URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2020, 10:39

42 de percheziţii în Bihor şi Satu Mare! Descinderi de amploare la nivel naţional (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au descins, miercuri dimineaţă, în 42 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat pe contrabandă cu ţigări şi camătă. Descinderi de amploare au loc miercuri în toată țara. Aproape 400 de percheziţii au fost organizate simultan, în diverse cauze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cele 42 de percheziţii din Bihor şi Satu Mare vizează o grupare ce a activat în perioada septembrie 2019 – noiembrie 2020.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu este clar rolul persoanelor din Bihor în afacere, însă cel mai probabil ţigările de contrabandă au ajuns şi în acest județ.

Conform procurorilor, liderul grupării este principalul furnizor de ţigări de contrabandă din zona Piaţa Someş din Satu Mare, care și-a implicat și familia în rețea. Ţigările erau depozitate la domiciliul său, al fiului său, dar şi la al mamei sale şi în apartamente situate în apropierea pieţei, care aparţin unor persoane vulnerabile, uşor influenţabile, pe care membrii grupării le forţau să-i sprijine prin ameninţări şi acte de violenţă.

"Ţigările de contrabandă sunt furnizate liderului de către mai multe persoane ce le achiziţionează de la diverşi cetăţeni ucraineni, care le introduc pe teritoriul României prin trecerea frauduloasă a fâşiei verzi, în zona comunei Cămârzana. Ţigările obţinute de la aceşti furnizori sunt comercializate, în special, cu amănuntul, în Piaţa Someş din municipiul Satu Mare, de către membrii grupării", arată DIICOT.

Averi considerabile

Afacerile au adus venituri considerabile membrilor grupării care au ajuns sa obţină averi importante, să conducă mașini de lux şi să deţină sume mari de bani și bijuterii, mai arată procurorii.

"Cu privire la faptele de cămătărie s-a reţinut faptul că liderul împrumuta persoane vulnerabile financiar, cu diverse sume de bani, practicând o dobândă de 120%.
Aşa-zisa contabilitate, respectiv trei registre, în care este păstrată evidenţa persoanelor împrumutate era ţinută de către mama liderului. Persoanelor împrumutate care aveau venituri salariale, le erau reţinute drept garanţie cardurile şi codurile PIN ale acestora, în caz contrar recuperarea datoriilor se realiza prin metode de constrângere, constând în ameninţări verbale şi fizice", mai arată procurorii.

În urma investigaţiilor de până acum, au fost ridicate aproximativ 400.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate, până la ora publicării acestei ştiri, 25 de baxuri cu ţigarete de contrabandă, dar şi importante sume de bani.

14 persoane vor fi conduse la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Satu Mare.

"Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliţie din cadrul SICE, BIC şi Serviciului Criminalistic al IPJ Satu Mare, şi al jandarmilor din cadrul IJJ Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale", mai arată informarea.

Descinderi masive, 24 de dosare

Un alt comunicat al DIICOT anunţă că descinderi au loc, miercuri, în toată ţara, printre cei vizați aflându-se, conform presei centrale, și celebrul interlop Adrian Tâmplaru, precum și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu. Acesta a și fost ridicat și dus la audieri.

386 de percheziţii domiciliare au pornit la ora 6 a dimineţii, în cadrul unor ample acţiuni, vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate. Acţiunile s-au derulat concomitent pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiul Bucureşti.

"Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj", arată DIICOT.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON