URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2020, 22:52

A murit Cristina Țopescu! Prietenii nu mai dădeau de ea de 3 săptămâni

A murit Cristina Țopescu! Prietenii nu mai dădeau de ea de 3 săptămâni foto: Facebook
A murit Cristina Țopescu! Prietenii nu mai dădeau de ea de 3 săptămâni foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnalista Cristina Ţopescu a fost găsită moartă, duminică seară, în casa ei din Otopeni. Din câte se pare, acesta era decedată de mai multă vreme, prietenii nereuşind să ia legătura cu ea de 3 săptămâni.

"În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă", au precizat reprezentanţii Poliţiei Ilfov, conform Hotnews.ro.

Trupul fără viaţă era al Cristinei Ţopescu, informaţia fiind confirmată de poliţie şi de către şeful Ambulanţei din Bucureşti, arată Digi24.ro.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită după efectuarea necropsiei şi ale altor expertize în caz.

Digi24.ro scrie că, de la finalul anului trecut, Cristina Ţopescu devenise consilier al ministrului Sănătăţii. Şi cei de la minister au încercat să o contacteze pe jurnalistă, însă fără succes. La un moment dat, au crezut că este plecată în străinătate şi de aceea nu răspunde la telefon.

Cristina Ţopescu avea 59 de ani. Era fiica celebrului comentator sportiv Cristian Ţopescu, cei doi fiind foarte apropiaţi.

ProSport notează că moartea tatălui său, în 2018, a marcat-o profund. Cristina Topescu a mărturisit în repetate rânduri că nu a reuşit să treacă peste decesul comentatorului sportiv.

În ultima perioadă, fosta prezentatoare TV se ocupa mai mult de îngrijirea animalelor. Ea era necăsătorită.

Născută la Oradea

HotNews.ro mai scrie că jurnalista Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960. A fost atrasă din copilărie de televiziune şi urmărea cu mare emoţie partidele comentate de tatăl său. A activat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment încetând colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta "Focus", principala emisiune de ştiri a televiziunii. "Simţeam că nu mai pot face mare lucru din presă şi trebuia să îmi duc proiectele la un alt nivel.... Ca om politic, nu voi face decât să continui să susţin şi să lupt pentru cauze în care cred cu toată tăria şi în care m-am implicat până acum ca jurnalist", a explicat ea la vremea respectivă.

Arestată de comuniști

Înainte de Revoluţie, a fost plecată în repetate rânduri în străinătate, la mama ei. În 1989 a încercat să fugă din România şi a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

"Sigur că mi-a fost frică şi când am plecat peste graniţă. Dar gândul că trebuia să-mi văd mama, care era bolnavă, mi-a dat curaj. Mi-a fost frică şi în închisoare, de fiecare dată când se încheia un mandat de arestare mi-era frică să nu primesc un altul, şi-l primeam. După care îmi spuneam că trebuie să rezist, că nu am voie să cedez, cu atât mai mult în faţa unor miliţieni şi securişti care îmi terorizau familia şi tatăl de mult timp. Am ieşit din închisoare infinit mai puternică decât am intrat. Sau infinit mai conştientă că toţi suntem puternici, de fapt, dacă vrem", declara ea, după episodul detenţiei.

ProSport aminteşte că într-un interviu pe care l-a realizat cu tatăl ei l-a întrebat dacă a iertat-o că a încercat să fugă din ţară. "Sigur că te-am iertat", i-a răspuns Cristian Ţopescu. Tot în acel dialog Cristina a mărturisit: "Eu sufeream puţin, pentru că televiziunea mi te-a răpit. Ce mă mira pe mine şi mă intriga, copil fiind, era că auzeam un alt tată la televizor, tu acasă fiind un taciturn, îţi scoteam cuvintele cu cleştele, iar la TV parcă te dedublai", şi-a amintit Cristina Ţopescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON