URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 20 AUGUST 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Numai o minune ar face ca aeroportul din Oradea să fie urnit și să poată face o concurență credibilă celui din Debrețin. Dacă ar exista respect pe lumea asta, primarul din Debrețin ar trebui să dea aeroportului din urbea sa numele Kiss-Pásztor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă am fi avut o opoziţie profesionistă, integră şi îndrăzneaţă, 10 august 2019 nu ar fi găsit la cârma României netoţii şi ticăloşii care o cangrenează de atâta amar de vreme. Pe 26 mai, mobilizarea la urne a românilor a zdruncinat cele trei PSD-uri, pe cel al lui Liviu Dragnea, al Vioricăi Dăncilă şi al tuturor baronilor roşii, pe al lui Tăriceanu şi pe al lui Kelemen Hunor (căci, să nu uităm, putreziciunea nu ar fi fost desăvârşită fără acest partid etno-business). Dar Ciuma Roşie a rămas.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La Untold trebuie să te obişnuieşti rapid cu marea frustrare că nu poţi fi în toate locurile în acelaşi timp. Dacă ai venit doar pentru anumiţi artişti, e simplu, mergi să-i vezi şi gata. Dacă dimpotrivă, vrei să vezi cât mai multe, ai o mare provocare. Nu numai suprapunerea orelor este o problemă, ci şi timpii de deplasare de la o scenă la alta. Când în festival sunt 90.000 de oameni pe seară, mişcarea e anevoioasă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre necesitatea construirii şi modul în care se va realiza viitorul pasaj subteran Magheru, care va lega pe sub bulevard Aleea Ştrandului de Pacul Traian?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în data de 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 152/2019 pentru modificarea Codului rutier. Pe lângă modificările aduse procedurii de suspendare a dreptului de a conduce în cazul săvârşirii unei contravenţii, noua lege aduce şi modificări cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul cercetării pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul cardiopatiei ischemice este individualizat pentru fiecare pacient, ţinându-se cont de felul de viaţă, factorii de risc, gradul de incapacitate al bolnavului, stresurile specifice fizice şi emoţionale care precipită disconfortul toracic cu apariţia anginei, medicul fiind singurul care poate recomanda planul terapeutic. Acesta trebuie să cuprindă mai multe etape.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Informații de la Termoficare

Termoficare Oradea oprește apa caldă în mai multe zone din oraș. Află dacă te afectează!
Informații de la Termoficare
Societate Termoficare a anunțat că, pentru lucrări de înlocuire și modernizare a rețelei de transport, apa caldă va fi întrerupte în mai multe zine din Oradea și Sînmartin, începând cu ziua de luni, 16 aprilie. Vezi dacă te afectează!
14 Aprilie 2018, 18:18
Se răcesc caloriferele: Termoficare Oradea anunţă încheierea sezonului de încălzire 2017-2018
Informații de la Termoficare
Compania de Termoficare a Oradiei anunţă că, date fiind temperaturile ridicate din ultima perioadă, începând de joi, va opri încălzirea către consumatorii din Oradea şi Sînmartin.
11 Aprilie 2018, 11:13
Protejează natura! Activează factura electronică şi noi vom planta un copac pentru tine!
Informații de la Termoficare
Pentru al doilea an consecutiv, Termoficare Oradea îşi încurajează clienţii consumatori - persoane fizice, juridice, dar şi asociaţiile de proprietari - să îşi obţină factura, în mod gratuit, în format electronic. Pentru fiecare client care accesează factura electronică, compania va planta un arbore ornamental care îi va purta numele.
25 Martie 2018, 17:26
7 puncte termice din cartierul Nufărul din Oradea, probleme cu apa caldă
Informații de la Termoficare
Din cauza unor defecţiuni apărute la sonda de pompare a apei geotermale aparţinând Transgex, pot să apară disfuncţionalităţi în asigurarea parametrilor  de livrare a  apei calde de consum pentru consumatorii alimentaţi din punctele termice 839, 840, 844, 845, 863, 878, 883.
09 Martie 2018, 01:57
Confort sporit, costuri mai mici! Termoficare Oradea dă explicaţii pe marginea valorii facturilor lunii ianuarie
Informații de la Termoficare
Societatea Termoficare dă explicaţii pe marginea valorii facturilor lunii ianuarie, reclamate de unii orădeni. În condiţiile unei creşteri a tarifului gigacaloriei cu 6% de la începutul anului, valoarea facturilor lunii ianuarie 2018 a scăzut în medie cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţine compania, care pune sumele mai mari pe seama creşterii perioadei de facturare, chiar şi până la 42 de zile.
05 Martie 2018, 12:00
A fost reluată furnizarea agentului termic pentru consumatorii din cartierul Rogerius
Informații de la Termoficare
Ca urmare a intervenţiei operative a echipelor noastre de intervenţie, avaria care  a afectat furnizarea agentului termic pentru consumatorii alimentaţi din punctele termice 113, 114, 115, 117, 118, 120, 121, 124, 128, 221  fost izolată, iar începând cu ora 13.00 a fost reluată furnizarea încălzirii şi a apei calde.
23 Februarie 2018, 16:30
Furnizarea agentului termic, întreruptă în zece puncte termice din Oradea
Informații de la Termoficare
Pentru eliminarea unei avarii apărute la  rețeaua  de transport a energiei termice ce traversează intersecția străzilor Ioan Cantacuzino și Michelangelo, se întrerupe furnizarea căldurii și a apei calde pentru consumatorii alimentați din punctele termice 113, 114, 115, 117, 118, 120, 121, 124, 128, 221 începând de vineri dimineaţa, de la ora 09.00.
23 Februarie 2018, 10:11
Începe procedura de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație a societății Termoficare Oradea SA
Informații de la Termoficare
Municipiul Oradea, în calitate de autoritate publică tutelară, anunță demararea procedurii de recrutare pentru membrii Consiliului de Administrație a societății Termoficare Oradea SA, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.
19 Februarie 2018, 18:33
Se scumpeşte încălzirea! Municipalitatea a majorat subvenţia cu 8,63 lei
Știri Oradea
Consiliul Local a aprobat luni majorarea cu 8,63 lei a preţului gigacaloriei furnizate orădenilor, respectiv la 239,49 lei, pentru cei deserviţi de propriile puncte termice racordate la reţeaua primară de încălzire, şi la 304,18 lei, pentru cei deserviţi de punctele termice ale Termoficare. În ambele situaţii, orădenii vor plăti în continuare tot 255 lei pe gigacalorie, majorarea de tarif urmând să fie preluată în subvenţia plătită de municipalitate.
29 Ianuarie 2018, 19:25
Nu e fum! Aburii de la furnalele CET-ului au îngrijorat orădenii
Știri Oradea
Mai mulţi orădeni au reclamat joi pe reţelele de socializare gazele evacuate în aer de la gura furnalelor CET-ului. Reclamanţii s-au declarat îngrijoraţi că Termoficare ar fi repornit cazanele din vechea centrală, iar oraşul se va reumple de fum şi funingine. Potrivit reprezentanţilor CET, emisiile de la gura coşurilor de fum sunt aburii evacuaţi în atmosferă la 130 grade Celsius, mult mai vizibili din cauza temperaturilor scăzute.
18 Ianuarie 2018, 15:54
Termoficare Oradea va plăti în avans 15 milioane lei pentru achiziţia de gaz
Informații de la Termoficare
Consiliul Local a aprobat, luni, plata de către Termoficare a unui avans de 15 milioane lei din cele 122 milioane lei datorate către Romgaz Mediaş pentru achiziţia gazului necesar în această iarnă. Suma va fi acoperită din alocările făcute de Guvern din rezerva bugetului de stat.
18 Decembrie 2017, 16:29
O parte a orădenilor din cartierul Ioşia rămân fără căldură şi apă caldă. Vezi străzile afectate!
Informații de la Termoficare
Societatea Termoficare Oradea a anunţat, miercuri seara, că întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde de la cinci puncte termice situate în zona Ioşia pentru finalizarea lucrărilor de reîntregire a reţelei de transport a energiei termice în zona intersecţiei străzilor Oneştilor şi Barcăului. 
13 Decembrie 2017, 19:55
Orădenii din Ioşia, fără apă şi căldură începând din această seară!
Informații de la Termoficare
Termoficare Oradea a anunţat miercuri seară, printr-un comunicat, că, din începând cu aceeaşi seară, de la ora 23, apa caldă şi căldura se va întrerupe pentru orădenii care locuiesc pe mai multe străzi din cartierul Ioşia.
06 Decembrie 2017, 20:21
Termoficare Oradea: 11 puncte termice din oraş rămân fără apă caldă și căldură, începând de joi seară
Informații de la Termoficare
Compania Termoficare a anunţat, joi seară, printr-un comunicat, că, începând cu aceaşi zi, de la ora 22, şi până duminică după amiază, la ora 16, orădenii arondaţi la 11 puncte termice vor rămâne fără apă caldă şi căldură.
26 Octombrie 2017, 18:27
Reîntregirea reţelelor a fost finalizată. Termoficare furnizează apă caldă şi încălzire în parametri în Oradea şi Sînmartin
Știri Bihor
Reîntregirea reţelelor de termoficare în urma celei de a doua etape de reabilitare a magistralelor a fost finalizată. Asocierea firmelor condusă de Energomontaj are la dispoziţie o lună pentru readucerea carosabilului la starea iniţială, în urma săpăturilor. Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, societatea furnizează apă caldă şi încălzire în parametri în Oradea şi Sînmartin, cu excepţia unor avarii care afectează un număr redus de consumatori.
24 Octombrie 2017, 14:10
Termoficare Oradea: Începând de joi dimineaţă, încă 9 puncte termice rămân fără apă şi căldură
Informații de la Termoficare
Încă 9  puncte termice din Oradea vor rămâne, începând de joi dimineaţă, de la ora 8.30, fără apă caldă şi încălzire, pentru o nouă etapă de întregire a magistralei 2, în  cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare.
18 Octombrie 2017, 18:39
Încă şapte puncte termice fără apă caldă şi căldură. Vezi zonele afectate!
Informații de la Termoficare
Termoficare Oradea a anunţat, marţi seară, că timp de trei zile, între 18 şi 20 octombrie, se va întrerupe furnizarea apei calde şi căldurii de la şapte puncte termice din Oradea pentru întregirea circuitului Magistralei nr. 1 din zona Parcului Traian. Pe de altă parte, s-au finalizat lucrările necesare pentru reînceperea furnizării apei calde şi încălzirii pentru locuitorii din Sînmartin, Nufărul şi Velenţa.
17 Octombrie 2017, 19:30
Două zile fără căldură şi apă caldă pe câteva străzi din Decebal şi Ioşia
Informații de la Termoficare
Societatea Termoficare Oradea a anunţat, luni după amiaza, că va întrerupe furnizarea încălzirii şi apei calde pentru 9 puncte termice, oprirea fiind necesară pentru întregirea parţială a circuitului Magistralei nr. 2 pe traseul str. Shakespeare – str. Decebal – Parcul Bălcescu – str. Sucevei.
16 Octombrie 2017, 17:14
Încă 4 puncte termice din Oradea rămân fără apă şi căldură începând de sâmbătă!
Informații de la Termoficare
Încă patru puncte termice din Oradea vor rămâne fără apă caldă şi căldură, începând de sâmbătă dimineaţă şi până miercuri seară. Oprirea este necesară pentru întregirea circuitului magistralelei numarul 4, a anunţat Termoficare. Află dacă te afectează!
13 Octombrie 2017, 21:16
Termoficare Oradea, stadiul furnizării încălzirii: Află când vei avea căldură!
Informații de la Termoficare
Având în vedere temperaturile înregistrate în ultimele nopţi şi previziunile meteorologice pentru următoarele zile, Termoficare Oradea S.A. a început furnizarea energiei termice pentru încălzire în Municipiul Oradea, începând de luni, 9 octombrie 2017. Multe dintre punctele termice din Oradea nu au căldură încă, din cauza lucrărilor din oraș. Află când vei avea căldură!
09 Octombrie 2017, 23:58
Societatea Termoficare Oradea porneşte căldura în oraş, mai puţin în zonele în care se fac lucrări la reţele
Știri Oradea
Reprezentanţii Termoficare Oradea au anunţat, duminică seara, că societatea va începe, treptat, furnizarea agentului termic pentru încălzire la "majoritatea punctelor termice aflate în administrarea sa". În schimb, zonele în care încă se fac lucrări şi care nu au încă nici apă caldă furnizarea nu va fi posibilă până la finalizarea acestora.
08 Octombrie 2017, 18:55
Noi șantiere pentru Termoficare: Oradea şi Sînmartin rămân fără apă caldă mai bine de o săptămână
Informații de la Termoficare
Societatea Termoficare a anunţat că, exceptând câteva puncte termice, aproape toţi consumatorii din Oradea şi Sînmartin vor rămâne, începând de duminică seară, fără apă caldă. Reluarea se va face în două etape: pentru unii din 5 octombrie, iar pentru alţii din 9 octombrie.
29 Septembrie 2017, 07:38
Verificaţi-vă caloriferele! Termoficare Oradea începe probele pentru pregătirea sezonului de încălzire
Informații de la Termoficare
Orădeni, pregătiţi-vă instalaţiile şi caloriferele! Începând de joi, 21 septembrie, Termoficare Oradea va începe realizarea probelor de etanşeitate a reţelelor termice de distribuţie a energiei termice, în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru sezonul  de încălzire 2017-2018.
18 Septembrie 2017, 19:15
Locuitorii de pe zeci de străzi din Oradea rămân începând de luni fără apă caldă
Informații de la Termoficare
Locuitorii de pe zeci de străzi din mai multe zone ale Oradiei vor rămâne, începând de luni, fără apă caldă, pentru continuarea lucrărilor de înlocuire și modernizare rețelei de transport a energiei termice.
15 Septembrie 2017, 16:03
Locuitorii de pe zeci de străzi din Oradea, Sînmartin și Băile Felix rămân fără apă caldă aproape o săptămână
Informații de la Termoficare
Locuitorii de pe zeci de străzi din Oradea, Sînmartin și Băile Felix vor rămâne, în perioada 28 august - 1 septembrie fără apă caldă, ca urmare a lucrărilor de la sistemul de termoficare a Oradiei. 
25 August 2017, 17:47
Termoficare Oradea: Patru puncte termice rămân fără apă caldă de luni până miercuri
Informații de la Termoficare
Consumatorii arondați la 4 puncte termice din Oradea vor rămâne, începând de luni și până miercuri, fără apă caldă, ca urmare a lucrărilor la rețeaua de termoficare a orașului. 
19 August 2017, 09:26
Locuitorii de pe mai multe străzi din Oradea rămân până vineri fără apă caldă. Vezi dacă ești afectat!
Informații de la Termoficare
Locuitorii de pe mai multe străzi din Oradea vor rămâne, începând de joi dimineață, până vineri seară, fără apă caldă, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare.
16 August 2017, 17:42
O zi fără apă caldă în Cantemir şi Nufărul
Informații de la Termoficare
Compania Termoficare Oradea a anunţat că este nevoită să întrerupă furnizarea apei calde de la şapte puncte termice din oraş, din pricina lucrărilor de  înlocuire şi modernizare a reţelelor. Nu vor avea apă caldă de vineri dimineaţă până sâmbătă orădenii care stau pe strada Cantemir şi arterele adiacente, respectiv cei de pe mai multe străzi din cartierul Nufărul.
10 August 2017, 19:13
Locuitorii de pe patru străzi din Oradea rămân fără apă caldă până vineri!
Știri Bihor
Orădenii arondați la punctul termic 910 rămân, începând de marți și până vineri seară, fără apă caldă. Vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe străzile Fagurelui, Octavian Goga, Vlădeasa şi Calea Aradului.
31 Iulie 2017, 20:14
Libelula mecanică. Punctul Termic 100 a fost acoperit cu graffiti de studenţii la Arte (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Termoficare vrea să îşi schimbe imaginea punctelor termice. PT 100 din strada Aluminei 41 a fost acoperit cu graffiti de Ana Munteanu şi Robert Tal, studenţi în anul I la secţia Grafică a Facultăţii de Arte Oradea. Rodul unei munci de o săptămână, lucrarea "Dragonfy", adică "Libelula", reprezintă un animal fantastic viu colorat întins pe 40 de metri păraţi. În următoarea perioadă vor fi acoperite cu desene alte două puncte termice din Rogerius şi Nufărul.
   2   
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2575 RON
  • 1 EUR = 4.7284 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON