URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 13 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie 2020 a Curţii Constituţionale, prevede că izolarea unei persoane fără acordul acesteia se poate dispune doar pentru 48 de ore, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Bihorel

Subprefectul spion: Fiindcă are sarcină de la UDMR să tragă cu urechea, Fenesi Tibor va fi pus de liberali să... ascută creioane
Bihorel
Bihorel a aflat de ce judeţul ar putea să aibă un al doilea subprefect în persoana fostului membru PNL Horia Carţiş, trecut la PMP: pentru prefectul Dumitru Ţiplea, UDMR-istul numit în decembrie în locul lui Delorean Iulius, Fenesi Tibor, nu prezintă suficientă încredere încât să-i cedeze dreptul de semnătură atunci când pleacă în delegaţii ori în concediu.
28 Ianuarie 2020, 09:00
Şefu’ la Judeţ: Szabó Ődőn este adevăratul președinte al Consiliului Județean Bihor
Bihorel
Cu toate că este deputat în Parlamentul României, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ődőn, continuă să conducă cu mână de fier Consiliul Judeţean, aşa cum a făcut-o în ultimii trei ani şi jumătate, doar că şi mai în forţă. Săptămâna trecută, funcţionarii CJ au constatat că politicianul a ajuns la „serviciu” chiar înaintea preşedintelui Pásztor Sándor, pentru a împărţi sarcini atât administratorului public, Szabó József, cât şi altor angajaţi.
27 Ianuarie 2020, 09:21
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Afaceristul Cap Mare e supărat că a fost condamnat pentru accidentul mortal
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Afaceristul Cap Mare din Salonta a fost potcovit de Justiție cu 2 ani cu suspendare pentru un accident mortal. „Mi se pare un abuz! Rudele mortului vor despăgubiri, dar mie cine-mi plătește farul spart?”. „De ce ai fugit de la locul accidentului?”. „Mi-am adus aminte că am lăsat călcătorul în priză și mă temeam de un incendiu. Noroc că judecătorul a înțeles motivul”.
27 Ianuarie 2020, 08:02
Dezbină în numele Domnului! La Urvind, un loc de veci costă de patru ori cât unul la Oradea
Bihorel
"Să vă iubiţi unii pe alţii" e una dintre poruncile lui Iisus de care preotul reformat din Urvind, Fehérvári István, nu pare să fi auzit. Bihorel a aflat că părintele a decis să tripleze taxele de înmormântare în singurul cimitir din sat, aflat în proprietatea parohiei reformate, dar nu pentru toţi, ci doar pentru localnicii de altă confesiune.
26 Ianuarie 2020, 10:21
Impotenţi cu caschetă: Autoritățile din Lugaș nu reușesc să scape de prostituata din fața bisericii (FOTO)
Bihorel
Enoriaşii ortodocşi din Lugaşu de Jos, în frunte cu parohul lor cu tot, au ajuns la disperare. O tânără cu moravuri mai mult decât discutabile şi-a stabilit "punctul de lucru" fix pe trotuarul din faţa bisericii, aflate în centrul comunei, pe marginea DN1, unde nu doar că îşi racolează clienţii, ci mai şi prestează...
Propunere indecentă: Psihologa inculpată Dindelegan, dorită şefă de laborator la Spitalul Municipal Oradea
Bihorel
Rămas pe funcţia de director medical al Spitalului Municipal din Oradea după mazilirea de acum două luni a managerului Dacian Foncea, dr. Ovidiu Burtă a comis-o în stil mare: la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie din acest an, săptămâna trecută, joi, a propus numirea pe poziţia de coordonator al Laboratorului de Psihologie şi Terapii Nemedicale fix a Cameliei Dindelegan, judecată pentru corupție...
24 Ianuarie 2020, 11:41
La muncă, paraziților! Șefii unor instituții publice nu și-au revenit încă din vacanță
Bihorel
Prima şedinţă de Colegiu Prefectural condusă de Dumitru Ţiplea şi desfăşurată miercurea trecută a demonstrat cât de greu se urnesc instituţiile publice la început de an. La fiecare reuniune lunară, două sau trei servicii deconcentrate trebuie să prezinte un raport de activitate sau detaliile unei probleme de actualitate.
23 Ianuarie 2020, 08:54
Fumător în flagrant: Doctorul Pașcalău, cel filmat fumând la cursuri la FMF Oradea, și-a ”turnat” scrumul în cap
Bihorel
Păcatul recunoscut şi regretat e pe jumătate iertat! Aşa şi-o fi spus doctorul Andrei Paşcalău, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, pe care studenţii l-au filmat în timp ce fuma în faţa lor, la curs, chiar în sălile facultăţii, turnându-l apoi jurnaliştilor. Luat la întrebări de decanul Adrian Maghiar, doctorul şi-a recunoscut fapta, spunând chiar că regretă gestul necugetat.
22 Ianuarie 2020, 10:22
Bolojan la autostop: Lăsat de Tarom la Cluj, primarul a venit acasă într-o companie... tensionată
Bihorel
Primarul Ilie Bolojan a funcţionat joia trecută pe bază de cafea fără zahăr. Edilul s-a numărat printre victimele incidentului cauzat cu o zi înainte de compania Tarom, care a redirecţionat cursa de Bucureşti-Oradea la Cluj, din cauza ceţii. În loc să ajungă seara acasă, la fel ca toţi ceilalţi ghinionişti, Bolojan s-a trezit la miezul nopţii pe holurile aeroportului Avram Iancu din Cluj...
21 Ianuarie 2020, 09:27
Ordine în parcare: Prefectul Țiplea a ”ejectat” mașinile șefuților care aglomerau parcarea de incintă
Bihorel
De asprimea noului prefect Dumitru Ţiplea, chitit să presteze după modelul Bolojan în funcţia preluată la finele anului trecut, s-au convins rapid nu doar funcţionarii Prefecturii, ci şi cei ai Consiliului Judeţean.
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș e supărat pe colegii de partid care nu-i respectă bătrânețile
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Ianoş, neliniştit: "Colegii de la partid nu mai au niciun respect pentru bătrâneţile mele. Acum se laudă pe Feisbuc că vor schimbare". "Şi nu ţi se pare firesc...
20 Ianuarie 2020, 07:57
Turnător la pensie: Preotul Dumitru Megheșan, dovedit turnător la Securitate, nu mai e decan la „Teologie Ortodoxă”
Bihorel
Aerul din campusul Universităţii din Oradea este mai respirabil. În sfârşit, din rândul profesorilor titulari a dispărut preotul Dumitru Megheşan, care din 2012 era şi decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi care, aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, în tinereţe a turnat la Securitatea comunistă, detaliu pe care, fireşte, după căderea regimului l-a "uitat" şi l-a ţinut la secret.
19 Ianuarie 2020, 14:00
Cadou otrăvit: Jurnaliștii de la Bihari Naplo au probleme cu... istoria
Bihorel
Aşa a catalogat cotidianul Bihari Naplo lucrarea istoricului orădean Gabriel Moisa - "Avancronica unei revoluţii programate. Anul 1989 în Bihor", acuzat de şovinism şi distorsionarea realităţii pe motiv că ar fi scris prostii despre Revoluţie, şi doar "adevărul Securităţii", mai ales în privinţa rolului Ungariei.
18 Ianuarie 2020, 12:26
Mesaj subliminal: Limbaj licenţios în loc de firmă, la aquaparkul din Oradea
Bihorel
Aquapark-ul din Oradea a lucrat de sărbători precum cinematografele care difuzează blockbustere. Cu casa închisă! Prinşi cu mulţimea de clienţi atrasă din tot judeţul şi chiar din judeţele vecine, angajaţii parcului acvatic nu au mai avut timp, însă, şi de micile lucrări de întreţinere. Spre amuzamentul clienţilor, sigla Nymphaea Aquapark Oradea, amplasată pe peretele central al sălii principale, a început să piardă litere, aşa încât cele rămase dau un mesaj licenţios.
17 Ianuarie 2020, 08:51
Trăiască propaganda! A apărut un nou site de știri pro-PSD în Oradea
Bihorel
Pregătind ofensiva pentru alegerile locale, PSD lansează pe internet aşa-zise site-uri de ştiri, dar care de fapt promovează mesaje favorabile partidului. Un astfel de site local a apărut şi săptămâna trecută, www.bihornews.ro, unde printre ştiri despre spectacolele Teatrului Regina Maria ori hoţii prinşi de poliţişii bihoreni, sunt strecurate şi articole despre cât de răi sunt adversarii din PNL.
16 Ianuarie 2020, 09:05
Bihorel: Zece efecte ale dublării alocației pentru copii
Bihorel
Bihorel a ghicit câteva dintre efectele dublării alocaţiilor pentru copii. 1. Datoriile de pe caiet la ABC se vor înjumătăţi. 2. Pentru că alocaţiile sunt un venit sigur, copiii vor putea fi gajaţi la bancă. 3. Ilie Bolojan a constatat imperfecţiunile măsurii, pentru că nicăieri nu se spune despre impozitarea alocaţiilor. 4. Ianoş Mang susţine că legea a venit prea târziu pentru el, aşa că e nevoit să se îmbogăţească din politică. 5. Guvernul Orban a declarat că va proroga creşterea alocaţiilor până când toţi copiii din România vor ajunge la vârsta majoratului.
15 Ianuarie 2020, 13:06
Piramida de gheaţă: Ghişeul de relaţii cu publicul din Primăria Oradea a rămas fără căldură
Bihorel
Funcționarele din sala de lucru cu publicul a Primăriei, cunoscuta piramidă, și-au început anul pe ceaiuri calde și aspirină. După mai bine de o săptămână în care instituția a fost închisă pe timpul sărbătorilor de iarnă şi încălzirea a fost oprită din rațiuni de economie, angajatele și-au reluat munca într-o atmosferă glacială.
15 Ianuarie 2020, 09:00
Bihorel: Terorizaţi de libieni şi… CFR
Bihorel
Într-un chestionar adresat românilor, cei mai mulţi au declarat că în 2020 nu se tem de războaie sau de recesiune, ci de CFR. Pentru că un drum cu trenul de la Oradea la Iaşi e mai periculos decât unul cu ricşa din Zona Verde la aeroportul din Bagdad. Ei bine, după ce călătorii trebuie să se baricadeze în cuşetă când trec pe la Tileagd şi Vadu Crişului, din pricina conaţionalilor noştri care magnetizează portofele, acum şi pe ruta Oradea-Satu Mare rişti, pe la Valea lui Mihai, să te buzunărească nişte libieni ajunşi la noi ca refugiaţi.
14 Ianuarie 2020, 16:11
Speriat de concurenţă: Fotografia care i-a dat palpitaţii preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang
Bihorel
Bihorel a aflat că şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a intrat în fibrilaţii zilele trecute, când, ca tot omul modern, se dădea pe Facebook şi a descoperit o postare care nu i-a picat deloc bine. Fostul şef al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, a publicat în a doua zi a anului, pe propriul său cont de Facebook, o fotografie cu el şi directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, cei doi fiind de altfel prieteni vechi.
14 Ianuarie 2020, 09:00
Statul paralel al UDMR: Fostul subprefect Iulius Delorean s-a ales cu jobul celui care i-a luat locul!
Bihorel
Mazilit la finele anului trecut fiindcă n-a fost suficient de supus ordinelor de la Partid şi înlocuit cu Fenesi Tibor, subprefectul Iulius Delorean n-a fost lăsat, totuşi, pe drumuri de către UDMR, formaţiunea din care provine atât el, cât şi succesorul său. Bihorel a aflat că la finele anului trecut, în timp record, Delorean a fost instalat şef al Serviciului de Relaţii cu Publicul şi Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Bihor, exact pe funcţia tocmai eliberată de Fenesi Tibor.
13 Ianuarie 2020, 08:42
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce au adus udemeriștii bani în județ, de patrioți sau de pragmatici?
Bihorel
Bihorel comentează evenimentele săptămânii trecute. Fostul Ministru al Sănătăţii a făcut un bilanț: „Noi, udemeriștii, avem cu ce ne lăuda. Numai în ultimii ani am adus în judeţ peste 80 milioane de lei de la Guvern”. „Bravo, înseamnă că sunteți patrioți”. „Patrioți, dar și pragmatici. Că dacă nu sunt bani nu sunt nici șantiere, și fără șantiere canci comisioane”.
13 Ianuarie 2020, 07:58
Rampe de abces: Autorităţile îşi pasează reciproc responsabilitatea în privinţa rampelor stupide de la blocurile ANL din Oradea
Bihorel
Blocurile ANL din Calea Aradului au iscat discuţii aprinse între reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Locuinţe şi cei ai municipalităţii orădene. Aşa cum a semnalat Bihorel, rampele amenajate la scările blocurilor pentru a facilita accesul persoanelor cu handicap şi al mamelor cu cărucioare pentru copii sunt inutilizabile, terminându-se brusc la o jumătate de metru deasupra trotuarului, ca nişte trambuline.
12 Ianuarie 2020, 16:15
Bihorel: Vulcu moare cu Pásztor de gât
Bihorel
Scandalul de la Teatrul Regina Maria nu s-a sfârșit. După ce Consiliul Judeţean a fost nevoit să plătească retroactiv salariile managerului Daniel Vulcu, demis ilegal, şeful Pásztor Sándor e împiedicat acum să organizeze un nou concurs. Cel puțin așa zice Prefectura, care a contestat manevra.
12 Ianuarie 2020, 12:15
Școala de moraliști: De ce şomează Comisia de Etică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor
Bihorel
După îndelungi aşteptări, toate inspectoratele şcolare judeţene din ţară şi-au înfiinţat la finalul anului 2018 comisii de etică menite să cerceteze cazurile în care profesorii o iau pe cărări greşite. IŞJ Bihor are şi el propria comisie de etică, numai că, surpriză: până acum, nimeni n-a reclamat nicio încălcare a normelor etice de către învăţătorii şi profesorii din judeţ.
10 Ianuarie 2020, 09:00
Penal non-stop: Afaceristul Coriolan Pop Bruchental, din nou în atenția polițiștilor, pentru escrocherii cu carduri
Bihorel
Iertat de amicii înstăriţi cărora le-a spart casele, în cârdăşie cu interlopul ieşean Constantin Cojocaru, alias „Passaris de România”, afaceristul orădean Coriolan Pop Bruchental, celebrul ex-soţ al deputatei Ionela Bruchental şi fin al fostului ministru de Interne Vasile Blaga, n-a scăpat totuşi de toate belelele.
09 Ianuarie 2020, 09:57
Reclamă la amnezie: Prismele publicitare ale ADP Oradea sunt afişate în continuare, în ciuda interdicţiilor
Bihorel
Că Primăria Oradea şi societăţile din subordinea Consiliului Local nu-şi respectă propriile regulamente e deja o banalitate. Aşa cum Direcţia Tehnică încalcă cu regularitate normele privind tăierile de copaci, şi Administraţia Domeniului Public Oradea continuă să-şi facă reclamă folosind prisme publicitare, deşi acestea au fost interzise.
08 Ianuarie 2020, 08:59
Bihorel: Zece observații despre sfințirea apelor în Bihor
Bihorel
Bihorel are de făcut 10 observaţii despre operaţiunea de sfinţire a apelor de Bobotează, în Bihor. 1. Dorel Dume, șeful de la ABA Crișuri, a cerut bisericilor să plătească redevențe pentru că apa sfințită provine din râuri. 2. Lui Ianoș Mang i s-au interzis discursurile politice până după Sfântul Ioan, ca să nu înghețe apa sfințită în butoaiele amplasate în fața bisericilor. Vezi mai departe...
07 Ianuarie 2020, 13:40
Mang necruţătorul: Liderul PSD Bihor a lipsit de la înmormântarea fostului consilier local Ioan Bonchiș
Bihorel
Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, nu iartă nici morţii, ceea ce a demonstrat inclusiv la finele anului trecut, după decesul unui coleg din propriul partid, Ioan Bonchiş, fost consilier local în Oradea în perioada 2012-2016, considerat unul dintre aleşii profesionişti ai PSD. Vezi de ce a fost, în schimb, prezent primarul liberal Ilie Bolojan...
07 Ianuarie 2020, 09:25
Revelion de partid: Noul prefect de Bihor a lipsit de la cheful de An Nou al PNL-iștilor
Bihorel
Liberalii bihoreni au ţinut aproape până şi în noaptea dintre ani. Peneliştii au petrecut Revelionul împreună la sala de evenimente Palazzo, atraşi de perspectiva unei petreceri între prieteni, dar şi de preţul social-democrat al meniului, de numai 150 lei pe persoană. Printre cei care au ciocnit şampania nu s-a numărat însă și prefectul Dumitru Țiplea...
06 Ianuarie 2020, 08:47
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Cum a ajuns Jeamănu să regrete că n-a făcut afaceri cu Statul
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Jeamănu şi-a retras poprirea faţă de Statul Român. "Abia acum îmi dau seama ce greşeală am comis că n-am făcut afaceri cu Statul. La cât de mulţi idioţi îl conduc...
06 Ianuarie 2020, 07:52
  5 6 7  9  11 12 13  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1087 RON
  • 1 EUR = 4.8357 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON