URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2021, 11:27

Urgie Covid în Bihor! Peste 600 de îmbolnăviri confirmate într-o zi, un nou record, şi 18 decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2

Urgie Covid în Bihor! Peste 600 de îmbolnăviri confirmate într-o zi, un nou record, şi 18 decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2 (ilustraţie generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pandemia capătă proporţii uluitoare şi în judeţul Bihor, unde se înregistrează un nou record în ce priveşte numărul persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, cu mult peste cel absolut abia stabilit săptămâna trecută şi, de asemenea, mult peste vârful din valul III al pandemiei.

612 cazuri noi, 18 decese

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor au anunţat marţi dimineaţă că în judeţ au fost confirmate încă 612 persoane cu Covid, o creştere uriaşă atât faţă de nivelul maxim din valul anterior (378 infectări noi în 5 noiembrie 2020), cât şi comparativ cu nivelul maxim din acest al IV-lea val (446 noi infectări în 12 octombrie).

Cele 612 diagnostice au fost puse după efectuarea celor mai multe teste – 2.550, rata de pozitivare fiind de 25%.

Cu noile cazuri, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns în Bihor la 37.984 de la începutul pandemiei, dintre care 31.505 s-au încheiat cu vindecări.

În schimb, conform informării DSP şi Prefecturii, bilanţul deceselor a ajuns la 1.784, ceea ce înseamnă că de luni până marţi dimineaţă au murit încă 18 persoane infectate (cu una mai mult decât în intervalul anterior, luni fiind raportate 17 decese, cele mai multe din acest sezon).

Incidenţa în Oradea depăşeşte 10 / mie

În Bihor sunt, în prezent, 4.695 persoane infectate, ceea ce se reflectă, logic, în incidenţele mari pe localităţi. Cele mai crescute sunt în Spinuş (14,9 cazuri Covid active la mia de locuitori) şi Ceica (14,35), Toboliu (12,61), Brusturi, Paleu şi Sântandrei (peste 11), Oradea şi Sălard (peste 10), în alte 9 localităţi fiind mai mare de 9/1.000.

Potrivit autorităţilor, marţi dimineaţă la ora 8.30 în secţiile ATI din spitalele orădene (Municipal, Pelican şi Judeţean) erau 65 de pacienţi în stare gravă, însă trebuie subliniat că paturile la ATI se ocupă în câteva minute, iar la UPU există pacienţi care aşteaptă eliberarea unui loc chiar şi câte 2-3 zile.

Recrudescenţa pandemiei face să crească numărul de vaccinări, în cursul zilei de luni fiind vaccinate în Bihor încă 1.974 persoane, numărul celor vaccinate complet ajungând la 152.545 (16.164 şi cu doza booster).

Vezi mai jos tabelul cu cazurile active şi incidenţele Covid-19 în fiecare UAT din Bihor!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@mitru
Iti piezi vremea de pomana. Ce faci tu, am incercat eu. E fara speranta treaba. Nu trebuie decat sa te uiti la nr de morti si sa vezi cati au fost vaccinati si cati nu. De aici iti poti trage usor concluziile. Restul e gargara ieftina. Pe trepadusul si pe georgel i-as forta sa stea o zi la ATI sa ingrijeasca bolnavii intubati. Acasa la ei as face saloane pt bolnavii de covid. Dar din pacate suntem in democratie si fiecare poate sa spuna ce vrea. Inca dezinformarea pe net nu e pedepsita.
Postat 19 Octombrie 2021, 21:32 de Kid
cineva face bani
Dupa ce considera ca a facut destui o sa primim si tratament, ca sa faca bani si altcineva. Din pacate lumea nu se vaccineaza, iar producatorii nu o sa recunoasca inutilitatea "vaccinurilor" pana nu le vand pe toate.
Postat 19 Octombrie 2021, 15:08 de testtest
Povestea prostului:"...dacă cumva ne vine greață de la vaccin?"
Avem de gestionat în paralel urgia medicală și urgia de proști. Dacă urgia medicală se vede pe paturile de spital și în cimitir, urgia de proști se vede la observarea atentă: proștii sunt ușor de depistat auzindu-i cum explică pericolul efectelor secundare posibile ale vaccinurilor și cum minimalizează ravagiile coronavirusului care se văd în jurul nostru în mod catastrofal. Sau cum zice o vorbă veche a dacilor ortodocși (se știe că dacii au fost adevărații întemeietori ai creștinismului prin Gerula și Sergiu Nicolaescu):" dacă prostia ar durea, ar fi spitalele pline" așa cum sunt de altfel și cum vor mai rămâne ceva vreme, din păcate...
Postat 19 Octombrie 2021, 14:38 de decalog
In 2020 au fost 40000pui de om avortati Vs 1000bebelusi sub un an decedati sau 37000( in 2 ani 2020 si 2021)paciebti morti de covID OFICIAL,care e mai mare?
In 2020 au fost 1000bebelusi sub 1an morti VERSUS 40000 copii avortati(stat),cei de l a privat nu sunt trecuti in evidenta.La tine 1000>40000.De covid in 2 ani au murit 37000 pacienti oficial,Think about it!!!
Postat 19 Octombrie 2021, 14:26 de spaima_trepadusilor
nu schimba subiectul
lasa tu avortul la cerere, ca mai mare e rata de deces infantil (beblusi). https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2021/06/Buletin-Informativ-CAUZE-DECES-2020.pdf termina cu prostiile si fuga la vaccin!
Postat 19 Octombrie 2021, 13:47 de mitru
1% pozitivi PCR=1% rata de avort la cerere si provocat,sau 10 la miedaca suna altfel.Un copil scos din burta la CEREREA mamei =cu un infectat care peste 99% isi revine,copilul avortat in schimb nu revine la viata.
Inca o "epidemie" de AVORTURI mult mai GRAVA pe langa cea de infectati.
Postat 19 Octombrie 2021, 13:38 de spaima_trepadusilor
@shogun: uite si gripa
Statistica completa sezon 2018/2019, cand era carantina in spitale, aproape 24.000 de cazuri depistate pe tot sezonul, cu aproape 200 de decese. Acum, la covid datele astea sunt zilnice. Asta in conditiile in care gripa o cunoastem, vaccinul (cel putin pe hartie) e mai putin eficient, si exista tratament decent. O gramada de detalii, boli asociate, pondere vaccinati, tip tratament, etc. https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/gripa-si-infectii-respiratorii-acute/1208-analiza-sezon-gripal-2018-2019/file Asa ca, fuga-fuguta la vaccin!
Postat 19 Octombrie 2021, 13:30 de mitru
Statistici
Rata de pozitivare a scăzut față de ieri. Pe de altă parte, aș vrea să știu care a fost cel mai nasol sezon de gripă din ultimii cinci ani și să văd următoarele aspecte: câte persoane au decedat în perioada de vârf a valului gripal, ce boli asociate au avut persoanele respective și care a fost rata de pozitivare măcar pe durata de vârf a valului.
Postat 19 Octombrie 2021, 12:50 de Shogun
Urgie mare la 1%, nu-i așa.
Cu alte cuvinte, la 100 de orădeni întrebați pe cine cunosc bolnavi de Covid (nu gripă sezonieră pe fare testele o interpretează tot ca Sars-CoV-2), unul singur o să spună că știe pe cineva. Terminați cu prostia asta de a spune "la mie" de cazuri. Încercați să vorbiți ca niște oameni cu țiglele pe casă și cu exprimarea matematică normală, spunând cât "la sută" vi s-a dictat.
Postat 19 Octombrie 2021, 11:46 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON