URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum vreo 10 ani, marii consumatori de cultură din Oradea vituperau împotriva "ţăranului din Birtin" pe motiv că acesta nu face destule manifestări, care să satisfacă pretenţile celor care se trezesc pe Mezzo şi adorm pe Arte. Ei bine, acum lucrurile artă cu totul altfel...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
Muncă de-o vară. Zidurile Cetăţii Oradea au fost reabilitate în proporţie de 33% (FOTO)
Știri Oradea
Zidurile Cetăţii Oradea au fost reabilitate în proporţie de 33%. În această vară constructorii au lucrat la refacerea curtinei nordice care leagă Bastionul Ciunt şi Bastionul Aurit, a curtinei vestice, dintre Bastionul Ciunt şi Bastionul Bethlen, precum şi a Bastionului Bethlen. La corpul F, care va adăposti o sală multifuncţională cu garderobă, constructorii au fost nevoiţi să demoleze parţial zidurile existente şi să întărească structura de rezistenţă a subsolului.
15 Septembrie 2019, 16:02
Cântarea Oradiei: Imnul Oradiei, intens criticat. Vezi propunerea lui Bihorel!
Bihorel
Concertul simfonic Rapsodia Toamnei, ținut, săptămâna trecută, miercuri, în Piața Unirii a avut un final neobișnuit. Maestrul Romeo Rîmbu a prezentat o propunere pentru ceea ce se doreşte a fi Imnul Oradiei, pe muzică proprie și pe textul poetei Silvia Bodea Sălăjan.
15 Septembrie 2019, 14:48
Fotbal. Înfrângeri pentru echipele bihorene Luceafărul şi CSC Sânmartin din Liga a III-a
Știri Sportive
Formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a au avut o etapă nefastă în acest week-end, suferind, ambele, înfrângeri. Deşi a jucat acasă, cu Fotbal Comuna Recea, Luceafărul a cedat cu 3-4, în timp ce CSC Sânmartin a fost învinsă la scor de neprezentare, cu 3-0, la Alba Iulia, de formaţia locală Unirea 1924.
15 Septembrie 2019, 13:57
Se întâmplă în Sălaj! Bătaie între poliţişti şi mai mulţi localnici în timp ce încercau aplanarea unui conflict (VIDEO)
Actual
Doi poliţişti sălăjeni, alertaţi prin 112, au fost nevoiţi să folosească în mod repetat spray-urile lacrimogene pentru a aplana un conflict izbucnit între doi localnici din comuna Someş – Odorhei. În cadrul intervenţiei unul dintre agenţi a fost lovit cu pumnul de unul dintre bărbaţi. Unul dintre bătăuşi a intervenit în apărarea soţiei sale care după ce le-a adresat injurii poliţiştilor şi a refuzat să se legitimeze.
15 Septembrie 2019, 12:53
Oradea City Running Day IX. Peste 800 de sportivi au luat duminică startul de la podul Sfântul Ladislau (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
Peste 800 de sportivi, amatori şi profesionişti, au luat duminică startul de pe podul Sfântul Ladislau la cea de a IX-a ediţie a maratonului Oradea City Running Day. Competiţia, organizată de clubul orădean Xterra Sport, cuprinde probele de 21 kilometri, 10 kilometri, 5 kilometri şi ştrafeta firmelor cu patru alergători pentru 21 de kilometri. La maraton s-au înscris atleţi din opt țări.
15 Septembrie 2019, 11:26
Terapia cu natura: Psihologul Corina Lupău îi apropie pe copiii orădeni de natură, pentru a-şi dezvolta abilităţile socio-emoţionale
Oradea noastră
Niciun loc nu este mai potrivit pentru relaxare şi eliberarea stresului decât natura! Convinsă de acest lucru, psihologul orădean Corina Lupău urcă în fiecare vară cu copii orădeni la munte, în aşa-numite tabere "înţelepte". Timp de o săptămână, micuţii fac diferite activităţi în aer liber, care îi ajută să îşi dezvolte abilităţile socio-emoţionale. Prin joacă, în natură, cresc sănătos!
15 Septembrie 2019, 09:50
Datorăm 107,6 miliarde euro! Datoria externă a crescut cu 8,2 miliarde euro în şapte luni
Actual
Datoria externă a României a crescut cu 8,2 miliarde euro în primele şapte luni din 2019. Creşterea datoriei publice are la bază în principal emisiunile de euroobligaţiuni făcute de Ministerul Finanţelor Publice şi preţul titlurilor de valoare emise de administraţiile publice. Potrivit BNR la sfârşitul lunii iulie datoria externă a ţării însuma 107,6 miliarde euro.
14 Septembrie 2019, 22:34
Sunaţi la 112! Poliţia Română cere sprijin pentru identificare a trei tâlhari violenţi căutaţi în Olanda
Actual
Poliţia Română a cerut sâmbătă sprijinul populaţiei pentru identificarea şi depistarea a trei tâlhari violenţi, cetăţeni români, căutaţi în Olanda. În aprilie 2017 patru bărbaţi au intrat în locuinţa unui bărbat din Amsterdam Vest , l-au bătut şi au sustras obiecte şi documente. Cei patru suspecţi au fost surprinşi de camere de luat vederi amplasate în liftul şi casa scărilor din blocul unde locuia victima. Unul dintre suspecţi este deja arestat.
14 Septembrie 2019, 21:17
Mai multă siguranţă. Reguli noi pentru plata cu cardul începând de sâmbătă
Actual
Începând de sâmbătă România se aliniază unor regulamente europene privind securizarea plăţilor făcute cu cardul în mediul online precum şi în magazine. De astăzi, plăţile online cu cardul vor trebui confirmate şi prin tastarea ultimelor patru cifre din codul numeric personal sau ultimele patru caractere ale numărului de paşaport. În plus, chiar dacă plăţile făcute în magazine nu au depăşit 100 lei, tot la a cincea operaţiune deţinătorul cardului contactless ca trebui să tasteze codul PIN.
14 Septembrie 2019, 20:03
EduFest: 'Revelionul' voluntarilor! Sute de tineri s-au întâlnit cu cele mai 'tari' companii şi ONG-uri orădene (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
Peste 400 de tineri s-au întâlnit sâmbătă după-amiază, în Parcul 1 Decembrie, cu cele mai reprezentative companii şi ONG-uri orădene. Cea de-a patra ediţie a EduFest, a marcat începutul unui nou an iniţiatic al asociaţiei "EduBiz" în cadrul căruia tinerii, începând de la 14 ani, pot articipa la acţiuni de voluntariat de-a lungul cărora să îşi descopere pasiunile şi competenţele şi să se lase descoperiţi de actorii implicaţi de pe piaţa muncii.
14 Septembrie 2019, 18:55
„Și vremea vremuiește...”: Autorul fațadei fostului Cinema Patria din Oradea expune la Muzeul Țării Crișurilor
Timp liber
Unul dintre cei mai importanţi artişti plastici din Ungaria, György Jovián, îşi va prezenta expoziția de pictură "Şi vremea vremuieşte...", luni, la Muzeul Ţării Crişurilor. Artistul și-a început cariera în Oradea, printre primele sale lucrări fiind mozaicul de pe fațada fostului Cinema Patria.
14 Septembrie 2019, 17:40
Spadasinii de la LPS Bihorul, cinci medalii la Cupa Internațională de Scrimă „Corona' de la Brașov
Știri Sportive
Tinerii spadasini de la LPS Bihorul Oradea au reuşit să îşi adjudece cinci medalii la întrecerile Cupei Internaţionale de Scrimă pentru Copii şi Speranţe „Corona”, competiţie care s-a desfăşurat la Braşov. Elevii antrenorului Nicolae Ille au ocupat un loc I, un loc II şi trei clasări pe treapta a III-a.
14 Septembrie 2019, 16:53
Bolile transmise prin apă
De ştiut
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
14 Septembrie 2019, 15:35
'Bună ziua, vecine!' Locuitorii din „Europa” au sărbătorit în stradă ziua cartierului (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Locuitorii din „Europa” au ieşit, sâmbătă, în stradă pentru a sărbători ziua cartierului. Vecinii s-au întâlnit la un pahar de bere şi o porţie de bogracs, în vreme ce micuţii şi-au construit o cetate din baloţi de paie, s-au întrecut în desene pe astfalt şi s-au jucat împreună.
Spectacolul de balet „Cocoșatul de la Notre Dame” vine la Oradea
Timp liber
Peste 50 de balerini profesioniști și mai mulți artişti care dansează în teatre celebre din Europa le vor prezenta orădenilor povestea Cocoșatului de la Notre Dame într-un spectacol atractiv. Evenimentul va avea loc la finalul lunii octombrie la Casa de Cultură a Sindicatelor.
14 Septembrie 2019, 12:40
Oradea ieri, Oradea azi: Povestea Liceului Greco-Catolic 'Iuliu Maniu'
Oradea noastră
În perioada interbelică, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a investit în transformarea şi edificarea unor clădiri de cult şi de învăţământ, aducând în urbe şi în Bihor stilul neoromânesc. Între şcolile ridicate se numără Şcoala Normală, actualul Liceu Teologic Greco-Catolic "Iuliu Maniu", de pe strada cu acelaşi nume, lângă Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae".
14 Septembrie 2019, 11:00
Campionii României s-au întors: Baschetbaliștii de la CSM Oradea au fost prezentați oficial într-o gală la Filarmonică (FOTO / VIDEO)
Știri Sportive
Suporterii orădeni au cunoscut, oficial, noul lot al echipei de baschet CSM CSU Oradea vineri seară, în sala Filarmonicii de Stat. Fanii au aplaudat și au scandat numele campionilor. Din acest sezon, holul Arenei Antonio Alexe va fi împodobit cu portretele celor mai importante personalităţi ale baschetului orădean.
'O şansă în plus'. Meditaţii gratuite pentru copiii de clasele V - VII provenind din familii cu probleme
Știri Oradea
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea lansează, începând de luni, programul "O şansă în plus" constând în meditaţii gratuite la materiile matematică şi limba română pentru elevii de clasele V-VII provenind din familii monoparentale, cu dificultăţi financiare sau care întâmplină alte probleme. Meditaţiile vor fi susţinute de 12 voluntari, profesori, pensionari ori studenţi, de luni până joi între orele 15 - 17 la Centrul Social Multifuncţional Nufărul din strada Nufărului 47.
13 Septembrie 2019, 19:57
Pe podium la 57 de ani! Cât de bine a arătat Nadia Comăneci defilând la Săptămâna Modei de la New York (FOTO / VIDEO)
Magazin
Legenda gimnasticii românești, Nadia Comăneci, a atras toate privirile la Săptămâna Modei din New York, unde a defilat în scop caritabil. Sportiva a participat la prezentarea organizată de Laureus World Sports Academy, o asociație caritabilă sportivă de renume, care adună peste 200 de sportivi considerați cei mai buni din lume. 
13 Septembrie 2019, 19:21
Ziua Pompierilor: Sute de copii și adulți au sărbătorit împreună cu militarii bihoreni (FOTO)
Știri Oradea
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor au sărbătorit, vineri, Ziua Pompierilor din România. Le-au fost alături sute de bihoreni, copii şi adulţi deopotrivă, care au participat la activităţile menite să dezvăluie detalii din munca militarilor.
13 Septembrie 2019, 18:34
Hai la pedalat! În Pădurea Craiului au fost montate panouri cu hărţile traseelor de cicloturism (FOTO)
Timp liber
Aria protejată Pădurea Craiului a devenit mai primitoare pentru iubitorii ciclismului montan. Aceştia pot descoperi în destinaţia de ecoturism nouă panouri informative cu hărţile traseelor de cicloturism, amplasate în apropierea unor obiective turistice sau pensiuni, în locuri des vizitate de turişti şi acolo unde au existat semnale din teren că sunt necesare, pentru a preveni rătăcirea bicicliştilor.
Fără permis: Patronul restaurantului Cyrano a acroșat cu Mercedesul două maşini, după care s-a baricadat în vilă şi i-a ţinut la poartă pe poliţişti
Știri Bihor
Bogya Ferenc Istvan, proprietar al cunoscutului restaurant Cyrano din centrul Oradiei, pe vremuri partener de afaceri al mega-evazionistului Racz Atilla, s-a dat în spectacol, joi, când a acroșat cu Mercedesul său două maşini, două garduri, iar apoi s-a baricadat în vilă şi i-a ţinut la poartă pe poliţişti, refuzând să le deschidă. Află motivul!
13 Septembrie 2019, 16:13
Salvator şi în timpul liber: Un pompier bihorean aflat în concediu a intervenit voluntar la un accident rutier
Știri Bihor
Un pompier bihorean a confirmat că este de vocaţie salvator. Aflat în concediu, acasă, în satul Chiribiş, acesta a auzit sunetele specifice unui accident rutier şi n-a stat pe gânduri, ci a mers să ajute victimele. Pentru gestul său, militarul Bogdan Boitor a fost felicitat, vineri, de conducerea ISU Crişana, cu prilejul festivităţilor ocazionate de Ziua Pompierilor.
13 Septembrie 2019, 15:40
Recidivist cu fumuri: Abia eliberat din puşcărie, un tânăr din Oradea s-a plimbat prin judeţ, drogat, fără permis, la volanul unei maşini furate
Știri Bihor
Un bihorean în vârstă de 25 ani din Oşorhei a ajuns în arestul Poliţiei după ce a fost prins pe DN1, drogat, fără permis, la volanul unei maşini furate. Răzvan Ionuţ Tăut-Mleşniţă abia ieşise din închisoare, unde a stat închis pentru că a furat şi a golit cardul de salariu al colegului său de muncă, dar şi pentru mai multe spargeri pe care le-a comis împreună cu Igor Dumitru Lungu, cunoscut dealer şi consumator de droguri.
13 Septembrie 2019, 13:53
Vandali la 10 ani: O școală primară a fost distrusă de trei copii, enervați de o jucărie (FOTO / VIDEO)
Actual
Școala primară din comuna Clejani, județul Giurgiu, a fost distrusă în proporție de 90% de trei copii, enervați de o jucărie muzicală. Cei trei au spart, timp de trei ore, tot ce au găsit în cale, de la centrala termică, la uși grupuri sanitare și mobilier din cancelarie. Școala a fost închisă temporar.
13 Septembrie 2019, 13:26
ORA de(a) Jazz: Cea de-a doua ediţie a ORA Jazz Festival programează concerte interesante la Sinagoga Sion
Bihoreanul tipărit
Orădenii care iubesc jazz-ul aşteaptă cu nerăbdare finalul acestei luni. Între 20 şi 22 septembrie, Sinagoga Sion va găzdui cea de-a doua ediţie a ORA Jazz Festival, care are ca invitaţi muzicieni consacraţi şi stele în ascensiune ale jazzului internaţional. Marca acestei ediţii va fi diversitatea stilistică, programul cuprinzând jazz contemporan şi piese de jazz american reinterpretate în stil scandinav, improvizaţii meşteşugite având la bază teme din muzica tradiţională şi fuzionând cu muzica electronică, precum şi aranjamente jazz ale unor lucrări de muzică clasică.
13 Septembrie 2019, 12:49
O parte dintre locuitorii din Oradea nu vor avea apă deloc, luni, între 8 și 18. Vezi străzile afectate!
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea anunță că, urmare a unor probleme tehnice care ar fi condus la prelungirea intervalului orar de întrerupere a apei pentru relocarea reţelelor din strada Aleea Ştrandului, joi nu a fost întreruptă furnizarea serviciului de alimentare cu apă, această lucrare fiind reprogramată pentru ziua de luni, 16 septembrie. Furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08.00 şi 18.00, pe mai multe străzi din Oradea. Vezi lista acestora!
13 Septembrie 2019, 12:17
PSD sub clar de lună: Ministrul Transporturilor, în vizită nocturnă pe autostrada din Bihor, „un şantier pe care vin să mă relaxez' (VIDEO)
Știri Bihor
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut, joi seară, o vizită nocturnă pe şantierul autostrăzii care se construieşte între Biharia şi Borş, însoţit de şeful PSD Bihor, Ioan Mang. "Ăsta este un şantier pe care vin să mă relaxez, toate lucrurile merg foarte bine", le-a spus ministrul jurnaliştilor convocaţi la "vizita inopinată", anticipând că lucrările vor fi gata "în timp record", "tocmai datorită unui antreprenor serios", nu cum sunt cei străini.
13 Septembrie 2019, 11:35
Mai scump, dar merită: Şcoala Gimnazială 11 din Oradea va fi reabilitată integral cu finanţare europeană
Știri Oradea
Şcoala Gimnazială 11 din cartierul Rogerius, una dintre cele mai mari instituţii de profil din Oradea, urmează să fie reabilitată integral cu ajutorul unei finanţări europene. Consiliul Local a aprobat joi majorarea contribuţiei proprii, de la 248.500 lei la 3,6 milioane lei, pentru a putea semna contractul de finanţare.
13 Septembrie 2019, 11:00
Sport în parcuri: Prima competiție de Calisthenics din Oradea (FOTO)
Știri Sportive
În Parcul  I. C. Brătianu s-a desfășurat în această săptămână o competiție inedită pentru Oradea. Este vorba despre Calisthenics SET&REPS, un „sport” axat pe tracţiuni, genuflexiuni şi flotări, ce poate fi practicat cu uşurinţă în parcuri. Întrecerile au reunit un numărat de 20 de sportivi din patru orașe, Timișoara, Oradea, Cluj și Sibiu.
13 Septembrie 2019, 10:28
Circulaţie restricţionată, duminică, pe câteva artere din centrul oraşului, pentru desfăşurarea Oradea City Running Day
Știri Oradea
Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a aprobat solicitarea venită din partea clubului X-Terra pentru închiderea unor artere din zona centrală, duminică, 15 septembrie, pentru desfăşurarea unei noi ediţii a semimaratonului internaţional Oradea City Running Day. 
13 Septembrie 2019, 09:45
De meserie 'doamnă': Război cu cuvinte grele, pe Facebook, între primăriţa din Brusturi şi consilieri
Bihorel
Disputele dintre primăriţa PSD de Brusturi, Livia Bârlău, şi opoziţia liberală din Consiliul Local capătă accente comice. Ultimul scandal a izbucnit în urma şedinţei de la sfârşitul lunii august. Consilierii PNL au părăsit sala de şedinţă revoltaţi, reproşându-le omologilor de la PSD că la sfârşitul anului şcolar din 2018 au refuzat să voteze premierea copiilor merituoşi, cum era normal, iar acum au propus recompensarea acestora cu ocazia zilelor comunei care au avut loc în ultimul weekend din august.
13 Septembrie 2019, 09:07
Lansare proiect: TECOR INDUSTRIES SRL anunță construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Oradea
Advertorial
SC TECOR INDUSTRIES S.R.L. anunță demararea proiectului cu titlul „Extinderea capacității de producție din cadrul societății TECOR INDUSTRIES SRL prin construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Mun. Oradea, jud. Bihor” cod SMIS 114703, în cadrul REGIO- Programul Opera­țional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/102/2/2/Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMMuri, în sectoarele competitive identificate în SNC”.
13 Septembrie 2019, 08:40
Ajută o mămică să-şi ţină copilul în braţe! Picnic caritabil la Aleşd, pentru tânăra însărcinată care a rămas fără o mână, în urma unui accident rutier
Știri Bihor
Bihorenii pot face o faptă bună pentru o tânără mămică, trecută printr-o tragedie. Karolina Tusinovski a rămas fără o mână, în urma unui accident rutier pe care l-a avut, în această vară, când era însărcinată în luna a cincea. Ca să-şi poată ţine copilul în braţe, ea are nevoie de o mână bionică, iar pentru a aduna banii necesari, Primăria Aleşd organizează pe 21 septembrie un picnic caritabil, la Tinăud. Voluntarii vor găti gulaş la ceaun, iar doritorii vor face donaţii, pentru a putea mânca.
13 Septembrie 2019, 08:04
Conducerea Senatului Universităţii din Oradea, completă: Cine sunt noua vicepreşedintă şi noul cancelar
Educatie
Prima şedinţă a Senatului Universităţii din Oradea condusă de preşedintele Aurel Căuş a însemnat şi completarea conducerii forului. Căuş l-a propus cancelar pe inginerul Ioan Constantin Ţarcă, iar noua vicepreşedintă este economista Victoria Bogdan.
12 Septembrie 2019, 21:08
Teatre maghiare de păpuşi din Transilvania și Ungaria vin la Festivalul Fux de la Oradea
Timp liber
Teatrul Szigligeti, prin trupa Liliput, organizează, în perioada 1-5 octombrie, ediţia a IV-a a Festivalului Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania. Pe lângă trupele invitate din ţară, la Oradea vor veni şi păpuşari din mai multe orașe maghiare.
12 Septembrie 2019, 20:28
Incendiu în Cantemir: un apartament de la etajul unu a luat foc, proprietarii nu erau acasă (FOTO)
Știri Oradea
O cameră dintr-un apartament situat la etajul unu al unui bloc de locuinţe de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Oradea a luat foc joi după-amiază. Proprietarul nu era acasă, pompierii fiind nevoiți să folosească o scară culisabilă.
Salvarea vine din Sălaj! Un elicopter SMURD din Jibou va interveni în situaţiile de urgenţă din Bihor
Știri Oradea
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” va chema la următoarele intervenții grave un elicopter SMURD din judeţul Sălaj, deoarece în oraşul Jibou a fost inaugurat un centru aeromedical. Până acum, bihorenii erau transportaţi cu un elicopter din Arad.
12 Septembrie 2019, 19:42
OTL prelungeşte linia autobuzelor 12 şi 17 până pe străzile Peţei şi Depozitelor
Știri Oradea
OTL va prelungi, de săptămâna viitoare, linia autobuzelor 12 şi 17 până în zona industrială din cartierul Velenţa, inclusiv pe străzile Peţei şi Depozitelor. Măsura va fi luată la solicitarea agenţilor economici din zonă.
12 Septembrie 2019, 19:00
Oradea, cu o singură echipă de polo în Superligă: CS Crişul nu s-a mai înscris în campionat
Știri Sportive
Conducerea Clubului Sportiv Crişul a decis să nu înscrie echipa de polo masculin în această ediţie a campionatului naţional. Directorul Ionel Bungău a pus această decizie pe seama lipsei banilor în club, dar şi pe lipsa rezultatelor echipei în ultimul an. Drept urmare, spune Bungău, la secţia de polo, clubul se va concentra pe activitatea juniorilor.
12 Septembrie 2019, 18:18
Un şofer din Bihor a fost prins cu o alcoolemie de comă în trafic
Știri Bihor
Un şofer în vârstă de 43 ani din comuna Drăgăneşti s-a ales cu dosar penal, miercuri seară, după ce, oprit fiind în trafic de agenţii rutieri pe un drum comunal, s-a descoperit că avea o alcoolemie uriaşă, de 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
12 Septembrie 2019, 17:41
Scindare în ALDE Bihor: Dorin Corcheş cere congres şi vrea să continue alături de PSD
Știri Bihor
Sunt tensiuni inclusiv în ALDE Bihor. În vreme ce preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, îi condamnă pe colegii care au acceptat să fie nominalizaţi ca propuneri de miniştri de premierul Viorica Dăncilă, salutând excluderea celor care deviază de la linia partidului, preşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, a anunţat, joi, că îşi doreşte un congres care să lămurească direcţia partidului, pentru că "ALDE a pornit în 2016 pe un drum şi trebuie mers până la capăt".
12 Septembrie 2019, 17:15
Ziua siguranţei pacientului. Podul Centenarului va fi iluminat în portocaliu
Știri Oradea
Podul Centernarului va fi iluminat în culoarea portocalie cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului marcată în fiecare an pe data de 17 septembrie. Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
12 Septembrie 2019, 17:00
Primăria antitero. Municipalitatea orădeană cumpără căşti, veste şi un scut antiglonţ
Știri Oradea
Consiliul Local a hotărât joi, la votarea rectificării bugetului pe anul în curs, achiziţia a 20 de căşti, 20 de veste antiglonţ precum şi a unui scut antiglonţ cu vizor. Echipamentele de luptă vor fi achiziţionate de municipalitate şi puse la dispoziţia jandarmilor orădeni pentru a fi folosite în cadrul intervenţiilor antitero. Consilierii au mai hotărât redistribuirea sumei de 100.000 lei, alocată iniţial pentru construirea statuii arhitectului Rimanóczy Kálmán, către lucrările de reabilitare ale palatului episcopal greco catolic şi suplimentarea bugetului Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu cu 179.000 lei.
12 Septembrie 2019, 16:42
Caz revoltător, la Satu Mare: O profesoară a atacat cu spray lacrimogen doi elevi din clasa pregătitoare
Actual
O profesoară în vârstă de 40 de ani a fost reţinută după ce a agresat doi copii de şase ani. Incidentul s-a petrecut la o şcoală din comuna Santău, judeţul Satu Mare. Profesoara a atacat cu spray lacrimogen doi elevi din clasa pregătitoare, pretinzând ulterior că aceştia ar fi agresat-o primii.
12 Septembrie 2019, 16:15
   2  4 5 6  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2979 RON
  • 1 EUR = 4.7352 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON