URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 DECEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În iureşul creat de cifrele tot mai alarmante ale pandemiei a trecut aproape neobservată ideea ministrului Sănătăţii ca pe viitor spitalele să treacă înapoi în subordinea Ministerului. Mai grav decât atât, această idee a fost agreată şi de preşedintele ţării, semn că, după ce lucrurile se vor linişti, vom avea parte de numeroase surprize...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Zilele trecute am vorbit cu surse din Consiliul Judeţean şi de la una dintre instituţiile subordonate unde personalul va fi înjumătăţit. În aparatul propriu al CJ Bihor, concursurile pentru ocuparea posturilor rămase s-au desfăşurat săptămâna trecută, deocamdată fără să conteste nimeni corectitudinea lor. Dar, dacă ar fi să acuze cineva ceva, ar putea fi chiar noua conducere. O funcţionară a fost prinsă copiind (ceea ce şefii CJ nu au anunţat, şi rău au făcut!), deşi bibliografia de concurs n-a conţinut noţiuni de astrofizică, ci doar normele legale ce reglementează administraţia judeţeană.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Ieşirile publice recente ale arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, sunt nişte consecinţe fireşti ale slăbiciunii Statului Român şi a instituţiilor sale în faţa Bisericii Omniprezente Române Cum bine ştim, în România nu se câştigă alegeri fără ajutorul făţiş (şi complet ilegal) al popii din sat, aşa că, odată ajunşi la putere, politicienii tac şi le înghit prelaţilor derapajele, lăsându-i să se transforme în monştri mai presus de orice...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru candidații cărui partid intenționați să votați duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Apropierea alegerilor parlamentare impune cunoaşterea rolului şi modului de funcţionare al Parlamentului, precum şi a statutului parlamentarilor ca reprezentanţi ai cetăţenilor. Potrivit Constituţiei, organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie. Virusurile gripale aparţin familiei Orthomixoviridae, existând 2 genuri, unul care cuprinde virusurile gripale A şi B şi altul care cuprinde virusul gripal C.
Investiție de 20 milioane lei. Noul bloc operator și noua secție de Ginecologie a Maternității Oradea au fost inaugurate (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Noul bloc operator și noua secție de Ginecologie a Maternității Oradea, amenajate în urma unei investiții de 20 milioane lei, au fost inaugurate miercuri. Facilitățile medicale sunt amplasate, pe două niveluri, într-un corp de clădire reabilitat integral, recompartimentat și dotat cu aparatură medicală la cele mai înalte standarde. Ambele vor fi date în folosință începând de săptămâna viitoare.
25 Noiembrie 2020, 14:18
Peste 9.700 de cazuri noi de Covid-19 în România. Vezi situația pe județe!
Actual
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, încă 7.739 de noi îmbolnăviri cu Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 35.575 de teste. Încă 168 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, ceea ce crește bilanțul total al deceslor la 10.541 de persoane.
25 Noiembrie 2020, 13:52
AVE mizeria! AVE Bihor a început să le împartă clienţilor pubele... second hand
Bihorel
Firma de salubrizare AVE Bihor, apendicele faimoasei Keviep din Ungaria, despre care DNA a arătat că a fost favorizată de fostul preşedinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, şi care sub urmaşul acestuia, Pásztor Sándor, a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din judeţ, a pornit cu stângul. Concret, după ce a încheiat contracte în numeroase localităţi bihorene, a început să le împartă clienţilor pubele second hand!
25 Noiembrie 2020, 13:30
Criminalul din Bihor care i-a tăiat gâtul fostei iubite şi a aruncat-o pe geam a obţinut reducerea pedepsei. Curtea de Apel i-a 'tăiat' 5 ani din condamnare
Știri Bihor
Ludovic Zetocha, un român condamnat definitiv în Belgia la 30 ani de detenţie, după ce i-a tăiat gâtul fostei iubite şi a aruncat-o pe geamul apartamentului, de faţă cu poliţiştii, a obţinut la Curtea de Apel Oradea reducerea pedepsei cu 5 ani.
25 Noiembrie 2020, 12:50
Fotoreportaj emoționant la ATI Covid Oradea: Jurnaliștii de la Libertatea au pășit în „miezul coșmarului Covid” (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Fotoreportaj emoționant, realizat de jurnaliștii de la Libertatea în secția de ATI Covid de la Spitalul Municipal din Oradea. Medici obosiți, care fac apel la responsabilitatea populației, dar și pacienți intubați care se agață de orice urmă de speranță sunt surprinși în imagini răvășitoare, ce ar trebui să dea de gândit oricărui covido-sceptic. „Folosim imaginile tocmai pentru ca realitatea să străpungă zidul de plumb al suspiciunii, al neîncrederii care s-a așternut între noi, om cu om”, scriu jurnaliștii.
Înjuraţi doctorii care nu trebuie
Opinii
Perioada asta de mare încercare psihică scoate din oameni nu atât lucrurile bune, cât, mai ales, pe cele rele, în fruntea lor aflându-se perechea cea mai groaznică din bagajul uman - răutatea şi prostia. Autopropulsate de propriile lipsuri, acestea colindă mână în mână în spaţiul public, înjurând şi blestemând tot ceea ce nu este după chipul şi asemănarea lor.
25 Noiembrie 2020, 11:39
Make IT in Oradea caută idei pentru a le finanţa cu 50.000 euro
Știri Oradea
Asociaţia non-profit Make IT in Oradea va deschide începând din decembrie prima etapă de selecţie a ideilor pe care le va finanţa cu 50.000 de euro. Concurenţii se vor putea înscrie pe platforma online până în luna martie, după care echipele selectate vor fi sprijinite să îşi dezvolte ideea până la stadiul unei afaceri, care ar putea fi lansată în septembrie 2021.
25 Noiembrie 2020, 10:56
Din nou peste 250 de îmbolnăviri Covid în Bihor, plus 10 decese raportate în ultimele 24 de ore
Știri Bihor
Autorităţile din Bihor au raportat miercuri dimineaţă 264 de noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, după ce în ultimele trei zile numărul acestora a fost mai mic de 200, între persoanele recent diagnosticate fiind, din nou, şi numeroase cadre medico-sanitare. De asemenea, au fost raportate încă 10 decese, bilanţul la acest capitol trecând de 350 de la începutul pandemiei şi până în prezent.
25 Noiembrie 2020, 10:17
Curăţăm România!
Advertorial
O Românie curată ar trebui să existe în mentalul oricărui politician al acestei ţări. Ne dorim să fim vizitaţi, să fim apreciaţi pentru peisajele extraordinare, să fim lăudaţi, dar, realitatea pe care o oferim e cu totul alta. Cei care ne vizitează ţara şi care ar trebui să o aprecieze pleacă de cele mai multe ori cu un gust amar, văzând puzderia de deşeuri de peste tot. E momentul să resetăm aspectul României!
25 Noiembrie 2020, 09:30
Studenţie online: Cum ar putea fi examinaţi studenţii din Oradea, dacă se menţin restricţiile cauzate de pandemie
Educatie
Dacă restricţiile provocate de pandemia de Covid-19 vor fi păstrate, iar Oradea va rămâne în „scenariul roşu” şi la începutul anului viitor, studenţii Universităţii locale vor trece printr-o sesiune de examene online. Potrivit unui ghid aprobat de şefii instituţiei, examenele vor putea fi scrise, orale, sub forma unor grile sau prin alte modalităţi propuse de profesori. Tot online ar urma să aibă loc şi concursurile pentru ocuparea posturilor didactice.
25 Noiembrie 2020, 09:00
Patria, nerecunoscătoare: Cererile de majorare a pensiilor foştilor militari şi poliţişti, respinse de Justiţia din Bihor
Bihoreanul tipărit
Cererile foştilor militari, pompieri şi poliţişti de majorare a pensiilor, respinse la foc automat. Sute de subofiţeri şi ofiţeri MApN şi MAI din Bihor, ieşiţi în rezervă până în 2017, au vechime dublă în serviciu, dar pensiile la jumătate faţă de colegii pensionaţi în ultimii trei ani, pentru că judecătorii orădeni refuză să le admită actualizarea pensiilor.
25 Noiembrie 2020, 07:56
Ioan Mang îl acuză pe Ilie Bolojan că face reduceri la CJ Bihor, dar a sporit personalul Primăriei Oradea cu 80%. Cum răspunde preşedintele CJ şi care sunt cifrele reale
Știri Bihor
Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, l-a acuzat marţi pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, că pregăteşte reduceri de personal în instituţie pentru a scăpa de funcţionarii incomozi şi a putea angaja ulterior simpatizanţi liberali. Mang a susținut că modelul a mai fost aplicat în perioada 2008 - 2020 la Primăria Oradea, unde personalul ar fi fost majorat cu 80%. Bolojan respinge, însă, acuzaţiile şi spune că, din contră, personalul municipalităţii a fost redus cu circa 30%, iar actualul primar Florin Birta susţine afirmaţia cu cifre.
De Advent, romano-catolicii din Bihor aprind lumânări şi se roagă pentru cei din 'prima linie a slujirii', între care medici, profesori şi părinţi
Știri Oradea
Episcopia Romano-Catolică de Oradea a anunţat că în acest an lumânările de Advent vor fi aprinse în prezenţa unor grupuri "reprezentative" din rândul celor care "în aceste luni se află în prima linie a slujirii". De asemenea, în patru săptămâni consecutive înainte de Crăciun, atât la Catedrala Episcopală, cât şi în parohiile romano-catolice din judeţ, se vor înălţa rugăciuni pentru aceste persoane.
24 Noiembrie 2020, 20:01
Bonnie şi Clyde de Bihor: Tinerii care jefuiau prostituate luate 'la ocazie' au fost condamnaţi definitiv la închisoare. Femeia a dispărut
Știri Bihor
Suceveanul Răzvan Ionel Hojbotă, 29 ani, şi iubita sa, Rézmüves Katalin, o femeie în vârstă de 32 ani din comuna Tarcea, care au tâlhărit două prostituate luate "la ocazie", au fost condamnaţi definitiv la 6, respectiv 8 ani de închisoare cu executare. În timp ce bărbatul se află deja în spatele gratiilor, femeia lăsată sub control judiciar a dispărut. "A fost dată în urmărire naţională", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.
24 Noiembrie 2020, 19:07
Biblioteca Judeţeană 'Gheorghe Şincai' organizează ziua porţilor deschise... online
Timp liber
Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" organizează, joi, prima ediţie a Zilei porţilor deschise în mediul online. Bihorenii sunt invitaţi astfel pe pagina de Facebook sau pe site-ul instituţiei, unde vor putea vedea mai multe înregistrări video cu lansări de carte, recomandări de lectură, declaraţiile unor cititori, dar şi un concert de muzică clasică.
24 Noiembrie 2020, 18:48
Biserica strămoșească, mai dihai decât Suedia neo-realistă
Opinii
De ce-mi pare acum BOR precum Suedia supra-modernă în context de pandemie laică? Păi avem parte de sumedenie de pelerinaje sau liturghii în masă, urmate de apeluri naționale ale Patriarhiei pentru donat plasmă tămăduitoare… Deci strămoșeasca noastră biserică îngăduie, ca să nu zicem păstorește, imunizarea în masă. De pildă, la slujbele Mănăstirii de pe Făcliei dar și la alte biserici orădene (nu la toate!) se umplu parcările până la refuz.
24 Noiembrie 2020, 17:26
Trei drumuri judeţene din Bihor se închid peste iarnă
Știri Bihor
La fel ca în fiecare sezon de iarnă, trei drumuri judeţene din Bihor vor fi închise circulaţiei rutiere şi de data aceasta, până la primăvară. Administratorul lor, Consiliul Judeţean, a anunţat că trei DJ-uri care vor fi închise începând chiar din acest weekend şi până la finele lunii aprilie a anului viitor.
24 Noiembrie 2020, 16:45
Universitatea din Oradea are o nouă comisie de etică. Cine face parte din forul care pedepseşte abaterile de integritate
Educatie
După aproape jumătate de an în care Universitatea din Oradea n-a avut o comisie de etică, conducerea instituţiei a validat noua componenţă a acestui for. Profesorii şi studenţii numiţi în comisie vor trebui să-şi aleagă preşedintele, iar apoi să analizeze sesizările rămase fără răspuns, de la expirarea mandatului vechilor membri.
24 Noiembrie 2020, 16:10
Doi orădeni, campioni naţionali la individual şi pe echipe, la Judo Master
Știri Sportive
Doi orădeni, Valentin Radu şi Aurel Gavriş, au participat sâmbătă la Campionatul Naţional de Veterani, organizat sub egida Federaţiei Române de Judo. Competiţia a avut loc la Sala NATO din cadrul Hotelului Piatra Mare din Poiana Braşov.
24 Noiembrie 2020, 15:33
Topul universităţilor din România: Universitatea din Oradea a coborât pe ultimul loc
Educatie
Cele mai bune universităţi din România, în acest an, sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București, după cum arată un clasament întocmit de Asociaţia Ad Astra, pe baza clasărilor internaţionale. Universitatea din Oradea a coborât pe ultima poziţie, alături de alte nouă universităţi din ţară.
Parlamentarii USR, inclusiv deputatul bihorean Silviu Dehelean, și-au dat demisia din Parlament pentru a renunța la pensiile speciale
Actual
Deputații și senatorii USR și-au dat demisia, marți dimineață, în semn de protest față de menținerea pensiilor speciale. Printre aceștia s-a numărat și deputatul bihorean Silviu Dehelean, inițiatorul proiectului „Fără penali”.
Dotări smart, din economii: Toţi profesorii unui colegiu din Oradea au primit tablete grafice, ca şcoala online să fie mai uşoară
Educatie
Cu ajutorul economiilor făcute la facturile de utilităţi, de când şcoala a devenit online, învăţătorii şi profesorii Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea au fost dotaţi cu tablete grafice. Cei aproape o sută de dascăli pot acum să facă desene sau ilustraţii pe care elevii le văd în timp real şi cu ajutorul cărora pot înţelege mai bine lecţiile predate.
24 Noiembrie 2020, 13:01
În Oradea şi Sântandrei a scăzut numărul cazurilor Covid active. Situaţia actualizată pentru toate comunele şi oraşele din Bihor
Știri Bihor
Prefectura Bihor a actualizat, marţi, evidenţele privind situaţia epidemiologică din judeţ, din care rezultă o scădere substanţială a cazurilor Covid active în Oradea. În municipiul reşedinţă de judeţ, sunt 6,58 cazuri Covid active la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, faţă de 7,25 în urmă cu două zile. Oradea continuă să fie, totuşi, pe locul 5 între localităţile cu incidenţă mare a persoanelor infectate, la fel cum comuna Câmpani încă e pe primul loc deşi se află în carantină.
24 Noiembrie 2020, 12:33
Încă un jucător de la CSM CSU Oradea la echipa națională de baschet masculin
Știri Sportive
Echipa CSM CSU Oradea mai dă un jucător la prima reprezentativă a ţării, pentru acţiunea de la sfârşitul lunii din Spania. După Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu şi Cătălin Baciu, a fost chemat sub tricolor şi Giordan Watson, jucător american care a dobândit cetăţenia română în 2017.
24 Noiembrie 2020, 12:01
Pentru cine este centura Aleşdului?
Opinii
În primul rând, cred că ar trebui să definim ce însemnă drum de centură. O centură în adevăratul sens al cuvântului ar trebui să fie suficient de îndepărtată de oraş, încât, atunci când o străbaţi, abia să întrezăreşti localitatea pe care o ocoleşti. Practic, nici Oradea nu mai are centură, şoseaua e deja un inel interior al oraşului. Dar aşa cum e, centură sau nu, ne foloseşte de minune şi fără ea am fi fost cu nervii la pământ!
24 Noiembrie 2020, 11:35
Covid în Bihor: 7 decese şi 142 noi îmbolnăviri, multe ale unor cadre medico-sanitare. Scade numărul cazurilor active
Știri Bihor
Autorităţile din Bihor au raportat marţi dimineaţă 142 noi cazuri Covid depistate în ultimele 24 de ore, 23 de îmbolnăviri afectând personal medico-sanitar. La două săptămâni după instituirea purtării obligatorie a măştilor de protecţie şi în spaţiile deschise, numărul cazurilor active a scăzut semnificativ.
24 Noiembrie 2020, 10:43
Cartier nou, obiceiuri vechi: Pe Făcliei, gunoaiele sunt abandonate la colţ de stradă
Ne enervează
Pe strada Făcliei, la colţul unui mic cartier de case construit nu cu mult timp în urmă, vizavi de Uzina de Apă, abandonarea gunoaielor pare a fi o regulă. În fiecare săptămână, saci cu mizerii de tot felul sunt lăsaţi la intrarea în cartier, probabil de orădeni care n-au contract de salubritate, dar nici răspundere civică
24 Noiembrie 2020, 10:00
Candidaţi invizibili: Pesediştii din Bihor fac campanie electorală pe ascunsul, numai între ei
Bihorel
Niciodată n-au fost PSD-iştii bihoreni aşa tăcuţi ca în această campanie electorală! Deşi am trecut de jumătatea campaniei, social-democraţii care aspiră la Parlament, adică Ioan Mang, candidat pentru Camera Deputaţilor, şi Florian Bodog, care se vrea din nou senator, n-au avut nicio conferinţă de presă şi nici vreo altă apariţie publică prin care să transmită un mesaj către bihoreni.
24 Noiembrie 2020, 08:55
Angajamentele USR PLUS la guvernare
Advertorial
Avem nevoie de o REVOLUŢIE A BUNEI GUVERNĂRI. Viziunea noastră este să construim, în sfârşit, o Românie fără hoţie. Fără sinecuri şi fără privilegii pentru aleşi. Fără imunităţi şi fără pensii speciale. Fără atentate la păduri şi la mediul înconjurător. O Românie administrată cu competenţă şi cinste. O Românie dreaptă, modernă şi dezvoltată. Bine conectată la Uniunea Europeană dar având un loc şi o identitate bine definite în cadrul ei. Avem resurse, dar înainte de toate trebuie să eliminăm hoţia. USR PLUS este singura forţă capabilă să facă asta. Ne luăm, începând de azi, 40 de angajamente pe care le putem pune în practică imediat ce ajungem la Guvernare.
24 Noiembrie 2020, 08:00
'Marţi' la procuror! Scandal în Justiţia din Bihor: cum s-a făcut praf dosarul frontieristului din Borş care scotea infractori din ţară
Bihoreanul tipărit
Dosarul filierei din Borş care scotea din ţară fugari, făcut "praf" chiar de procurorul anchetator, a declanşat un adevărat război în Justiţia locală. În articole publicate pe propriul său site de "ştiri juridice", avocatul Răzvan Doseanu îl acuză pe fostul şef al DGA Bihor, Alexandru Nuţiu, că s-a implicat în anchetă ca s-o deturneze către clientul lui, poliţistul de frontieră Marinel Marţi, pentru a-l scăpa de "cătuşe" pe finul său de cununie, şi el frontierist.
24 Noiembrie 2020, 07:38
'Pentru hoţii din magazine': Un cunoscut lanţ de hypermarketuri din Londra a pus un afiş în limba română
Magazin
Un mesaj cu tentă rasistă la adresa românilor a fost afișat într-un hypermarket Tesco din Londra. Mesajul "Avertisment pentru hoţii din magazine", pus la raionul de băuturi, este acum contestat de românii care l-au văzut, dar şi de foarte mulţi dintre britanicii care au aflat de existenţa sa. Situaţia a fost semnalată pe Facebook de către Iolanda Costide, o arhitectă stabilită în Marea Britanie.
23 Noiembrie 2020, 20:18
O femeie din Oradea dată în urmărire generală, după ce a fost găsită vinovată de moartea fiicei sale de 3 ani
Știri Bihor
O mamă din Oradea, Marcela Petrescu, este singura femeie de pe lista persoanelor date în urmărire de poliţie care a fost condamnată pentru o infracţiune contra vieţii, scrie publicaţia Libertatea.ro. Ea a fost condamnată definitiv la 2 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, pentru că nu şi-a dus la medic fetiţa de 3 ani, care căzuse pe scările unuia dintre blocurile ANL de pe bulevardul Decebal din Oradea, ci i-a ignorat suferinţa. 
23 Noiembrie 2020, 19:45
OTL suspendă închirierea trotinetelor TrotOR până în primăvara anului viitor
Noutăți de la OTL
Oradea Transport Local anunță că acțiunea de închiriere a trotinetelor electrice se suspendă până în luna martie a anului 2021.
23 Noiembrie 2020, 19:11
Doi prorectori ai Universităţii din Oradea, bolnavi de Covid-19
Știri Bihor
Pandemia de Covid-19 a „intrat” şi în clădirea rectoratului Universităţii din Oradea. Doi dintre prorectorii instituţiei, profesorii Gabriel Bendea şi Mariana Mureşan, au fost confirmaţi infectaţi cu Sars-Cov-2. Pentru că amândoi au purtat mască în timpul orelor de muncă în instituţie, niciun coleg de-al lor nu a intrat în izolare.
23 Noiembrie 2020, 18:40
Mai puţine oraşe şi comune din Bihor în 'scenariul roşu'. Vezi lista UAT-urilor în care incidenţa Covid-19 depăşeşte 3 cazuri noi la mia de locuitori
Știri Bihor
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a actualizat lista oraşelor şi comunelor cu cazuri Covid active, astfel că numărul oraşelor şi comunelor cu interdicţii în domeniul HoReCa, unde incidenţa cazurilor active depăşeşte 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, s-a redus cu 10 faţă de săptămâna trecută, de la 64 la 54. În alte 34 UAT-uri există restricţii, numărul cazurilor active fiind sub 3 la mia de locuitori.
23 Noiembrie 2020, 18:15
Hoţ de biciclete în vârstă de 29 de ani, arestat de Judecătoria Oradea
Știri Bihor
Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Ciumeghiu a fost reţinut de poliţişti, iar ulterior arestat pentru 30 de zile de Judecătoria Oradea pentru furt. Alexandru Covaciu este acuzat că a furat 12 biciclete din Oradea.
23 Noiembrie 2020, 17:35
Doi şefi de la ABA Crişuri, Pásztor Sándor şi Dorel Dume, confirmaţi cu Covid-19. Directorul Avrigeanu: Instituţia funcţionează
Știri Bihor
Doi şefi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, mai precis directorul tehnic Pásztor Sándor, fostul președnte al Consiliului Județean Bihor, şi şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor, Dorel Dume, au fost confimaţi cu Covid-19, diagnostic pe care îl mai au şi alţi angajaţi ai instituţiei, însă directorul general Ionel Avrigeanu spune că toţi colegii săi s-au îmbolnăvit în afara instituţiei. În ciuda acestor absenţe, ABA funcţionează normal, susţine Avrigeanu.
23 Noiembrie 2020, 16:56
Crimă în Bihor, după un conflict violent între doi tineri
Știri Bihor
Un tânăr în vârstă de 29 de ani a murit, în weekend, după ce a fost lovit cu pumnii şi cu un corp dur de un alt tânăr, de 23 de ani. Crima s-a petrecut în localitatea bihoreană Mierlău, chiar în casa unuia dintre ei, iar agresorul a fost arestat pentru 30 de zile.
23 Noiembrie 2020, 16:20
Orădenii au decis! Vezi cum va fi amenajată piaţeta Independenţei (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat, luni, într-o intervenţie pe Facebook, care este proiectul preferat de orădeni pentru amenajarea piaţetei de deasupra parcării noi de pe strada Indpendenţei. Cele mai multe voturi le-a primit propunerea făcută de Muun Concept A.B. Acesta a adunat 3.553 de voturi. "În urma acestor rezultate, proiectul care a câştigat, adică Muun Concept, va fi implementat ca fiind viitoarea piaţetă a Independenţei", a spus primarul Oradiei. 
Orădenii, două victorii şi o înfrângere la primul turneu al Diviziei A la handbal masculin
Știri Sportive
Formaţia CSM Oradea a obţinut două victorii, dintre care una la masa verde, şi a suferit un eşec la primul turneu al noii ediţii de campionat din Divizia A la handbal masculin. Sâmbătă, orădenii nu au jucat la Turda, echipa Academia Minaur Baia Mare neprezentându-se, în timp ce, duminică, au pierdut jocul cu CSM Sighişoara, cu scorul de 37-41.
23 Noiembrie 2020, 15:41
Câte cazuri noi Covid-19 au fost depistate săptămâna trecută în oraşele şi comunele din Bihor. Peste 800 de îmbolnăviri în Oradea 
Știri Bihor
În ultima săptămână, mai precis în perioada 16-22 noiembrie, în judeţul Bihor au fost diagnosticate 1.653 de cazuri noi de infecţie cu virusul Covid-19. Dintre acestea, cele mai multe cazuri au fost descoperite la persoane din Oradea, mai precis 808. Urmează Marghita, cu 62 de cazuri noi, Salonta - 49 îmbolnăviri, Oşorhei - 38, Sântandrei - 31, Beiuş - 29, Sânmartin - 28, Ştei şi Nojorid, câte 20.
23 Noiembrie 2020, 15:15
Kiss János, candidat PNL Bihor la Camera Deputaţilor: „Următorii 4 ani vor fi sub semnul unei dezvoltări fără precedent”
Bihoreanul tipărit
Crescut şi rămas în Beiuş, unde îşi desfăşoară cea mai mare parte a activităţii de avocat, membru PNL din anul 2004, consilier judeţean între 2016-2020 şi reales în septembrie, Kiss János este unul dintre cei 7 candidaţi ai PNL Bihor pentru Parlamentul României. De ce vrea să fie deputat? Pentru că îşi doreşte o legislaţie mai simplă, clară, precisă, care să asigure predictibilitate, fiind preocupat de rezolvarea problemelor depopulării satelor şi recuperării cât mai rapide a decalajelor dintre zona rurală şi cea urbană. Sunt obiective realizabile, fapt dovedit deja în Oradea de fostul primar Ilie Bolojan, şi posibil de extins în întregul judeţ Bihor.
23 Noiembrie 2020, 14:53
Dosarul unei şpăgi de 9 milioane de lei încasate de un fost director al Apelor Române, returnat la DNA Oradea. Ce au invocat judecătorii
Știri Bihor
Un dosar de corupţie în care fostul director de investiţii de la Apele Române Vasile Ofimiaș este acuzat de DNA Oradea de o mită de aproape 9 milioane de lei ca să ajute mai multe firme să obțină contracte de îndiguiri a fost restituit procurorilor de un complet al Camerei preliminare a Curţii de Apel Oradea. Judecătorii le reproşează anchetatorilor vicii de procedură în timpul anchetei.
23 Noiembrie 2020, 14:22
Situația Covid-19 pe județe: 4.207 cazuri noi depistate, după procesarea a nici 10.000 de teste
Actual
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, un nou bilanţ al infectărilor cu Covid-19. Numărul celor depistaţi ca purtători ai virusului în ultimele 24 de ore a fost de doar 4.207, după procesarea a numai 9.938 de teste. Vezi situația pe județe!
23 Noiembrie 2020, 13:56
O bătrână din Bihor s-a ales cu arsuri pe mâini, după ce i-a luat foc casa
Știri Bihor
O femeie de 73 de ani din satul bihorean Grădinari are arsuri de gradul I pe ambele mâini, după ce un incendiu a izbucnit în camera de zi a casei ei. Echipaje ISU Crişana i-au acordat ajutor medical şi au stins flăcările, iar ulterior victima a refuzat să fie transportată la spital.
23 Noiembrie 2020, 13:44
  1 2  4  6 7 8  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0434 RON
  • 1 EUR = 4.8721 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON