URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sunt situații în viață în care pur și simplu simți că nu ai soluții de a ieși din criză. Priviți ce se întâmplă la Școala Oltea Doamna! Șoferii se enervează că traficul se blochează atunci când părinții vin să-și scoată copiii de la ore. Pe lângă nenorocirea asta cu traficul, mai sunt și lucruri care țin de lipsa noastră de organizare. Mergeți la amiază la orice școală și veți vedea puhoi de părinți, înghesuiți unul în altul ca-n noaptea nunții, în așteptarea odraslelor. Adică îi chinuim pe micuți cu distanțare fizică, cu măști, băști și dezinfectanți, dar marele pericol planează asupra părinților și bunicilor care socializează fără să vrea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu cred că există zi în care diverşi politicieni şi colegi de-ai lor din administraţie să nu cadă acest examen. Iar liberalii - zic de ei fiindcă ei sunt acum la butoane - nu fac, din păcate, excepţie. Prima zi a anului şcolar a fost cea în care şi-a luat un 4 chiar şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Virgil Blage, prin interdicţia stupidă de a permite accesul jurnaliştilor în unităţile de învăţământ...
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ai încerca să-ţi păstrezi firea, nu poţi să nu constaţi că pentru câteva voturi, cred că şi acelea iluzorii, există politicieni care îşi fac campanie la modul greţos. Unul dintre ei, de altfel fruntaş în întrecerea pe ramură, este şeful PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Alegerile de anul acesta mă duc cu gândul la modelul şi actriţa Farrah Fawcett, o frumuseţe celebră în anii '70-'80, a cărei plecare în lumea celor drepţi a trecut aproape neobservată. De ce? Pentru că a avut ghinionul să moară în aceeaşi zi cu Michael Jackson, când internetul era să se blocheze la nivel global din pricina căutărilor despre subiect. Aşa sunt şi alegerile de anul acesta - au neşansa să se întâmple în anul Covidului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veţi vota în funcţia de primar al Oradiei pentru mandatul 2020-2024?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit acestui cod, autonomia locală se exercită de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. În condiţiile legii, se pot constitui autorităţi ale administraţiei publice locale şi la nivelul subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, cum este situația Municipiului București, împărțit în sectoare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Leptospiroza este una dintre cele mai răspândite zoonoze (boli infecţioase ale animalelor care se pot transmite la om), existând cazuri în toate continentele, dar mai ales la tropice. Există cazuri de boală şi la noi. Boala este produsă de leptospire, care aparţin grupului de spirochete (bacterii spiralate), responsabile şi de alte boli, cum ar fi sifilisul, febra recurentă şi altele.
Patru decese pe fondul infectării cu coronavirus în Bihor și 55 noi îmbolnăviri, inclusiv un medic ATI de la Spitalul Municipal Oradea
Știri Bihor
Încă 55 de bihoreni au fost depistaţi cu Covid în urma testelor efectuate în judeţ în ultimele 24 de ore, interval în care în Spitalul Municipal din Oradea au fost înregistrate şi patru noi decese. Între persoanele diagnosticate se numără şi trei cadre medico-sanitare ale unităţii anti-Covid, dintre care un medic de Terapie Intensivă.
12 Septembrie 2020, 13:47
Bulion la minut: Decizia Curții de Conturi care i-a revoltat pe fermierii din Bihor
Bihorel
Legumicultorii bihoreni incluşi în programul Tomate sunt atât de supăraţi încât le vine să dea cu solariile de pământ. Săptămâna trecută, aflaţi în control la Direcţia Agricolă Bihor, auditorii Curţii de Conturi au cerut ca agricultorii să trimită noi poze cu roşiile, solariile şi panourile de informare afişate lângă acestea despre includerea în programul finanţat de stat cu 2.170 euro pentru 3 tone de tomate vândute.
12 Septembrie 2020, 12:03
Analiza epidemiologică a ultimei săptămâni în Bihor: numărul de noi îmbolnăviri a crescut faţă de finele lunii august, dar sunt mai puţine cazuri active
Știri Bihor
Prefectura Bihor a dat publicităţii cifrele actualizate la zi privind situaţia epidemiologică în judeţ. Potrivit acestora, numărul infectărilor depistate în ultima săptămână este mai mare decât în ultima săptămână a lunii precedente, însă vestea bună e că numărul de cazuri active a scăzut cu aproape o treime.
12 Septembrie 2020, 11:17
Rezultate excelente la juniori pentru sportivii de la CSU Oradea, la Naţionalele de tir sportiv: 19 medalii!
Știri Sportive
După evoluţia bună a sportivilor de la „tineret”, şi juniorii secţiei de tir sportiv de la clubul CSU Oradea au obţinut rezultate excelente la Campionatele Naţionale din această săptămână, desfăşurate la Bucureşti, la Poligonul "Iosif Sârbu". La juniori, sportivii pregătiţi de antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa au cucerit 19 medalii.
12 Septembrie 2020, 10:57
Viitorul este verde! Ce prevede noua strategie verde pe următorii 10 ani în Oradea
Oradea noastră
Cu puţin timp înainte de a-şi preda mandatele, consilierii locali din Oradea au aprobat o strategie verde pentru oraş. Planul prevede că, până în anul 2030, suprafaţa parcurilor din oraş va creşte cu 118 hectare, prin amenajarea unor zone verzi pe terenuri degradate.
12 Septembrie 2020, 09:35
Pentru un viitor curat! RER Vest îi învaţă pe bihoreni să colecteze selectiv deşeurile
Oradea noastră
De aproape o lună, bihorenii care locuiesc în jurul Oradiei învaţă colectarea selectivă în patru fracţii. Desemnată recent operator de salubritate în 25 de comune din jurul municipiului, compania RER Vest a demarat colectarea separată a deşeurilor, chiar dacă nu toţi clienţii noi au contractele încheiate, îndemnându-i pe bihoreni să separe resturile care pot fi reciclate. O regulă care rămâne valabilă şi în Oradea...
11 Septembrie 2020, 19:31
Rezultat diferit la al doilea test Covid pentru antrenorul echipei de baschet a clubului orădean Rookies
Știri Bihor
La o zi după ce antrenorul şi două sportive ale echipei de baschet U13 fete a clubului Rookies au primit rezultate Covid pozitive la o testare obligatorie înaintea turneului final al Campionatului Naţional, analizele au fost repetate cu un rezultat diferit. Al doilea set de teste, efectuat la alt laborator, arată că antrenorul nu e infectat, dar fetele da, aşa încât clubul a menţinut decizia de retragere a echipei din competiţie, spune preşedintele Veres Attila.
11 Septembrie 2020, 18:47
OTL: Din 14 septembrie, în orele de vârf în Oradea vor circula 40 de tramvaie şi 75 de autobuze
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere contextul epidemiologic actual şi că în Oradea şcoala începe în 14 septembrie 2020 cu toţi elevii la clase, în scopul prevenirii infectării utilizatorilor transportului în comun cu coronavirus (COVID-19), începând cu această dată, OTL S.A. va efectua curse regulate urbane în orele de vârf din zilele lucrătoare cu 40 de tramvaie şi 75 autobuze.
11 Septembrie 2020, 18:00
Finalizați lucrările începute! Termoficare Oradea face probele de etanșeitate a tuturor rețelelor de distribuție
Informații de la Termoficare
În vederea pregătirii sezonului de încălzire, începând cu data 25 septembrie 2020, Termoficare Oradea S.A. va realiza probele de etanşeitate a tuturor reţelelor de distribuţie ale punctelor termice şi ale instalaţiilor interioare de încălzire. Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, solicităm tuturor utilizatorilor şi consumatorilor să finalizeze cu maximă operativitate lucrările începute, până la data menţionată.
11 Septembrie 2020, 17:10
Şefa DSP Bihor: Bolnavii de Covid-19 se pot întoarce la muncă după 14 zile, fără să fie obligaţi să-şi facă un nou test
Știri Bihor
Șefa DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a anunţat vineri că bihorenii care se îmbolnăvesc cu Covid-19 nu doar că nu mai trebuie să stea în spital, ci se pot întoarce la muncă, după 14 zile, fără a obţine un rezultat negativ la un test, cu condiţia să nu prezinte simptome. În cele 14 zile, starea de sănătate a bolnavilor va fi monitorizată de medicii de familie, care le dau şi acordul să reintre în comunitate.
11 Septembrie 2020, 16:20
Cum începe anul şcolar în Bihor? 11 școli în care lecţiile se ţin şi online, prea puţini angajaţi şi o mare necunoscută: numărul elevilor care vor merge la şcoală
Știri Bihor
În 11 unităţi de învăţământ din Bihor, elevii n-au de ales decât să urmărească şi lecţiile de-acasă, pe internet, pentru că sălile lor de clasă nu sunt suficient de mari pentru a-i primi pe toţi, în condiţii de siguranţă. În plus, profesorii încă nu ştiu câţi părinţi îşi vor trimite elevii la şcoală, indicator care poate schimba radical datele problemei şi care ar putea impune nevoia unor noi profesori sau angajaţi în şcoli. Pentru ca tabloul incertitudinii să fie complet, Ministerul Educaţiei n-a trimis manuale noi pentru mulţi dintre elevi.
11 Septembrie 2020, 15:34
Ministrul Culturii la Oradea: Asigurăm restaurarea interioarelor Palatului Episcopal Greco-Catolic (VIDEO)
Știri Oradea
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi primarul Ilie Bolojan au anunţat, vineri, la Oradea că municipalitatea va încheia un parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului pentru reabilitarea, respectiv restaurarea interioarelor Palatului Episcopal greco-catolic din Piaţa Unirii, care a ars într-un incendiu în urmă cu doi ani, suma necesară fiind estimată la 5,7 milioane euro. Partea de restaurare va fi suportată cu bani de la bugetul central, prin Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice. 
11 Septembrie 2020, 15:11
Luceafărul este gata de start: Va debuta în noul sezon în deplasare, cu Someşul Dej
Știri Sportive
Luceafărul, cealaltă echipă din Oradea din Liga a III-a, este gata de startul noului sezon competiţional. Sâmbătă, de la ora 17, elevii antrenorului Ciprian Dianu au joc în prima etapă în deplasare, pe terenul celor de la Someşul Dej. Tehnicianul echipei bihorene are la dispoziţie un lot remaniat, care cuprinde 21 de jucători. Cei mai experimentaţi sunt Cristian Oros, Roland Novak şi Sorin Ban.
11 Septembrie 2020, 14:34
5,1 milioane euro pentru peste 800 de locuri de parcare şi accesuri auto lângă Sala Polivalentă din Oradea 
Știri Oradea
Municipalitatea va investi circa 5,1 milioane euro în amenajarea aleilor de acces şi a spaţiilor de parcare pentru viitoarea Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri a Oradiei, aflată în construcţie. Astfel se vor amenaja peste 800 de locuri de parcare, a precizat primarul Ilie Bolojan, adăugând că parkingul va putea deservi şi viitorul stadion cu 16.000 de locuri care va fi ridicat în apropiere. 
11 Septembrie 2020, 13:58
Două noi decese şi încă 43 persoane cu Covid în Bihor, inclusiv doi medici de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal
Știri Bihor
Încă 43 de bihoreni au fost diagnosticaţi ca infectaţi cu noul coronavirus în urma testelor făcute în judeţ în ultimele 24 de ore, interval în care în Spitalul Municipal din Oradea s-au înregistrat încă două decese pe fondul îmbolnăvirii cu Covid. Între persoanele depistate recent sunt şi doi medici specialişti în boli infecţioase de la Municipal, precum şi un medic ortoped din Spitalul Judeţean.
11 Septembrie 2020, 13:36
Candidat la tomberon: Cum s-a „învârtit” un pensionar ca să-i facă pe localnicii din Paleu să-l voteze de primar
Bihorel
E greu să treci printr-o comună sau oraş din Bihor şi să nu te întâlneşti cu politicieni care cer voturile alegătorilor. Neobosiţi, candidaţii merg pe fiecare stradă, promiţând marea cu sarea, doar-doar atrag susţinători. Un pensionar care aspiră la Primăria Paleu din partea partidului Pro România a găsit însă o modalitate inedită să ajungă la urechea electorilor.
11 Septembrie 2020, 12:50
Echipa de U15 a clubului BCU Oradea a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Naţional de la Ploieşti (FOTO)
Știri Sportive
Fetele de la BCU Oradea au obţinut joi o performanţă frumoasă, la turneul final al Campionatului Naţional de Baschet, rezervat echipelor de U15, care s-a desfăşurat la Ploieşti. Elevele antrenorilor Dan şi Ioana Anica au ocupat locul al treilea, cucerind medaliile de bronz, după ce au obţinut trei victorii şi au suferit o înfrângere. În finala mică au dispus cu 54-39 de formaţia clubului "Dan Dacian" Bucureşti.
11 Septembrie 2020, 12:15
Pasajul subteran Magheru din Oradea, inaugurat în prezenţa ministrului Marcel Boloş (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Pasajul subteran Magheru, construit cu scopul de a fluidiza circulaţia în zona intersecţiei Bulevardului Magheru cu străzile Aleea Ştrandului şi Parcul Traian, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene Marcel Boloş, dat fiind că lucrarea – care a cuprins şi lărgirea podului Dacia la trei benzi pe sens – a fost realizată cu ajutorul finanțărilor europene. 
Primăria Oradea: Ce lucrări de modernizare s-au făcut sau încă se fac în şcolile şi grădiniţele din oraş (FOTO)
Educatie
Cu patru zile înainte de debutul anului şcolar, Primăria Oradea a prezentat principalele lucrări de modernizare făcute în unităţile de învăţământ din municipiu în acest an. La Şcoala nr. 11, de pildă, s-au reabilitat faţadele şi s-au făcut amenajări interioare, iar la Şcoala Dacia şi la Colegiul Onisifor Ghibu s-au înlocuit instalaţiile electrice şi cele de încălzire.
BIHOREANUL la radio: Cele mai importante ştiri din județ prind VOCE la Digi FM
De ştiut
BIHOREANUL, lider de audiență în presa din județul Bihor, contribuie la promovarea comunităţii locale, dar şi a presei locale, printr-un parteneriat cu postul de radio Digi FM. Cele mai importante ştiri ale publicaţiei noastre se aud acum și la nivel naţional, în cadrul rubricii Ştirile Digi FM.
11 Septembrie 2020, 10:45
OTL: De azi, de la ora 13, tramvaiele vor circula pe toate liniile
Noutăți de la OTL
Având în vedere că s-a reluat circulaţia autovehiculelor pe Podul Dacia, de azi, 11 septembrie 2020, ora 13, tramvaiele vor circula pe toate liniile: 1R, 1N, 2, 3R, 3N, 4R, 4N şi 8, pe traseele normale.
11 Septembrie 2020, 10:26
DASO distribuie măştile de protecţie pentru persoanele defavorizate de vineri până duminică
Știri Oradea
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea anunţă că va distribui măştile de protecţie pentru persoanele defavorizate în Oradea începând de vineri, 11 septembrie, până duminică, 13 septembrie. Distribuirea se va face din depozitul de pe strada Cazaban nr. 60, din Oradea, între orele 8 şi 16, iar pentru a le primi, beneficiarii vor trebui să respecte măsurile privind limitarea pandemiei de Covid-19.
11 Septembrie 2020, 10:04
Să meargă mai repede! Municipalitatea va pregăti documentaţia drumului expres Oradea – Arad
Știri Oradea
Municipalitatea orădeană va investi 2 milioane de euro în actualizarea documentaţiei drumului expres Oradea – Arad. Consiliul Local a decis că studiul de fezabilitate al investiţiei va fi revizuit în colaborare cu Primăria Arad şi Zona Metropolitană Oradea, pentru ca obiectivul să poată fi cuprins în lista proiectelor cu finanţare europeană pentru perioada 2021 – 2027 în primăvara anului viitor.
11 Septembrie 2020, 09:28
Bihorul împărțit: Acum 80 de ani, Dictatul de la Viena a „rupt” în două judeţul Bihor, o parte fiind cedată Ungariei (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Dictatul de la Viena din cel de-al Doilea Război Mondial a "rupt" în două judeţul Bihor, o parte rămânând în România, alta fiind cedată Ungariei. Cu ajutorul Germaniei lui Hitler şi Italiei lui Mussolini, Ungaria lui Horthy a ocupat nordul Bihorului, cu Oradea inclusă în acest teritoriu, alungând populaţia românească şi distrugând statuile ce marcaseră oraşul după Marea Unire.
Oradea investește în drumuri noi de legătură cu Sântandrei și Oșorhei
Știri Oradea
Oradea va avea două drumuri noi de legătură cu comunele Sântandrei și Oșorhei. Consiliul Local a aprobat joi asocierea municipalității cu Primăria Sântandrei și Zona Metropolitană Oradea pentru realizarea centurii ocolitoare a comunei limitrofe, precum și indicatorii tehnico-economici pentru centura ocolitoare a comunei Oșorhei.
11 Septembrie 2020, 07:53
Piaţa Cetate din Oradea va fi modernizată sub forma unui centru de afaceri, cu parcare subterană de 247 de locuri (VIDEO)
Știri Oradea
Piaţa Cetate va fi modernizată sub forma unui centru de afaceri cu parcare subterană de 247 de locuri. Hala distrusă de incendiul din 18 iulie va fi reconstruită integral. Viceprimarul Florin Birta a anunţat joi că agenţii economici care au avut bunuri în hala distrusă vor fi, totuşi, „sprijiniți”.
10 Septembrie 2020, 21:39
Covid depistat la sportive orădence înaintea participării, cu şanse de câştig, la un turneu final al Campionatului Naţional
Știri Bihor
Şansele unei echipe de baschet din Oradea de a câştiga turneul final al Campionatului Naţional U13 fete au devenit devenit nule ca urmare a diagnosticării cu Covid-19 a antrenorului şi a două sportive. Din această cauză, clubul a şi anunţat retragerea echipei din competiţia pentru a cărei câştigare era favorită.
10 Septembrie 2020, 21:00
E oficial! Șoferii pot prezenta polițiștilor asigurarea RCA și pe telefon sau tabletă
Actual
A devenit oficial. Începând de joi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta polițiștilor și în format electronic. „Păstraţi-vă telefoanele încărcate!”, transmit polițiștii.
10 Septembrie 2020, 20:30
Turul României a trecut prin Oradea. Germanul Lucas Carstensen câștigă cea de-a doua etapă (FOTO)
Știri Sportive
Turul României a plecat, joi, din Oradea, iar germanul Lucas Carstensen, de la echipa Bike Aid, a câștigat cea de-a doua etapă. Edi Grosu păstrează tricoul galben și își menține poziția de lider în clasamentul general, iar competiția continuă mâine, 11 septembrie, pe traseul Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana.
10 Septembrie 2020, 20:09
ISU Crişana, 40 de misiuni pe zi. Peste 8.400 de persoane au primit îngrijiri de la SMURD Bihor, în acest an
Știri Bihor
În medie, pompierii bihoreni au avut, în acest an, 40 de misiuni pe zi, cele mai multe fiind misiuni ale echipajelor SMURD, care au asistat peste 8.400 de persoane. Activitatea militarilor a fost îngreunată şi de pandemie, pompierii derulând peste 500 de misiuni în contextul gestionării crizei de Covid-19.
10 Septembrie 2020, 19:42
Ultima ședință a CL Oradea cu Bolojan în funcție, încărcată de emoții. Ce le-a spus edilul consilierilor locali (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Primarul Ilie Bolojan le-a mulţumit joi, în ultima şedinţă a Consiliului Local Oradea, tuturor aleşilor, atât din PNL cât şi din opoziţia PSD şi UDMR, pentru sprijinul acordat în ciclul electoral care se încheie. Bolojan a spus că sprijinul consilierilor a făcut ca municipalitatea orădeană să poată atrage fonduri europene importante.
10 Septembrie 2020, 19:13
A fost finalizat drumul de legătură între Calea Sântandrei şi Calea Aradului
Știri Bihor
Primăria Oradea anunţă că a fost finalizată breteaua de legătură între Calea Sântandreiului şi Calea Aradului. Noul drum permite ocolirea sensului giratoriu aflat la ieşirea din oraş, în dreptul pasajului suprateran peste DN 79, precum şi accesul în parcarea noului magazin Hornbach.
10 Septembrie 2020, 18:37
CAO şi-a adus patru jucători cu experienţă şi este gata de startul Ligii a III-a
Știri Sportive
În acest sfârşit de săptămână debutează noua ediţie a campionatului Ligii a III-a la fotbal. Nou-promovata CAO 1910 Oradea este gata de startul competiţiei şi, după ce şi-a adus patru jucători experimentaţi, aşteaptă încrezătoare meciul din prima rundă, cu SCM Zalău. Constantin Roşu, Bogdan Mintaş, Cosmin Verdeş şi Cristian Urbanovschi sunt principalele noutăţi în trupa pregătită de antrenorul Florin Fărcaş.
10 Septembrie 2020, 17:51
'Unul dintre cele mai complicate proiecte din Oradea în ultimii 20 de ani'. Pasajele subterane din Piaţa Gojdu vor costa 21,3 milioane euro (VIDEO)
Știri Bihor
Consilierii locali au aprobat, joi, în ultima şedinţă ordinară din acest mandat, un proiect complex care va schimba felul în care se circulă prin Piaţa Gojdu din Oradea. Intitulat "Coridorul de mobilitate urbană durabilă în Piaţa Gojdu din Oradea - Etapa I", proiectul prevede realizarea a nu mai puţin de 5 pasaje subterane, inclusiv unul în dreptul Catedralei Ortodoxe. Zona de deasupra acestuia va deveni pietonală, iar astfel se va crea un culoar pentru pietonii care merg dinspre centrul Oradiei spre Cetate.
10 Septembrie 2020, 17:35
Vor fi amenajate trei circuite de tip 'pump track' în Oradea. Bolojan: 'Această investiţie se datorează unei orădence...'
Știri Oradea
Municipalitatea va amenaja trei circuite de tip "pump track" în tot atâtea zone ale Oradiei pentru a le oferi adolescenţilor şi tinerilor o activitate deosebită. Primarul Ilie Bolojan a spus, joi, că "această investiţie se datorează unei orădence care lucrează la primăria din Düsseldorf, la Urbanism" şi care, întoarsă în vizită alături de copiii ei adolescenţi, a constatat că aceştia nu prea au cu ce-şi ocupa timpul. 
10 Septembrie 2020, 16:49
În Bihor, nu mai avem zone roşii, unde şcolile să rămână închise. Oradea a intrat în scenariul verde, 18 UAT-uri în cel galben (VIDEO)
Știri Bihor
Prefectul Dumitru Ţiplea şi şeful IŞJ Bihor, Virgil Blage, au anunţat, joi, cele mai proaspete veşti privind debutul anului şcolar, precizând că scenariile epidemiologice din judeţ au fost actualizate. Astfel, nicio localitate din Bihor nu se mai află în scenariu roşu, care presupune că toţi elevii stau acasă. În schimb, 18 UAT-uri sunt în scenariul galben, care înseamnă că o parte din elevi merg la şcoală, alţii urmăresc lecţiile online. Oradea a ieşit din scenariul galben, fiind acum o zonă verde, unde toţi elevii pot merge la şcoală.
10 Septembrie 2020, 16:05
Dotări pentru pompieri: ISU Crişana are ambulanţe noi pentru descarcerare, dar şi un rezervor mobil de 7.000 de litri, unic în ţară (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Cu bani de la Consiliul Judeţean, pompierii bihoreni şi-au îmbunătăţit dotările cu un container - rezervor, care poate transporta 7.000 de litri de apă oriunde în judeţ, fie pentru a alimenta alte autospeciale, fie pentru a fi folosit direct la stingerea unor incendii, containerul fiind singurul de acest gen din ţară. De asemenea, parcul auto al ISU Crişana s-a mai îmbogăţit cu un centru medical mobil pentru pregătirea paramedicilor, două ambulanţe SMURD pentru descarcerare şi un buldoexcavator nou.
10 Septembrie 2020, 15:20
Casa Darvas - La Roche, un muzeu viu
Oradea noastră
Deschiderea muzeului Art Nouveau a fost o provocare, după ce în 2016 casa Darvas - La Roche a fost prezentată publicului, iar turiştii care au vizitat-o şi-au manifestat dorinţa de a vedea mai mult din stilul Art Nouveau. Am ales ca temă atitudinea societăţii din perioada 1900-1915 şi schimbarea interioarelor, subiecte ce pot fi mult dezvoltate şi valorificate într-un mod inedit.
10 Septembrie 2020, 14:41
Criza Covid în Bihor: Două noi decese în Spitalul Municipal din Oradea şi alte 48 de persoane diagnosticate cu acest virus
Știri Bihor
Încă doi bihoreni au încetat din viaţă în ultimele 24 de ore în Spitalul Municipal din Oradea după ce au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2, în acelaşi interval de timp fiind diagnosticaţi alţi 48 care s-au infectat cu noul coronavirus. Între aceştia sunt şi patru cadre medico-sanitare de la aceeaşi unitate anti-Covid, activând în trei secţii diferite.
10 Septembrie 2020, 13:45
Au dat cu pietre! Un autobuz Mercedes al OTL a fost vandalizat pe linia 14 (FOTO)
Noutăți de la OTL
Reprezentanţii societăţii de transport OTL au anunţat că un autobuz nou Mercedes Conecto, cumpărat anul acesta, a fost vandalizat de persoane încă neidentificate, care au aruncat cu pietre în autovehiculul care se afla în mişcare şi transporta pasageri. 
Un bărbat cu BMW, reclamat că a făcut ture prin pasajul Magheru, înainte de a fi deschis circulaţiei. Era administratorul care verifica lucrările! (VIDEO)
Ne enervează
Un tânăr aflat la volanul unui bolid BMW, care pe deasupra avea şi un copil pe scaunul din dreapta, a fost filmat de un orădean în timp ce dădea ture cu maşina prin pasajul Magheru, încă închis circulaţiei, după ce a îndepărtat indicatoarele şi panglicile care interziceau accesul. În urma sezisărilor adresate Poliţiei, aceasta l-a identificat pe bărbat, constatând că e administratorul lucrării, care... făcea o verificare a calităţii.
10 Septembrie 2020, 12:25
Libertate deplină: Dans, teatru, lecții de ecologie și alte evenimente interesante, în Parcul Libertății din Oradea
Oradea noastră
V-aţi gândit vreodată că aţi putea merge la o seară de vals sau de tango... în parc? Fundaţia Comunitară Oradea îi va invita pe locuitorii oraşului să danseze pe aleile Parcului Libertăţii, un spaţiu verde care recent a intrat în grija ONG-ului. Pe lângă amenajarea de noi scuaruri cu flori, parcul se va primeni şi cu o instalaţie de sonorizare care va permite organizarea de spectacole, concerte şi seri dansante. Orădenii vor primi libertatea să decidă ce vor să facă aici...
10 Septembrie 2020, 11:04
ADP Oradea: Licitaţie publică pentru închirierea unor spaţii comerciale din Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 15.09.2020, ora 12, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare în vederea închirierii spațiilor comerciale nr. 1 și 2 (200 mp), Tronsonul 1 Piața Rogerius.
10 Septembrie 2020, 10:31
Sondaj: Aproape toţi maghiarii din Transilvania consideră că trebuie să înveţe limba română
Actual
Un studiu intitulat "Monitor al Minorităţilor 2020" şi realizat de Institutul de Politici Publice din Ţinutul Secuiesc şi de Institutul Bálványos arată că maghiarii din Transilvania consideră că elevii maghiari trebuie să înveţe bine limba română, informează portalul Hirado.hu. 
10 Septembrie 2020, 10:21
Ieșire cu scandal: UDMR-ista Kirei Melinda a dat în judecată Consiliul Local Oradea
Bihorel
Deşi nu va mai candida pentru încă un mandat, liderul grupului UDMR, Kirei Melinda, nu va ieşi de tot din dezbaterile Consiliului Local Oradea. Săptămâna trecută, aceasta şi-a anunţat viitorii foşti colegi că a dat în judecată instituţia, cerând anularea Hotărârii 522 din iunie 2020, care stabileşte la 381,6 lei contribuţia lunară a părinţilor la cheltuielile pentru întreţinerea copiilor în creşe...
10 Septembrie 2020, 09:41
  1 2  4  6 7 8  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1198 RON
  • 1 EUR = 4.8595 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON