URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 13 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2017, 14:52

8 şantiere! Lucrările de reabilitare a reţelelor vor provoca devieri de trafic şi întreruperi ale circulaţiei tramvaielor vreme de două săptămâni (FOTO)

Se lucrează pe 8 şantiere în paralel, iar în cel mult o lună numărul lor va urca la 14. Constructorii municipalităţii au primit pe 7 iunie ordinul de începere a lucrărilor de înlocuire a 15 kilometri de reţea de termoficare, cu termen de finalizare de 5 luni până înaintea reluării furnizării agentului termic în toamnă.

Provocarea este cu atât mai mare cu cât anul trecut, în acelaşi interval, asocierea firmelor Energomontaj Timişoara, Elsaco Electronic, Isoplus România şi ISPE au reuşit să înlocuiască doar 5 kilometri de reţea.

În prezent, constructorii lucrează pe străzi precum Decebal, Dunării, General Magheru, Mareşal Averescu, Republicii şi Horea.

"Constructorul a scos pe teren peste 200 de muncitori şi 60 de utilaje pentru a putea termina la timp. Lucrările sunt îngreunate de faptul că se lucrează pe străzi aglomerate, înguste, cu foarte multe reţele în subteran, iar de multe ori apa pluvială inundă şanţurile", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe teren.

Fără tramvai pe Decebal

Potrivit viceprimarului, pentru desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor, în perioada următoare traficul auto de pe mai multe artere orădene va fi deviat.

Municipalitatea aşteaptă perioada vacanţei şcolare şi a concediilor, când numărul maşinilor este mai mic, pentru a putea impune restricţii de circulaţie. Lucrările vor impune inclusiv întreruperea circulaţiei travamvaielor.

 "Pe bulevardul Decebal, în tronsonul deliminat de străzile Whilliam Shakespeare şi Calea Aradului, actualul traseu al reţelei trece pe amplasamente care nu sunt în proprietatea municipiului. Pentru a putea monta conducta pe domeniul public suntem obligaţi să ieşim în şosea. Din acest motiv, la începutul lunii iulie circulaţia tramvaielor pe acest tronson va fi întreruptă pentru două săptămâni", a declarat Mălan.

Viceprimarul a mai spus că toate devierile de trafic şi întreruperile în furnizarea serviciilor de alimentare au apă caldă vor fi anunţate în timp util, pentru ca orădenii să poată lua măsuri.

Zonele cu risc de avarie

Municipalitatea investeşte 118,8 milioane lei din fonduri guvernamentale pentru înlocuirea a 20,29 kilometri de reţea primară de termoficare.

Printre altele, lucrările constau în înlocuirea conductelor existente cu altele noi în sistem preizolat, montarea lor în pământ pe strat de nisip, instalarea de vane noi de secţionare, instalarea unui sistem de semnalizare şi alarmare a spargerii conductelor şi readucerea lor la starea iniţială.

Viceprimarul Mircea Mălan a mai declarat, arătând reţelele deja dezgropate, că acestea sunt atât de ruginite şi colmatate încât nu mai pot fi folosite eficient la transportul agentului termic.

De altfel, în cea de-a doua etapă de reabilitare a conductelor, pentru a stabiliza sistemul, municipalitatea a ales să înlocuiască tronsoanele cu cel mai mare risc de avarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din afacerile pmo- nu s-a gasit nici un oradean pana la zalau! De ce oare?
https://www.e-licitatie.ro/Public/Catalog/DirectAcquisition/DirectAcquisitionList.aspx
Postat 16 Iunie 2017, 11:06 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON