URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2012, 10:24

87% din bihorenii care au mers la referendum au votat pentru demiterea preşedintelui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bihor, Antik Levente, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că până la ora 10 au fost centralizate datele din 73% din secţiile de vot din judeţ, prezenţa la referendum fiind de 40,12%.

Asta înseamnă că Bihorul se află, la capitolul prezenţă la vot, sub media naţională de 46,13%.

"87,05% din electori au votat "da", iar 11,58% au votat "nu". Voturile nule reprezintă 1,36%", a precizat Antik.

Astfel, procentul bihorenilor care îşi doresc demiterea preşedintelui Traian Băsescu se situează aproape de cel înregistrat la nivel naţional, de 87,55%.

Potrivit judecătorului Antik, BEJ Bihor va da rezultatele finale ale votului până la ora 14.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@apolitic ?
\"Parlamentul sa stabileasca\", vorbesti cumva de cei mai corupti,tradatori,aroganti dintre romani ? Cred ca este gasca in care romanii au cea mai mica incredere. As fi curioa cati bani au cheltuit anul trecut si cate legi au adoptat si cat ne costa o lege (de obicei proaste).
Postat 30 Iulie 2012, 18:03 de Radu
absenti motivati sa urineze pe voi toata politica :)) pe rand
abseti la vot sa ia in gura de la basescu deacum inainte :))absenti motivati sa urineze pe voi toata politica :)) pe rand , numai"scroafa o facea pe Ioana Basescu ":))) va vine randul ca cu votul nu intelegeti si bataia are un rol :))) descarca furia.
Postat 30 Iulie 2012, 16:09 de amin!
Sa fim corecti, daca se poate!
Parlamentul trebuie sa stabileasca calea de urmat in cazul demiterii lui Basescu.
Postat 30 Iulie 2012, 16:07 de Apolitic.
Votantii "Absenti"
In mod exceptional, la acest scrutin, cei care nu au participat la vot sunt cei care au inclinat balanta si ne-au salvat de la o dictatura infricosatoare cu specimene ca Mazare, Dragnea, Iliescu, Oprisan, Corlatean... toti unu si unu, crescuti la "scoala lui Ilici".Au fost multi nehotarati, dar destul de multi care stiau bine ce fac, adica au ignorat acest iures manipulator numit referendum, organizat in mare graba de baietii destepti ca "Felix" ca sa-l salveze pe Hoaverul lor Vantu si Nastase...si mai urmeaza si altii.
Postat 30 Iulie 2012, 14:48 de Boom
Votantii NU
Sunt aceia care gandesc si care NU au acceptat incalcarea unor obiective fundamentale care tin de respectarea statului de drept.Si nici sa fie condusi de un presedinte(fie si interimar) care s-a remarcat prin absenteism in parlament, a unui premier mincinos, hot si impertinent, a unui guvern care impune o dictatura a bunului plac ce nu mai tine cont de nimic.Au tinut cont ca rechini ca Vantu, Nastase pot ajunge dupa gratii si au spus NU demiterii.
Postat 30 Iulie 2012, 14:44 de Boom
Votantii DA
Au fost cei mai multi si in mare parte, cei care s-au lasati dusi de valul isteric manipulator, atat de drag PSD-ului.Multi dintre ei nu aveau argumente clare asupra demiterii si in ce conditii se poate demite un presedinte.Erau nemultumiti de salarii, locuri de munca sau pensii si ajutoare, probleme vitale dar nu fundamentale.Si oricum tin de guvern nu de Presedinte, cum insinuau banerele"electorale".
Postat 30 Iulie 2012, 14:43 de Boom
noi nu stim realul motiv de ce alti nu au votat
sa vi la vot ca iti pierzi locul de munca sau sa nu vi la vot ca iar iti pierzi locul de munca INSEAMNA ca nu traim DEMOCRATIA :))) ne mintim si mintim, ne vindem pentru bani=PROSTITUTIE POLITICA! nu mi spune mie cetatean roman basescu ce sa fac , sa nu votez suntem nebuni, unde e democratia atunci, fac ce vrea Basescu si ati infractori :)))? hai la VIOOOOOL fratilor ca ma intimideaza si gata eu consimt, nu se poate asa ceva!!!!!!! nu mai am loc de munca daca nu l las sa ma VIOLEZE ? unde traim in comunism?
Postat 30 Iulie 2012, 13:26 de pleaca basescu!
noi nu stim realul motiv de ce alti nu au votat
cu bicotul facut de BASESCU are dreptate, democratie inseamna VOT nu sa ti se spuna nu VOTA, aici are dreptate cand s a stabilit cvorumul NU S A MENTIONAT BICOTUL in ziua VOTULUI :))) BASESCU e terminat , nu mai este COERENT in ce face si spune. DEJA ceilalti spun ca vor avea votul in noiembrie a celor care nu au participat dar nu stim de ce :santajat cu pierderea locului de munca, frica, etc :))) NU TRAIM DEMOCRATIA deoarece mai traim un REGIM COMUNIST =BASESCU!
Postat 30 Iulie 2012, 13:19 de pleaca basescu!
oare ?
Daca s-ar organiza un referendum judetean pentru demiterea plagiatorului Manglitor, care ar fi rezultatele ? Ca vad ca de unul singur nu se da dus. Omul este mort politic, dar nu i-a spus nimeni...
Postat 30 Iulie 2012, 13:18 de Intreb si eu
LECTIA
N-ai inteles nimic din lectia primita. Nu ne-am dus la vot pt. ca nu vroiam sa pice Basescu printr-o lovitura de stat,prin incalcarea legilor,prin minciuni, cu ajutorul babelor si basinosilor din Primaverii pe care i-am vazut la vot la tv. Nu am votat pt.ca am fost de acord cu taierea salariilor coruptilor angajati la stat, pt. ca nu credem ca un plagiator(hot) fost procuror mediocru si un fost dascal de tara si bibliotecar pot conduce tara intr-o situatie de criza mondiala.
Postat 30 Iulie 2012, 12:01 de Radu
Am crezut ca scapam de el.....
Nu pot sa cred ca va trebui sa-l suport in continuare pe Bacescu presedinte, e aiurea, e porcarie.... Tu, UNU mai jos, nu mai fi asa mandru de tine, Basesc a ramas presedinte doar din lenea multora care nu au mers la vot nu ca asa mult le place de el....
Postat 30 Iulie 2012, 11:40 de Oradeanul
De ce nu ati facut 50%
Siiii ????????? Care-i problema ????????????? Ati mintit spunand ca Basescu a nenorocit poporul !!!!! Daca era adevarat tot poporul(100%) vota DA si presedintele era demis cu 100 % fara comentarii. Basescu le-a tras cateva la geoale coruptilor angajati la stat si bine le-a facut.
Postat 30 Iulie 2012, 11:38 de Unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON