URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2016, 12:13

A fost montat bradul de Crăciun în Piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bradul artificial care va împodobi centrul Oradiei de Crăciun a fost montat, miercuri, în Piaţa Unirii, cu două săptămâni înainte de inaugurarea Târgului de Crăciun. Este vorba despre acelaşi brad, înalt de 12 metri, care a fost amplasat, anul trecut, în Cetatea Oradea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, bradul ecologic este oferit gratuit de către firma Luxten SC Luxten Lighting Co SA.

"Dacă până acum aprinderea oficială a iluminatului de sărbători avea loc în Parcul 1 Decembrie, în  zona de lângă Statuia Ostaşului Român, în acest an aprinderea instalaţiilor de lumini cu ocazia sărbătorilor de iarnă va avea loc lângă scena amplasată în Piaţa Unirii. Data stabilită de municipalitate pentru aprinderea luminilor este 30 noiembrie, ora 18:00, dată la care se deschide şi Târgul de Crăciun. Primăria Oradea a renunţat la achiziţia de brazi naturali, deoarece aceasta presupune dezrădăcinarea lor din păduri. În fond, aşa cum putem observa în marile capitale europene, se folosesc doar brazii ecologici", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Informarea menţionează şi că, în total în Oradea vor fi montate 14 km de instalaţii luminoase, la fel ca anul trecut, în diverse firme, de la ghirlande, globuri sau fulgi, până la steluţe, forme de brad şamd.

Instalaţiile sunt montate de către firma Luxten Lighting, în mod gratuit, conform contractului de concesiune.

După cum se ştie, în acest an, Târgul de Crăciun va fi organizat în Piaţa Unirii, în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie. Programul evenimentului va include o serie de activităţi şi momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii şi căsuţe cu cadouri.

"Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun în mijlocul celor 40 de căsuţe de lemn, la o cană de vin fiert sau la o gustare. Nu vor lipsi nici activităţile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe lângă activităţile tradiţionale, Atelierul Moşului, Ieslea sau Căsuţa lui Moş Crăciun", au precizat organizatorii.

Citiţi pe această temă şi articolul Oraşul Moşului: De la finalul acestei luni, orădenii pot intra în spiritul sărbătorilor vizitând Târgul de Crăciun


VOCEA STRĂZII:

Anul acesta, Primăria a decis să pună în Piaţa Unirii un brad artificial, în locul unuia tăiat. Ce părere aveţi despre această hotărâre?

Bine că am ajuns ecologişti şi punem un kitsch din plastic. De fapt, se potriveşte cu întreaga piaţă, o amestecătură deşertică de betoane.

Eros Ligia

Mi se pare că ipocrizia a atins cote nebănuite dacă punem un oribil con în piaţa publică, în timp ce din păduri dispar zilnic sute de brazi.

Călin Teodor Mudura

E ok, şi eu mi-am cumpărat brad artificial, pentru a proteja brazii de tăierile masive. Pe acesta nu îl arunci la o săptămână după sărbători.

Monica Ilie

Cred că se putea găsi altă soluţie. Şi în străinătate se pun brazi naturali, dar în ghiveci, astfel că se pot refolosi, dona sau replanta.

Daniel

Suntem ipocriţi. Pentru un brad decent în centru nu se defrişa o pădure, iar orădenii sunt orice, numai ecologişti nu. Nu îmi place!

Bogdan Pop

Mie mi se pare OK, anul trecut acelaşi brad a fost în Cetate şi nimeni nu s-a plâns. Anul acesta cred că e la modă să critici orice.

Laura Loredana

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
N-avem deal n-avem nici brad
Ca și Falcă în Arad :D
Postat 18 Noiembrie 2016, 06:09 de vocilebihoreanului29
HAI, MA!
@Iness: Sa mori tu..
Postat 17 Noiembrie 2016, 21:01 de TDS
@TDS
Stiam ca ai.
Postat 17 Noiembrie 2016, 20:28 de Iness
Oh, TANENBAUM
@Iness: Multam de Urare! Chiar am in curte un brad de vreo 5 metri ( inaltime )
Postat 17 Noiembrie 2016, 20:08 de TDS
@TDS
Nu -i musai sa meri in zona. Stai acasa cu un brad natural alaturi. Merry Christmas !
Postat 17 Noiembrie 2016, 18:07 de Iness
OAMENI SI FAPTE PENTRU BIHOR
" I'm a Barbie girl, in a Barbie world / Life in PLASTIC, it's fantastic...." . În loc de brad NATURAL, în loc de vegetație care susținea perfect ghirlandele luminoase, avem BETON și PLASTIC !
Postat 17 Noiembrie 2016, 13:26 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON