URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi. Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!
Zic şi eu
Adrian Cris
Dar nu despre candidaţi aş vorbi acum, că pentru asta va fi timp destul, ci vreau să acord o „bulină roşie” UDMR Bihor pentru meritul de a-l fi retras pe actualul preşedinte al CJ, Pásztor Sándor, din cursa pentru un nou mandat. Sigur, i s-a dat şansa să anunţe că el nu şi-l mai doreşte, la fel ca în urmă cu 4 ani, când şi Alexandru Kiss a fost lăsat să declame acelaşi text. Dar numai cine l-a crezut atunci pe Kiss îi dă crezare acum lui Pásztor!
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Mi-au plăcut mereu restaurantele mici, de tip italian sau franţuzesc, cu măsuţe micuţe, majoritatea de două persoane, decorate minimalist, apropiate una de alta, aproape înghesuite. Contrastează puternic cu ditamai mesele de ping-pong din restaurantele româneşti pe care ai loc să-ţi pui 7 feluri de mâncare simultan şi mai poţi sta şi confortabil cu coatele lăbărţate. Ne place să avem spaţiu mult pentru noi înşine fiindcă, atunci când suntem la masă, ne simţim regi şi trebuie să ne comportăm în consecinţă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Foto Bihoreanul

Vânătorii de comori: În Bihor există aproape 200 de pasionați care caută comori îngropate și neatinse de mii de ani (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În judeţ există aproape 200 de "detectorişti", cum le place lor să li se spună, care caută cu ajutorul detectoarelor de metale comori ascunse sub pământ. Unii dintre ei au găsit monede vechi de peste 2.000 de ani, obiecte folosite de oamenii preistorici la vânătoare, bijuterii, decoraţii din bronz şi argint, iar mai nou arme din secolele XIV-XV î.Hr.
10 Mai 2020, 16:03
Consiliul Local Oradea a aprobat un proiect european de 3,6 milioane lei privind construirea unei clădiri noi pentru Grădiniţa 51 (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Consiliul Local Oradea a aprobat vineri, în cea de a doua şedinţă desfăşurată telefonic, un proiect european în valoare de 3,6 milioane lei privind construirea unei clădiri noi pentru Grădiniţa 51. Aleşii orădenilor au avizat, de la distanţă, protocolul de colaborare cu asociaţia Clustherm Transilvania, scutirea Administraţiei Domeniului Public de plata redevenţei datorate pentru unităţile a căror activitate a fost suspendată pe fondul epidemiei declanşate de noul coronavirus şi chiria datorată de Crişul Supermarket pentru pasarela care va lega centrul comercial de viitoarea parcare supraetajată din strada Braşovului.
08 Mai 2020, 20:41
Tot mai mulţi bihoreni vindecaţi de Covid-19 donează plasmă pentru tratamentul bolnavilor în stare critică (FOTO)
Știri Bihor
Bihorenii care s-au vindecat de virusul Covid-19 se mobilizează să doneze, voluntar, plasmă cu anticorpi care ulterior să fie folosită în tratamentul persoanelor aflate în stare critică. Până joi, şase persoane, bărbaţi şi femei, s-au dus la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea pentru a dona. Un bărbat a fost eligibil pentru recoltarea plasmei direct prin procedura de afereză, celelalte persoane donând sânge total din care, ulterior, este separată plasma. 
Se poate! Distrigaz repară drumul de Podgoria, spart pentru racordarea la gaz a localnicilor (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Distrigaz a început săptămâna aceasta reparațiile drumului de Podgoria spart la sfârșitul anului trecut pentru racordarea la gaz a gospodăriilor localnicilor. În urma lucrărilor, terenul a fost compactat de mântuială înainte de asfaltare, fapt pentru care s-a surpat pe alături. Lucrările sunt executate de firma Drumuri Orășenești pe cheltuiala operatorului de gaz.
Lucrările de construire a noii săli polivalente au fost realizate în proporţie de 40% (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de construire a noii săli polivalente cu 5.000 de locuri din zona străzii Traian Blajovici au fost realizate în proporţie de 40%. Constructorii au turnat plăcile de beton peste parter şi cele două etaje, au montat ferestrele şi uşile de la parter şi lucrează la amenajarea gradenelor prefabricate de la tribună, respectiv a compartimentărilor interioare.
07 Mai 2020, 17:21
Au ridicat clădirea. Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean a fost realizată în proporţie de 65% (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de extindere şi modernizare ale Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt realizate în proporţie de 65%. Până în prezent, constructorii au finalizat infrastructura imobilului, au ridicat clădirea, au amenajat structura amfiteatrului pentru studenţi şi lucrează la compartimentările interioare.
06 Mai 2020, 18:31
Final cu scandal: Zeci de persoane, inclusiv magistraţi, la înmormântarea fratelui șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea (FOTO)
Știri Bihor
Imagini cu zeci de persoane participând la o înmormântare în localitatea bihoreană Haieu au fost postate pe Facebook şi distribuite în mediul online de un jurnalist de investigaţii de la Antena3, care pretinde că unii sunt angajaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care participau la înmormântarea lui Florin Leucea, grefier, fratele prim-procurorului Alin Leucea, care și-a pierdut viața în circumstanțe tumultuoase.
Cum ar putea arăta viitoarea Piaţă a Concordiei din Oradea (FOTO)
Știri Oradea
Piaţa Rahovei din Oradea se va transforma într-o piaţetă pietonală, urmând să revină astfel la forma de odinioară, printr-un proiect de regenerare urbană. Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Primăria Oradea investiţia va demara anul acesta, iar la final zona va fi rebotezată în Piaţa Concordiei.
Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea (FOTO)
Știri Oradea
Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea cu un transport special. Tramvaiul a fost descărcat în depoul OTL, unde va fi supus unor teste înainte de a fi scos pe traseu. Următoarea garnitură va fi livrată în cursul săptămânii viitoare.
S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO)
Actual
Podul rutier peste Crişul Repede ce leagă Valea Drăganului de DN1 s-a prăbuşit, luni după amiază, chiar în timpul unor lucrări de consolidare. Din câte se pare, un pilon de susţinere a cedat, după ce muncitorii au săpat prea mult în jurul lui, astfel că podul s-a rupt.
De bine, din pandemie: Bazele sportive din Oradea arată mai bine, după ce au intrat în reabilitare (FOTO)
Știri Sportive
În contextul stopării activităților competiționale, bazele sportive au avut de câștigat în această perioadă, prin lucrările de reabilitare și renovare de care au avut parte. Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” arată bine acum, așteptând sportivii și spectatorii, dar lucrări au loc la toate bazele sportive aparținând municipalității, cele mai ample fiind la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu“.
Construcţia pasajului de la Piaţa 100 a intrat în faza ridicării viitorului zid de sprijin (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a pasajului suprateran de la Piaţa 100 au intrat în faza construcţiei viitorului zid de sprijin care va susţine rampa acestuia. În paralel, constructorii amenajează banda de ocolire a şantierului pentru perioada când circulaţia pe şoseaua de centură va fi blocată.
Reamenajarea trotuarului de la intrarea pe pietonalul străzii Republicii a fost finalizată (FOTO)
Știri Oradea
Reamenajarea trotuarului de la intrarea pe pietonalul străzii Republicii, pe tronsonul delimitat de strada Snagovului şi Bulevardul Magheru, a fost finalizată. Lucrările s-au oprit în faţa fostei Policlinici Mari, urmând să fie reluate după reabilitarea imobilului. Trotuarul a fost pavat cu piatră de porfir şi are rigole din granit.
Veşti bune din natură: Bujorul banatic, o floare rară şi protejată care creşte în Bihor, se răspândeşte! (FOTO)
Știri Bihor
Departe de ochii oamenilor, într-o pădure din comuna Şoimi, a înflorit bujorul banatic, o floare rară şi protejată de lege, fiindcă este pe cale de dispariţie. Verificând starea rezervaţiei Dealul Pacău, comisarii de mediu din Bihor au depistat că aria protejată este bine conservată, iar bujorul banatic se extinde pe un areal tot mai mare.
Incendiul din curtea Carrefour risca să se propage la un rezervor cu 200 de litri de GPL. Cum a izbucnit focul (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis, joi dimineaţa, o informare referitoare la puternicul incendiu izbucnit miercuri seara în curtea supermarketului Carrefour din Rogerius, de lângă Orăşelul Copiilor şi Spitalul Municipal. Pompierii spun că incendiul risca să se propage la un rezervor cu GPL şi, astfel, să se producă o explozie. 
30 Aprilie 2020, 10:15
Lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand şi a străzii Aurel Lazăr din Oradea au ieşit din subteran (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand şi a străzii Aurel Lazăr au ieşit din subteran prin finalizarea infrastructurii de reţele electrice, termice ori de canalizare. În perioada următoare, constructorii vor executa lucrări de pavare, asfaltare, amenajare a spaţiilor verzi şi a instalaţiilor de iluminat.
Business cu suflet: Pentru a-și proteja angajații, o companie din Oradea refuză săptămânal comenzi de 3 milioane euro (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În timp ce multe firme şi-au închis ori au redus activitatea, o companie din Oradea refuză săptămânal comenzi de 3 milioane de euro. Producătoare de lavete şi mopuri din microfibre care sunt folosite în toate spitalele din Anglia, pentru că dezinfectează suprafeţe folosind doar apă, compania orădeană Decitex este asaltată de clienţi noi, pe care trebuie să îi refuze, pentru ca angajaţii fabricii să nu fie... surmenaţi.
Pasajul pietonal din Bulevardul Magheru va fi reabilitat. Vezi cum va arăta! (FOTO)
Știri Oradea
Pasajul pietonal care subtraversează Bulevardul Magheru va fi reabilitat şi reacoperit cu o copertină de sticlă securizată ultra-clară. Lucrările, estimate la 598.000 lei, vor dura circa două luni şi vor trebui finalizate cel târziu la sfârşitul lunii iunie, când reprezentanţii municipalităţii orădene estimează că va fi dat în folosinţă şi noul pasaj rutier.
Piațetă colorată: Sute de lalele multicolore pe strada Iuliu Maniu din Oradea (FOTO)
Jos pălăria
Din pricina restricţiilor de circulaţie, nu mulţi orădeni au putut vedea spectacolul primăverii din oraş. Un asemenea loc se află pe strada Iuliu Maniu...
Şpagă în pandemie: Doi polițiști de frontieră din Bihor au fost ridicaţi de DGA direct din ghereta din vama Borș! (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Doi agenți de frontieră din Borş au fost ridicaţi, marţi, de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bihor, direct din ghereta din Punctul de Frontieră, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care vizează fapte de corupţie. Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi subofiţeri sunt anchetaţi pentru că au pretins şi primit bani de la românii care se întorceau din Germania, atestând că sunt şoferi de TIR, pentru ca aceştia să nu intre în carantină, ci doar în izolare la domiciliu.
Fațadele interioare ale Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea au fost reabilitate în proporție de 30% (FOTO)
Știri Oradea
Fațadele interioare ale Palatului Episcopal Greco-Catolic, distrus în incendiul din august 2018, au fost reabilitate în proporție de 30%. Lucrările de reabilitare a fațadelor palatului și de refacere a iluminatului arhitectural au demarat la începutul lunii aprilie cu termen de predare de opt luni.
Prima linie: BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, cum arată viaţa în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate cum arată viaţa în linia întâi pentru oamenii curajoşi care ţin piept coronavirusului, protejându-i de îmbolnăviri pe semenii lor. În Spitalul Municipal din Oradea, devenit anti-Covid, medici şi asistente care nu şi-au văzut familiile de o bună bucată de vreme muncesc asiduu, echipaţi din cap până-n picioare, pentru a salva pacienţii, iar forţele de ordine, expuse şi ele atât infectării, cât și confruntărilor cu persoane tot mai recalcitrante, execută misiuni-cheie pentru ca Bihorul să nu aibă focare de îmbolnăvire.
28 Aprilie 2020, 08:45
Şedinţă prin telefon: Consilierii locali din Oradea au hotărât achiziţionarea a 388 de tablete pentru şcolarii din familii cu probleme financiare (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Premieră absolută în Consiliul Local Oradea. Aleşii orădenilor s-au întrunit luni telefonic, printr-o linie securizată asigurată de STS, din cauza restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus. Consilierii locali au hotărât printre altele achiziţionarea a 388 de tablete pentru copiii provenind din familii cu probleme astfel încât să poată urma cursurile de la distanţă.
Cele bune să se-adune! În faţa unei încercări nemaiîntâlnite, bihorenii dau exemple de solidaritate şi generozitate prin iniţiative lăudabile (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În faţa unei încercări nemaiîntâlnite, bihorenii dau exemple de solidaritate şi generozitate prin iniţiative lăudabile. Oameni de bine - patroni, voluntari ai unor ONG-uri, poliţişti, jandarmi, cetăţeni de rând - s-au mobilizat şi au donat pentru materiale sanitare, ajută persoanele nevoiaşe, cumpără medicamente pentru bătrâni şi pregătesc bucate alese pentru medicii din linia întâi.
Capacitatea de testare Covid din Oradea se dublează: al doilea analizor PCR a fost instalat într-un laborator al Spitalului Judeţean (FOTO)
Știri Bihor
Spitalele din Oradea îşi dublează capacitatea de testare a persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus după ce al doilea aparat Real Time PCR a fost instalat într-un laborator din incinta Maternităţii al Spitalului Judeţean. Noul echipament a fost furnizat de Ministerul Sănătăţii şi va funcţiona începând din această seară.
24 Aprilie 2020, 10:47
Colonie în carantină: 500 de romi din Vadu Crișului vor fi izolați sub paza jandarmilor, după ce au refuzat testarea anticoronavirus (FOTO)
Știri Bihor
În timp ce majoritatea românilor vor să fie testaţi pentru a afla dacă au sau nu coronavirus, minoritatea căreia i se oferă această posibilitate, gratuit, refuză să fie diagnosticată şi tratată la timp. Aproape 500 de romi din colonia de la Vadu Crişului au refuzat să li se recolteze salivă şi secreţii nazale, în prima acţiune de testare comunitară din ţară, decisă de autorităţile din Bihor. Pentru că unii sunt infectaţi, colonia va fi carantinată integral, sub paza jandarmilor.
Flagrant în pădure: Cum a fost prinsă patroana unei pensiuni din Vârtop aruncându-şi gunoaiele în natură (FOTO)
Bihorel
Ghinion teribil pentru patroana unei pensiuni din zona Vârtop care, zilele trecute, a vrut să se scape de câţiva saci cu deşeuri menajere aruncându-le într-o pădure din zonă. Echipată ca de pandemie, cu mănuşi şi mască, femeia deşerta vârtos gunoiul şi alte obiecte nefolositoare din maşină, când a fost prinsă "în flagrant" de un bihorean aflat şi el pe munte.
Tânăr de 25 de ani, prins în flagrant în timp ce vindea droguri de mare risc în Salonta (FOTO)
Știri Bihor
Un salontan în vârstă de 25 de ani a fost reţinut marți pentru 24 ore şi este anchetat sub control judiciar, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă amfetamină. În urma acţiunii realizate de poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT Oradea, au fost ridicate în total 55 grame de amfetamină şi cannabis, dar şi un cântar de mare precizie.
22 Aprilie 2020, 13:31
Pásztor, demisia! Imagini senzaționale cu momentul în care șeful CJ Bihor a fost prins sfidând restricțiile la pescuit (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Sfidând restricțiile, șeful CJ Bihor, care e şi vicepreşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost la distracţie cu o maşină cumpărată pentru sistemul de sănătate al judeţului. Surprins în flagrant de BIHOREANUL şi sancţionat de Poliţie, UDMR-istul Pásztor Sándor şi-a minţit suporterii că ar fi făcut doar o greşeală nevinovată, deși a mers cu „hoaverii” la o partidă de pescuit plănuită din timp, și s-a grăbit să se laude că a achitat amenda, fără să-și pună problema de a renunța la funcţia de care el însuşi admite că s-a dovedit „nedemn”, abuzând de ea cu neruşinare.
GALERIE DE IMAGINI din Oradea în ziua de Paşte: Străzi aproape pustii, tramvaie goale
Știri Oradea
În ziua de Paşte, străzile Oradiei au fost aproape goale. Puţinii orădeni surprinşi de fotoreporterul BIHOREANULUI duminică după prânz ieşiseră fie la plimbare, unii cu animalele de companie. Zona centrală a fost pustie, iar tramvaiele au circulat chiar şi fără vreun pasager în vagoane. 
  1 2  4  6 7 8  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2843 RON
  • 1 EUR = 4.8365 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON