Sute de persoane au ieşit, duminică, la aer în pădurea din Băile 1 Mai, unde a fost programată o nouă ediţie a spectacolului "Cântă pădurea".
Evenimentul a atras public de toate vârstele, maghiari şi români deopotrivă. "Intrarea" s-a făcut pe la cantonul din 1 Mai, iar acţiunea propriu zisă a avut loc la o distanță de câteva sute de metri, spre "inima" pădurii. Vizitatorii au fost îndrumaţi cu ajutorul unor indicatoare.
Cei mai fericiţi au părut copiii, care, pe lângă faptul că s-au putut plimba în voie prin natură, au avut şi locuri speciale amenajate cu jocuri din lemn.
Atmosfera a fost ca un picnic. În vreme ce unii părinţi îşi învăţau copiii să cânte la frunză, alţii au învăţat lucru de mână.
Şi muzica a fost variată. Artiştii invitaţi au cântat atât în ungureşte, cât şi în româneşte. În faţa spectatorilor au fost programaţi să evolueze artiştii din Fanfara Filamornicii de Stat Oradea, dar şi elevi ai liceului de Arte din Oradea. Programul a cuprins și un concert de vioară, respectiv de cor.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Muzsikál az Erdő (Cântă pădurea) din Ungaria în parteneriat Agenţia de Mangement al Destinaţiei, Direcţia Silvică Bihor şi Filarmonica de Stat Oradea şi este menit apropierii faţă de natură, artă şi tradiţiile locale.
Festivalul are o tradiție de 15 ani în ţara vecină,iar în Bihor s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv.
Artiștii programați să concerteze la „Cântă pădurea”:
Fanfara Filamornicii de Stat Oradea – dirijor Fojka Lászó
Spectacolul Liceului de Arte Oradea:
- Popa Bianca – cântece populare, coordonator profesor Bonţu Aurica
- "E bine să cânţi" – prelucrarea unor câtece populare – corul Liceului de Arte Oradea, dirijor Béres Csilla
- concert de vioară, dirijor Nagy Viola
- cor masculin "Cantemus", dirijor Szabó Soma
- formaţia "Muzikus"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.