URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2015, 19:22

A murit Corneliu Vadim Tudor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fondatorul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a murit luni seară, la Spitalul Militar din Capitală, unde în cursul zilei a fost transportat de urgenţă, din cauza unor afecţiuni cardiace.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, decesul a fost confirmat de Marius Marinescu, prieten apropiat al familiei.

Politicianul, în vârstă de 65 de ani, a fost internat la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei după ce luni i se făcuse rău şi a suferit - scrie presa - de un edem pulmonar.

Potrivit sursei citate, Corneliu Vadim Tudor s-a mai aflat şi în trecut sub supravegherea medicilor de aici.

În cursul dimineţii de luni, fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook un text despre un concert la care a asistat în weekend.

Supranumit "Tribunul", Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai controversaţi politicieni şi şi-a atras, deopotrivă, atât simpatizanţi, cât şi contestatari.

"Era un simbol al patriotismului şi naţionalismului românesc", a spus despre el Marius Marinescu, vicepreşedinte PRM, la ProTv.

Născut la 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor a fost politician, scriitor şi jurnalist. După decembrie 1989, el a înfiinţat publicaţiile "România Mare", "Politica" şi "Tricolorul", dar şi Editura Fundaţiei "România Mare". Potrivit propriului CV, a publicat 29 volume de eseuri şi studii de istorie, discursuri, poezii, publicistică şi memorialistică, unele editate în mai multe limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă, arabă); cărţile sale se află în marile biblioteci ale lumii, ca de pildă Harvard, Oxford, Cambridge, Vatican, Ierusalim.

În 1991, a înfiinţat Partidul România Mare (pe care l-a declarat de orientare conservatoare, creştină şi pacifistă), este fost senator, dar şi fost membru al Parlamentului European.

În anul 2000, Vadim Tudor era cât pe ce să ajungă preşedinte. În primul tur de scrutin, din 26 noiembrie, liderul PRM a primit 28,34% din totalul sufragiilor valabil exprimate, ocupând poziţia a doua. În al doilea tur, din 10 decembrie 2000, a obţinut 33,17% din voturi, fiind devansat de contracandidatul său, social-democratul Ion Iliescu (66,83% din voturi).

În 2004, acesta a fost distins cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, iar în 2007, a primit Medalia de Bronz a Vaticanului, înmânată de Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.

Corneliu Vadim Tudor a fost căsătorit cu Doina Vadim Tudor, având două fete.

Citiţi pe această temă şi Poezia premonitorie scrisă de Corneliu Vadim Tudor cu o săptămână înainte de a muri: "Hai, Moarte, să bem o cafea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Condoleante familiei...!
...romanului adevarat Corneliu Vadim Tudor!RIP maestre!Romania a mai pierdut un roman devotat patriei!......ps..Ieri am vazut cum Cristian Bodea s-a facut din nou de ris...Risul Bihorului..RUSINE Bodea senator penelist dar basist,Rusineeeeee! HAUHAUHAU!!!
Postat 16 Septembrie 2015, 13:06 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON