Fondatorul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a murit luni seară, la Spitalul Militar din Capitală, unde în cursul zilei a fost transportat de urgenţă, din cauza unor afecţiuni cardiace.
Potrivit site-ului stirileprotv.ro, decesul a fost confirmat de Marius Marinescu, prieten apropiat al familiei.
Politicianul, în vârstă de 65 de ani, a fost internat la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei după ce luni i se făcuse rău şi a suferit - scrie presa - de un edem pulmonar.
Potrivit sursei citate, Corneliu Vadim Tudor s-a mai aflat şi în trecut sub supravegherea medicilor de aici.
În cursul dimineţii de luni, fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook un text despre un concert la care a asistat în weekend.
Supranumit "Tribunul", Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai controversaţi politicieni şi şi-a atras, deopotrivă, atât simpatizanţi, cât şi contestatari.
"Era un simbol al patriotismului şi naţionalismului românesc", a spus despre el Marius Marinescu, vicepreşedinte PRM, la ProTv.
Născut la 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor a fost politician, scriitor şi jurnalist. După decembrie 1989, el a înfiinţat publicaţiile "România Mare", "Politica" şi "Tricolorul", dar şi Editura Fundaţiei "România Mare". Potrivit propriului CV, a publicat 29 volume de eseuri şi studii de istorie, discursuri, poezii, publicistică şi memorialistică, unele editate în mai multe limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă, arabă); cărţile sale se află în marile biblioteci ale lumii, ca de pildă Harvard, Oxford, Cambridge, Vatican, Ierusalim.
În 1991, a înfiinţat Partidul România Mare (pe care l-a declarat de orientare conservatoare, creştină şi pacifistă), este fost senator, dar şi fost membru al Parlamentului European.
În anul 2000, Vadim Tudor era cât pe ce să ajungă preşedinte. În primul tur de scrutin, din 26 noiembrie, liderul PRM a primit 28,34% din totalul sufragiilor valabil exprimate, ocupând poziţia a doua. În al doilea tur, din 10 decembrie 2000, a obţinut 33,17% din voturi, fiind devansat de contracandidatul său, social-democratul Ion Iliescu (66,83% din voturi).
În 2004, acesta a fost distins cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, iar în 2007, a primit Medalia de Bronz a Vaticanului, înmânată de Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.
Corneliu Vadim Tudor a fost căsătorit cu Doina Vadim Tudor, având două fete.
Citiţi pe această temă şi Poezia premonitorie scrisă de Corneliu Vadim Tudor cu o săptămână înainte de a muri: "Hai, Moarte, să bem o cafea"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.