sunt mama si nu as putea suporta pierderea unui copil chiar daca as avea 10 copii, chiar si cu tatici diferiti.Este f.dureros .
Postat 03 Iunie 2010, 17:54 de ioana
cine face analizele? medicii?
De sâmbătă până luni, probele biologice recoltate fetiţei au fost ţinute pe coridor! "Oricine putea pune orice în recipienţi. Cum să stai atâtea zile fără să faci analiza? De ce nu au dus probele la un spital sau laborator privat?", zice ea, revoltată şi pentru că o mare parte din medicamente le-a plătit din banii proprii........ dar cine face analizele ? mama acuza si loveste dar sincer ce ca facut cu cumnata , serios pe ea nu o da in judecata? cata lipsa crasa de ipocrizie..un medic stie in momentul in care vede pacientul daca mai supravietuieste sau nu sincer cum spune doctorita o mai putea dopa ca sa i faca pe plac mamei dar tot nu avea garantia ca traia. poate numai o chinuia si mai mult...de ce nu ai facut medicina ca sa intelegi profesionalismul mediciilor si culmea ironieie esti si judecator.......mi e mila de fetita sper sa se faca dreptate sa fie o lectie de neuitata pentru multe mame, e corect ca o mama sa fie pedepsita in urama decesului copilului intr un acccident rutier-nice e nu a vrut sa si ucida copilul si o mama care provoaca decesul copilului alimentar sa ramana nepedepsita, e moral?
Postat 03 Iunie 2010, 10:53 de mama nu are dreptate
ce scuza nobila
ce scuza nobila ce mama si ar ucide copilul? oare ce mama una neglijenta, una frustrata pe viata, una isterica care nu mai are luciditate in ce face, etc. si cine e cretin opinia publica asa ve ti urla si in instanta...neam de mahala, va mai plangeti mult de mila, mi au ucis copilul medici.....sa va fie voua rusine sa va bateti joc de reputatia medicilor, pentru neglijenta voastra irationala..........ouale daca sunt stricate, contaminate miros........ isi schimba culoarea ati fost legati la ochii sau BETI cu mult alcool.............neam de mahala.TOTI am muri daca nu am sesiza alimentele nesanatoase, cultura generala, pacat de fetita, dar se va face dreptate oricine poate depune plangere penala impotriva mamei sa ucizi un fufletel de om......ce vina a avut biata fetita?
Postat 02 Iunie 2010, 15:33 de wow
inuman
nu pot sa cred cata r autate poate exista,ganditi-va toti cei care va considerati atat de destepti,cà oricand puteti fi in locul parintilor acelei fetite?Ce a-ti face?Daca ma iau dupa comentarii nimic,probabil le-ati aduce laude medicilor,ca vi-au ingropat copilu sau...probabl a-ti sta foarte linistiti.S-A INTAMLAT SI GATA.SNTETI CHIAR DOBITOCI TOTI.Care mama i-ar face rau propriului copli,cati din voi aveti copii,eu cred ca nici unul...Doamne freste, cati cretini pot exista in lumea asta.
Postat 02 Iunie 2010, 14:02 de elena
ioana
asa cum familia se exprima liber exact asa si altii au dreptul sa faca ce face familia sa arate cu degetul spre ea familia care si a ucis copilul cu multa bestialitate as dori sa se faca analizele la cremes sa se constate gradul ff mare de infectie care nu provin de la oua de gaini dar asta inseamna ancheta penala ff seriossa si descoperirea adevaratiilor vinovati conditiile de pastrare, igenna..........da ff rusinos TBC, familia indoliata dar de ce s a ajuns la doliu este un deces provocat, nu o moarte naturala, asta nu intelegi IOANA.
Postat 02 Iunie 2010, 09:32 de anca
Rusine
Este absolut incredibil ce comentarii apar postate la un asemenea articol. Decat comentarii de genul celor postate de "ma scuzati", "in tot raul e si un", "wow" etc mai bine opriti adaugarea comentariilor. E o lipsa totala de respect fata de familia implicata in aceasta tragedie. Iar in ceea ce o priveste pe d-na dr Sonia Draghici, "S-au trezit cu macaroana tăiată" nu e nici pe departe o expresie pe care as dori sa o aud de la deputatul pe care l-am ales sa ma reprezinte in Parlament. Asteptati cu totii rezultatele anchetei si de-abia apoi faceti presupuneri legate de cei vinovati.
Postat 02 Iunie 2010, 02:44 de Ioana
te aprob stefan nu imagine conteaza ci fapta
Este vorba, totuși, de o viata pierduta, nu de imaginea ...unora. .. este vorba de o crima si eu vreau dreptate ca si tine dar crezi ca va fi pedepsit vinovatul ? eu nu cred.......din pacate va scapa si va plati alt copil .......timpul imi va da dreptate......... mama este vinovata dar nimeni nu intelege
Postat 01 Iunie 2010, 22:32 de da stefan
azi in parc de 1 iunie Vanesa putea sa fie si ea......dar sa i multumesca mamei pentru neglijenta
azi eram in parc si copii refuzau o prajitura radeau poate are Samolea .....fetita nu a murit in zadar nici un copil nu mai manaca prajitura...vad prajitura ca pe un pericol..pacat ca VANESA nu a avut parte de acest refuz........dar daca i a fost impus ce era sa faca ea, probabil ii era frica de mama......cine stie?
Postat 01 Iunie 2010, 22:28 de da a murit un copil
"Lupoaicele moraliste" vs "Banii vorbesc/conteaza"!
I. Ce "BINE" ar fi, sa fie dezincriminate: 1. malpraxisul; 2. mărturia și dovezile mincinoase; 3. pretinderea șpăgii ("vămuirea" neoficiala); 4. hotărârile judecătorești neconforme; 5. incompetenta, mai ales în cazul "numiților politic" și a celor cu multe diplome (sau și cu grad didactic universitar). II. Oare câți specialiști (și) în malpraxis, se duc sa lucreze în străinătate? III. Specialiștilor în "mușamalizare": Păcat ca Hypocrate, nu a fost de garda! PS. Rugam mai puține ..."fumigene"! Este vorba, totuși, de o viata pierduta, nu de imaginea ...unora.
Postat 01 Iunie 2010, 21:48 de stefan
nesimtire la greu 2
Nici nu am cuvinte sa descriu dezgustul pe care-l simt cand vad reactia si comportamentul unor oradeni/bihoreni in fata unei astfel de situatii! ATI UITAT SA FITI OAMENI! A murit un copil si voi improscati cu noroi.... RUSINE!
Postat 01 Iunie 2010, 19:22 de stefy
nesimtire la greu
in mod normal citesc si tac, nu cumosc familia si am aflat despre caz din ziare. NU INTELEG CUM UNELE MINTI mai mult decat inguste o acuza pe mama! Eu nu inteleg unde a disparut umanitatea, bunul simt si decenta! Nu inteleg cum o persoana pretinsa educata ca S. Draghici face astfel de afirmatii! NU inteleg ce are numele fetitei cu moartea ei! Nu inteleg cum UNII EFECTIV nu-si asuma responsabilitatea pentru faptele lor! Nu inteleg legatura dintre viata privata a familiei si moartea fetitei! Dumnezeule, CHIAR NU AVETI JENA? Doamnelor si domnilor reporteri, cu respect va rog urmariti cazul indeaproape! Nu se poate ca o familie si asa lovita de un astfel de necaz, sa fie lovita si mai tare de unii rauvoitori si lingai pe langa "altetele" lor! NU lasati rautatea sa invinga! Cati copii mai trebuie sa moara ca sa invatam sa-i protejam??? Chiar nu mai exista bun simt si umanitate? Chiar asa??? Nu e trist? Iar cei care acuzati mama, sa va fereasca Dumnezeu sa aflati CUM E sa pierzi pe cineva drag!!! Sa fiti in fata sicriului si sa realizati ca NU VETI MAI VEDEA NICIODATA OMUL DRAG! Altfel, sunteti non-oameni, daca sunteti in stare sa va legati de ce a zis mama ei in fata sicriului! Nici nu p
Postat 01 Iunie 2010, 19:16 de stefy
referitor la acest caz si nu numai
eu recomand desfiintarea in totalitate a sitemului sanitatar de stat e inutil sa varsam banii care fie sunt folositi in alte scopuri si sa platim pentru serviciile medicale , oricum platim si inca dublu......atunci sa vad cati pacienti vor fi, cati se vor mai imbolnavi probabil si ministrul are dreptate sunt costuri administrative ff mari, coruptia in floare ce sa faca el ....nimic sa si dea demisia, ne ducem la privati.......si ii dam in judecata daca nu ne vor obliga sa semnam acte inainte..........cine vrea la sp[ital nu are decat dar nu mai vreau sa cotizez, sa hranesc un sitem parazit dublu sau chiar triplu......jos sistemul bugetar, jos CANCERUL ROMANIEI!
Postat 01 Iunie 2010, 16:43 de anca
indiferent cine beneficiaza de
indiferent cine beneficiaza de servicii medicale cunoaste ineficienta si practic rata de mortalitate care este strans dependenta de avutia naturala a omului, IMUNITATEA sa inteleg ca medicii i au dat ceva care i au paralizat imunitatea? si fetita a fost ucisa de medici? mie greu sa cred ca avocatul e vinovat daca MAMA nu castiga in instanta........totul e relativ dar ironie Moartea e absoluta, am banii am parte stimata MAMA iti recomand ca pe viitor sa te abti sa mai bagi alt minor in groapa si sa urli nu poate iesi......o inconsienta, lipsita de rationament....unde duce aroganta, sa ne fereasca cel de sus.
Postat 01 Iunie 2010, 16:21 de ma scuzati
in practica codul familiei nu
in practica codul familiei nu se respecta practic mama trebuie sa fie cercetata penal sa se stabileasca culpa pentru moartea fetitei, de ce nu se pune in practica? credeti ca presa va sterge cumva raspunderea morala si penala a parintelui in ce priveste regimul alimentar aplicat pe un copil de 5 ani.........oare cine fuge de raspundere: medici sau mama? haideti taote mamele bagati ce vreti in gura copiilor ca medicii sunt platiti degeaba .............. a murit un copil nevinovat vreau dreptate.........indiferent cine e vinovat sa platesca.
Postat 01 Iunie 2010, 15:51 de in tot raul e si un
sa dea D_ZEU sa te trazzzzznesca
daca am dreptate si mama si a ucis copilul cu buna stiinta, i a spus manaca ce zici? ce sa i mai faca DOCTORII cu imunitatea slabita ?
Postat 01 Iunie 2010, 15:22 de sonia
eu fig de spitale si previn ma uit ce bag in gura
medicii nu raspund de medicamentele pe care ministerul sanatatii nu le mai pune la dispozitie asta e de cel putin 8 ani, eu personal am platit totul in spitale, fenomenul asta este din 2002, medicul te consulta gratuit iar tratamentele le cumperi- raspunzi tu conform crizei....bucurati va si preveniti ca s ar putea sa nu mai avem nici tehnologie medicala............sincer recunoasteti ca puteati fi fara cremes........acum haideti toti mancati ce apucati si haideti umpleti spitalele sa vedem cine raspunde?
Postat 01 Iunie 2010, 15:15 de pentru florinel
stimate domn naca
stimate domn dumneata pa ce lume traiesti? Impresia mea este ca ai citit alt articol si ai pus gresit comentariul tau. Tu vb de ciuperci si alte prostii cind criminali din spitale ne ucid copii si ne trateaza ca pe niste gunoaie pentru ca ai spate si deputat dar daca gandirea ta este la fel pot sa iti recomand ceva sa te iei de mana cu acesti criminali si face-ti un bine societatii aruncativa in cap
Postat 01 Iunie 2010, 13:35 de florinel
sonia
Mai Naca, mama ta a mancat oua de rata cand te-a facut pe tine asa prost. cum poti afirma asa ceva, mai ...tu doctor esti ?te pomeni ca da!Ce mama vrea sa scape de copil La Oradea ai terminat? O fi bai la ouale de rata dar si in sistemul sanitar!
Postat 01 Iunie 2010, 13:32 de sonia
AVIZ MAMELOR CARE VOR
AVIZ MAMELOR CARE VOR SA SE SCAPE DE COPII NU LE DA TI OUA DE RATA SI PE URMA ACUZATI MEDICII, OUALE DE RATA NU SE COMERCIALIZEAZA DECAT LA negru........ATENTI SI LA CIUPERCI............NU VA ucideti SANGELE DIN LIPSA DE CULTURA !
Postat 01 Iunie 2010, 13:12 de NACA
Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2007
IInterdictie pentru ouăle de rată • ouăle de rată pot produce toxiinfectii alimentare foarte grave, motiv pentru care nu vor mai putea fi vîndute Comercializarea ouălor de rată în perioada Sărbătorilor de Paste va fi interzisă, potrivit unui comunicat emis de conducerea Directiei Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor (DVSA) Neamt. Acest produs este întrebuintat în special în sectorul de patiserie, la prepararea prăjiturilor, dar are un inconvenient: poate produce foarte usor toxiinfectii alimentare. Dacă sînt insuficient preparate termic, se poate transmite consumatorilor salmoneloza, o afectiune extrem de periculoasă. Pentru a fi evitate astfel de probleme, produsul mentionat nu va exista în galantare. Nici ouăle de găină nu vor putea fi vîndute oricum, ci numai în anumite conditii. Astfel, dacă vor fi destinate consumului public, vor trebui să fie stampilate si însotite de un certificat de sănătate publică veterinară. „De obicei, ouăle de rată nu prea se găsesc în comert, deoarece toată lumea stie ce periculoase sînt. Majoritatea celor care le folosesc la pască sau la alte produse traditionale le achizitionează direct de la producători. De sărbători, vor exista probleme legate si de vînzarea de către particulari a ouălor de găină, deoarece conditiile care trebuie îndeplinite nu sînt la îndemîna oricui. În primul rînd este obligatorie marcarea produselor, iar sătenii nu au astfel de stampile. Ar trebui să se prezinte la medicul veterinar de care apartin. Acesta va analiza ouăle si va elibera certificatele necesare, dar procedura este destul de anevoioasă“, a declarat medic veterinar Cornel Pavelescu, coordonator al Circumscriptiei Veterinare Zonale Roman. Cofrajele cu ouă trebuiesc depozitate în spatii special amenajate, care să asigure o temperatură corespunzătoare. Nu vor putea fi vîndute ouăle care au coaja crăpată sau murdară. Inpectorii sanitari-veterinari au mai precizat că, tot de Paste, romascanii ar trebui să acorde o atentie deosebită cărnii. Aceasta va fi admisă pentru consumul public numai dacă va fi însotită de aceleasi documente obligatorii si va purta o marcă de sănătate ce se aplică cu o stampilă rotundă.
Postat 01 Iunie 2010, 12:57 de incultura
SONIA
Nu stiu cine a scris aceste comentarii, dar se vede de la distanta ca d-na deputat Draghici isi apara incompetentii de medici si mai mult si-a dat arama pe fata( nu e nici om, NICI MAMA!!!!AIci e vorba despre viata unui copil si nici decum despre viata mamei sau a tatalui biologic. De ce nu inchideti acel spital daca nu are nici macar medicamentatie sau terapie. Unde vor merge cazurile pe viitor cu toxiinfectie alimentara? sa va bata D-zeu pe toti vinovatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 01 Iunie 2010, 12:52 de cetateanul revoltat
ucisa bestial de cine?
Indiferent însă de rezultate, nimeni şi nimic nu va putea umple golul familiei Patriciei, ......le cred si eu auzi oua de RATA la un copil de cinci ani.........sa dea D-zeu sa se faca dreptate sa platesaca pentru acest copil nevinovat , o victima lipsita de aparare care din pacate a fost UCISA intr un mod bestial, am sa ma rog pentru ea, sa se faca dreptate........sa raspunda cei care au ucis o cu adevarat.
Postat 01 Iunie 2010, 12:48 de ucisa bestial
au trecut cinci ani ce tata isi lasa copilul pe numele altuia?mi l aratati si mie
"Sentinţa în care se dispunea modificarea numelui din Aktaa în Scorţe avea însă două greşeli, la numele fetei şi la anul naşterii soţului. Greşelile s-au corectat, iar începând din 23 mai, care era o zi de duminică, puteam schimba certificatul de naştere. Dar Patricia a decedat în 24 şi nu am mai apucat", explică Delia..........incredibil copilul de cinci ani poarta numele altui barbat=tatal natural !!!!!!! sa mori de ras sau plans?
Postat 01 Iunie 2010, 12:43 de ce tata isi lasa ...
s a casatorit cu un cetatean strain
interesant dar de ce i a dat numele copilului..........ceva murdar este aici, dar stiti nu exista interes sa se afle mai multe........copilul asta plateste pacateler parintiilor.....pacat ca nu este lege pentru asa ceva...........nu trebuie sa fi orb sa vezi realitatea nepotul unui om de afaceri se casatoreste nu o atinge si ironie copilul ramane cu numele lui..................DNA Draghici avea dreptate, politia ar trebui sa cerceteze daca intradevar primea si banii, am stabili definitiv cuvantul mamaei insotit de minciuni si numai minciuni...........felicitari d. na Draghici, ati fost ff desteapta............barfa , barfa dar la mijloc este si un adevar mai putin luminos.
Postat 01 Iunie 2010, 11:57 de wow
s a casatorit cu un cetatean strain
pentru cetatenie, practic nu si au consumat casatoria .......de ce sa u casatorit a existata ancheta posibil casatorie din interes este interzis conform codului penal.......................... "Când am născut-o, eram căsătorită cu Aktaa Darwish, un nepot de-al lui Mustafa Aktaa, dar copilul nu e al lui, pentru că ne-am despărţit cam la o lună după căsătorie, fără să divorţăm. Eu aveam o relaţie cu cineva şi am rămas însărcinată. Chiar am mers la notar şi Darwish a dat o declaraţie că fetiţa nu e a lui şi nu are nicio pretenţie asupra ei!"
Postat 01 Iunie 2010, 11:53 de wow
@femeia asta cauta publicitate gratuita
"Nu o băgaţi, că n-o să mai poată ieşi de acolo!", striga mama disperată, la înmormântare............cine sa iasa......MOARTA cat teatru joaca......o considerati lucida sa spui unui mort ca iese din sicriu!!!!!!!!!!!! eu cred ca este un pericol public pentru societate ori isi bate joc de cei ce au participat la inmormantare, oricat de mare e durerea nu am urlat ca trebuie sa iasa din sicriu.............DOAMNE FERESTE! nu e normala la cap, sunt manifestari de om isteric si ...................oare de ce face pe nebuna?
Postat 01 Iunie 2010, 11:44 de eu va declar deschis
femeia asta cauta publicitate gratuita
deci este indadmisibil doctorita aplica tratamente pe doi copii si unul se vindeca si altul moare, stimata doamana aveti o calitate morala ireprosabila casatorita cu nepotul omului de facarei si face copilul cu altul.....ce deduceti ca are calitate de mama deosebite, nu respecta regulile, la fel a facut si cu fetita ii da tratament de astm dar ea spune NU ARE ASTM.....................serios instanta trebuie obligatoriu sa i dea o pedeapsa penala.........si a ucis copilul fara dar si poate, daca as fi in juriu asa vad lucrurile......nu respecta reguli cine stie cate a mai facut si asta a dus si la dezechilibrul imunitar al fetitei, oricat incerca sa se disculpe EA E VINOVATA, ea ca mama decide ce sa manace copilul ei, a decis gresit sa fie sanatoasa, dar sa nu mai improasete cu noroi medicii, acum practic ii hartuiesti cu acest comportament abuziv de MAHALA............sa astepte verdictul ca calomia se pedepseste penal fara da si poate..........nu respecta nimic, nu are reguli, ea face ce vrea si nu plateste pentru ce face.
Postat 01 Iunie 2010, 11:39 de eu va declar deschis
spitalul
La urmatoarea toxinfectie alimentara unde vor fi internati copii ? La Municipal unde nu au infectioase dar au terapie intensiva sau la spitalul de infectioase unde nu au terapie intensiva ? Si poate ar fi bine ca avocatul Mester dar si doamna Draghici sa vina cu lucruri certe si adevarate nu cu simple speculatii fara nici o dovada sa le sustina .
Postat 01 Iunie 2010, 09:37 de dan
Avocatul
Avocatul afirma : Fisa putea fi completata dupa moartea copilului . Aceasta nu este decit o simpla speculatie . Avocatul trebuie sa aiba dovezi certe ca asa s-a intimplat . Altfel nu are nici o valoare aceasta afirmatie . Logic , nu cred ca doctoritele i-au dat tratament baiatului -care sa vindecat-dar nu i-au dat tratament fetitei . Baiatul a raspuns la tratament fetita nu . Deci cred ca si fetita a primit acelasi tratament adecvat . Intrebarea care ramine : Daca spitalul de infectioase nu are sectie de terapie intensiva , de ce nu au trimis copilul imediat ce simptomele s-au agravat la alt spital care are terapie intensiva ? Ce au asteptat sau ce au sperat ? Si aceasta pasare a pacientilor de la un spital la altul . Initial Spitalul Municipal ii trimite la infectioase si apoi reprimeste pentru ca ei au terapie intensiva iar infectioasele nu au ? Cum simbata nu i-au putut interna dar duminica noapte s-a putut ? Cei de la spitalul Municipal nu s-au gindit ca o posibila toxinfectie cu salmonela poate afecta cei doi copii cu sistemul imunitar mai slabit incit s-ar putea sa aiba nevoie de terapie intensiva ? De ce spitalul de infectioase nu are terapie intensiva ? La ur
Postat 01 Iunie 2010, 09:20 de dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON